Аз вече знам за кого ще гласувам ! Мирррр ..!
Преглед за печат
Ще затвориш цикъла
Колегата да не се сърди за маркирания спам.Хората нека си слагат цени няма лошо.Колкото повече фирми се престрашат да слагат толкова по добре за нас.
Хубаво ама мед нямам:bigsmile:то за това и изтървахме сервиза.
Тука се намесва и ЕГН-то. С годините човек се улежава и вече не е толкова амбициран и активен, колкото на младини. Има една бариера - 50-те години, след която човек вече си дава сметка, че каквото е постигнал в този живот, това е, и от този момент нататък нещата вече ще вървят само назад. Преди 50-те човек си мисли какво още може да постигне, а след 50-те вече се замисля какво ще остави на тези след него (децата му). Това психологическо пречупване може коренно да промени психическата нагласа на един човек, а от там и неговите мисли и действия.
По възрастните хора, които пазарната икономика ги завари на възраст над 40-45 години, бяха с тотално пречупена психика. Те вътрешно чувстваха, че тази държава тотално ги е прееб...ла, защото цял живот са работили за нея с ентусиазъм, а сега тя им се отплаща като ги захвърля в калта и им прибира всичките спестявания, а пенсиите им стават смешни. Та това поколение беше тотално загубено от психологическа гледна точка.
Пазарната икономика я хванаха в ръцете си младите и необременени хора, тези, които бяха на по 20-25 години. Аз съм от тях.Точно те се опитаха да развиват бизнес, но дори и техните мисли са обременени от комунистическото възпитание на младини, което много ще им пречи през целия им живот. Истинското поколение, което ще има шанса да направи нещо по-добро са днешните младежи - тези, които никога не са живели в социализъм или комунизъм. Но за да им разчистим пътя, редно ние да си заминем и да освободим сцената.
ей старшинката пак ма изтри връмугу
Ама така трябва да е :bigsmile:
Той Даката как още не е отворил онлайн магазин за мед не знам има талант и ораторски способности.
Или си е продал медът или не се е сетил
Ачката с японската тиква не се е появявал май тая вечер:bigsmile:.Някой знаели ако се кръстоса японска тиква с цигулка какво ще стане?
Ванка не е ли по добре магазина да се казва,,ГЛЕДАЙТЕ КАК ВИ ПРЕКАРАХ,,:bigsmile:всяко влизане 0,10 ст:bigsmile:
Ачка пуснаха ли ти скайпа?
Само в тази тема не са ме замитали, та ще пробвам да ви кажа.Почнах да съжалявам за Дамянов, при него минаваше малко спам.Сега УДЖАС. Дойде ли и Дони, не пиле, ами и спамче няма да прехвръкне.:(
Тук може :bigsmile:да не те трият ако си купиш или имаш тикви:bigsmile:
Калине ти как мислиш с кола да го шпионирам:bigsmile:все пак сме 21 век
http://www.emag.bg/dron-cheerson-cx-...IMILAR-0oaj8ik
Сега ако имаше и някой да каже кой модел да купя :bigsmile:
Само да не му пуснеш някоя атомна бомба в-у японката, че си е.а майката.:laughing:
Сутринта по БНТ имаше предаване за пчеларите.Някой познава ли го тоя човек Михаил Михайлов?
:bigsmile:Туй то българина винаги се стреми да подлей вода на някой:bigsmile:Да направим мръсно и да оплюем равни нямаме:bigsmile:
Дака, като един виден шпионин, с дрон! По- добре, дай акъл как да усвоим нещо, щото ни затриха занятието ?
По повод дет се жалваме че не ни имат за хора в ЕС
Ако си деветата дупка на кавала и никой не те бръсне за слива .... обърни кавала връмугу!
Направш ли го веднъж ще разбереш, че лови ред ето там е заровено кучето!
Много са бягали от българския кавал щот не се знае, като се обърне на къде ще засвири. Обаче застигне ли засвирват кат шотлански гайди и им държи влага поне 3 поколения.
Гледам вече след третото поколение са набрали смелост, идат на талази да крадат не да инвестират да крадат. А нии ги посрещаме гърбом с хляб и сол, щот сме такива гостоприемнни , наивни , хора.
Европеец трябва да се посреща с кавал в ръка не гърбом, че да си има едно наум, кога начене да мисли как да та окраде, че може и да не успее да избяга!
Днес ми дойде една идея да си кръстя всеки един кошер на политик:bigsmile:. Няма да давам примери всеки да си да де сам:bigsmile:.
Но все пак ще дам един:bigsmile:,,Митьо пищова има много акар,,
Здравейте, драги пчелари :)
Ние сме малък екип от Варна, който ще представя проблема за изчезването на пчелите на Националното състезание по екология и природни науки, та сме съставили кратка анкета, целяща да се установят факторите, които влияят върху пчелните популации в България :) В тази връзка Ви молим за съдействие, като отделите няколко минутки, за да я попълните, и ако можете - да я разпространите из Ваши колеги, за да бъдат резултатите максимално точни :)
Ето я и анкетата:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPQN6dCyBFx1gPOnvttJWDFnf5mKCdzoDfxt2uMCFh 6Bxcbg/viewform
Благодарим Ви за отделеното внимание! :)
Линка Ви нещо е неточен
Така можете ли да го отворите :)
https://docs.google.com/forms/d/e/1F...Bxcbg/viewform
„Ако пчелите умрат, то 4 години след това ще ги последва и човечеството" - А.А
5.Знаете ли за съществуването на Синдрома на празния кошер?
12. Колко години мислите, че може да оцелее човечеството, ако пчелите загинат?
Значи да сте максимално точни прябва да разберете дали А.А. има в предвид медоносната пчела защото в Южна Америка не е имало медоносни пчели преди Колумб а е имало индианци земеделци (разбира се тогава не е имало промишлено земеделие).
Синдромът на разрушената пчелна колония Colony Collaps Disorder - CCD е по точно от Синдрома на празния кошер защото кошера е жилището на пчелната колония или семейство а и тук пак се има в предвид медоносната пчела (Медоносна пчела може би така се казва защото носи мед макар че и това не е буквално вярно) за която ние се грижим с много любов и труд а тя ни се отблагодарява с малко пчелни продукти който ние подаряваме на близки и познати и малка част продаваме на фиктивна цена за да можем да оцелеем за да продължим с нашето благородно дело.
Благодарим Ви много за споделената информация :)
Смятаме, че Айнщайн е имал предвид точно медоносната пчела, тъй като тя има най-голямо значение за поддържането както на постоянния състав, така и на разнообразието на биосфератаblush;
Може и да се роят:bigsmile:гледай са се оправили:bigsmile:
Това отоплението стана най-интересната тема.
Публично обявявам, че напускам форума. Не ми харесва феодалния строй, който цари тук, модератори и администратори царе,"да ама не", цензура то дупка. Особено затвърдих решението си като прочетох на Матеев поста в отчета за действията на администраторите и модераторите. Случи се така, че един от най-банваните стана супер модератор, от разпни го до осанна. и щом проблема сме аз и слави 13, Матеев от сега имаш дерт по-малко.
Желая успешно пчеларстване на всички ви и много мед и успехи!!!
Ти пък, що си мислиш, че така лесно ще се откопчиш от нас? А?
По нашенско хората много обичат да спорят за неща, от които имат повърхностна представа. И понеже всеки има достатъчно познания да оспори мнението на другия, но недостатъчно за да защити своите, спорът прераства в кавга. Кавгата може да завърши пък по два начина. По-умният да отстъпи осъзнавайки, че спорът е станал безмислен, или по-силният да набие по-слабия.
Освен това докторите спорят за коли, автомонтьорите за лекарства, шивачите за дърводелство, ситничарите за компютри, компютърните специалист за компоти и т.н. Всестранно развити личности.
Илиев , а нещо за даскалите ? Обиден съм , че ме пропускаш . :)
Жалко за напускането на Василевса и Салви 13, бяха двама от хората, които четях с интерес, защото бяха с по-различна гледна точка върху нещата.
За Василевса не знам защо напусна пише че е бил проблем прочетох за пустият му корк ама там явно са почистили та не разбрах. Не че съм клюкар ама заради тоя корк 2 човек си отива а един се озаптява.
Лично аз съжалявам за Василевса интересен начин на мислене има а и е с японка пък сега минава на хибриден модел друга такава екзотика няма - жалко. От известно време чета архивите има хора който са си извъртели мненията на 180 градуса например за кумафоса или в мнение от преди години се жалва че са му измрели 90% от пчелите заради акар щот не третирал пък сега казва да не се третира и че няма проблем.
Та безгрешни хора няма.
А за г-жа Георгиева никой ли няма да каже нещо? Тя с какво заслужи "бан" от Слави? Тя е потърпевша, а плачем за Слави. Нямам думи.
Ама ние тука ревем за Ангел - Василевса не за Слави.
Ангел не е обиждал и нагрубявал г-жа Георгиева или аз не съм разбрал ако е имало такова нещо.
Но вие пишете че доброволно е напуснал щом е така негова воля.
И аз съжалявам за напускането на Ангел-Василевса.Интелигентно момче с различно мислене.Според мен форума има нужда от хора като него!
Василевса напусна от солидарност със Слави .
Иванчо се прибира в къщи и пита баща си:
- Тате какво означава "по принцип" и "де факто"?
Баща му помислил как да му ги обясни. Повикал по-малката му сестра и я пита:
- Ако един мъж ти даде 500 лв. ще легнеш ли с него?
- Ами ще легна.
Бащата вика по-голямата му сестра и задава същия въпрос:
- Ако един мъж ти даде 500 лв. ще легнеш ли с него?
- Ще легна, бе тате.
Иванчо нищо не разбира от обяснението докато бащата не му казва:
- Виж, Иванчо, "по принцип" ние трябваше да имаме 1000 лв., а "де факто" имаме две курви вкъщи.
Има и друг вариант- по принцип, Земята е кръгла! Дефакто, по всичките и ъгли се ... плющят!
Всеки задоволява различни свои потребности във форума. Например търсене на знания, или градене на имидж, или правене на бизнес, или дори избиване на комплекси или изпразване на напрежението, когато го ядоса жена му. Нищо лошо всеки да го прави това, стига обаче личните потребности на един да не влизат в конфликт с потребностите на други посетители на форума.
Когато обаче такъв конфликт възникне, някой трябва да го разреши.
В живота също е така - крадеца има едни потребности, убиеца - други, а нормалните хора - трети. Примера е много груб, но така е - всички ние трябва да живеем в едно общество, и някой трябва да разрешава конфликтите в потребностите на различните членове на обществото.
Така че не виждам нищо лошо в това някой доброволно да напусне обществото и да си потърси друго, което по-пълно да отговаря на неговите потребности. Това не означава, че самото общество е лошо, а че има несъвместимост между потребностите на различните му членове. А модераторите се опитват да поддържат обществото такова, щото да отговаря на някакви предварително зададени критерии. И е повече от ясно, че тези критерии няма да се харесват на някои от членовете на обществото.
С две думи - няма как да напишем закони, които едновременно да удовлетворяват както крадците, така и окрадените хора. Все една от двете страни ще е недоволна и ще тръгне да си търси друго общество, което по-пълно да удовлетворява нейните собствени критерии за нормален живот.
Та според мене всичко е нормално в този форум и всяко едно "добро" или "лошо" събитие (зависи от личните критерии) се случва с нормалната статистическа вероятност (честота), с която се случва и във всички останали форуми (социални групи) по света. Има си поток от нови членове (по 5-6 на ден), има си и поток от напускащи недоволни членове, има си и обидени, има си и сърдити, има си и агресивни, има си и борци за измислени "права и свободи" - въобще има си всичко, което е нормално да го има в едно такова общество.
Когато възникнат някакви конфликтни ситуации, властимащите са в правото си да търсят разрешение на конфликта. Нали затова са властимащи. Това разрешение почти във всички случаи е някакъв разумен компромис, при който обикновено са недоволни и двете страни. Например за да намалим кражбите на циганите, ще започнем да им даваме пари, но тези пари ще ги вземаме от честните хора, които са потърпевши от самите кражби.
Ха-ха .... кофти решение и за двете страни - нали. На едните не им даваме да крадат, а на другите (потърпевшите) им вземаме пари от джоба, за да ги дадем на крадците. Един вид властимащите са направили голяма простотия, но много малко хора разбират, че всъщност НЯМА ДРУГО РАЗРЕШЕНИЕ. Няма как да ги направим циганите на сапун, нали?
Та така е и във форума. Властимащите всеки един ден се опитват да вземат тежки и непопулярни решения в името на общото благо, и вместо да им благодарите, че с труд поддържат крехкия мир и взаимните компромиси, вие непрекъснато ги критикувате и обиждате. Ами не е редно това. Вашата камбанарийка е друга и вие нямате цялата информация, но властимащите четат и препрочитат всяка една простотия, написана от някого, и скрита от вас. Така че дори и за момент не се съмнявайте в техните решения. Ако вие бяхте на тяхното място, щяхте да постъпвате по същия начин.
Имам едно предложение. Защо не се създаде една тема в която нямат право да пишат модераторите и администратора на форума. Ако искате я сложете на дъното в "кошчето"..
Прикачен файл 7579
Матеев, мисля че сегашното ти мнение е точно обратно. Повечето участници във форума сме тъпи, но някои неща ги помним.
Прикачен файл 7580
Ето и другото ти мнение.
ПП. Не само Василевса ''плещи глупости ''.
И с какво те са по-лоши от останалите, че да нямат право да пишат? :)
Кое твое лично правило са нарушили? :)
Ето ти сам започваш да си мислиш, че на определени хора трябва да им се забрани да пишат в определени теми. Кажи ми тогава с какво си по-добър от един модератор или администратор, след като сам искаш да ползваш същите методи? :)
Не знам за другите ,но единия е много лошав.:bigsmile:
Наистина сега мисля по друг начин, и това е нормално. Само допреди 5 години не знаех нищо за пчеларството, а сега вече съм МАГИСТЪР ПО ПЧЕЛАРСТВО (в сряда ми е държавния изпит). Всяка една божа вечер и всяко едно друго свободно време го използвам за САМООБУЧЕНИЕ ПО ПЧЕЛАРСТВО. Количеството на натрупаната информация в главата ми вече е огромно, а директориите ми с подредена и класифицирана пчеларска информация вече наброява хиляди файлове, всеки от които е изчетен не един път.
Та близко е до ума, че има много неща, които едно време съм си ги мислил по един начин, а сега - по съвсем друг. Това се нарича ЕВОЛЮЦИЯ (развитие).
Та не е лошо човек да се развива. Лошото е точно обратното - ако преди 20 години човек е допускал грешки, и към днешна дата пак ги допуска същите тези грешки. :)
Г-н Матеев викате в сряда ще черпите.:bigsmile:
Един така се развива, развива и ......стана Господ! А иначе сериозно, ученото си е учено. То и автомобила не го кара книжката, ала без нея.....
У фермера четох преди малко, за предложените промени за ЖО. Специално за животните (крави, овце) Няма да имаш право да ги отглеждаш ако не си дипломиран. Може да си собственик на ЖО, но ако не си дипломиран, трябва да си назначиш гледач ДИПЛОМИРАН! Дали и в пчеларството предлагат такива промени??? Нали и пчелите се отглеждат в ЖО.
Е нали уж пчелите не са животни?
Само провокирам дискусия в някоя тема, че скука!
Симпатяга !
Знам си аз дружището .