Кошера е японка ама е подреден по Фън Шуй.Снима отдалеч за де не му наруши равновесието!
Преглед за печат
Кошера е японка ама е подреден по Фън Шуй.Снима отдалеч за де не му наруши равновесието!
Тези снимки са за лично ползване на единия титуляр ,на темата !
Гледай човече ,че молеца напира !
http://s6.postimg.org/mgtwlkn71/Picture_051.jpg
http://s6.postimg.org/i01jmw8z1/Picture_055.jpg
http://s6.postimg.org/msbcyc3n1/Picture_048.jpg
Защо ти препоръчвам ,това истинско изкуство ! :bigsmile: Просто :за да не питаш в ранна пролет как да преминеш от гейша на нашенска циганка !
Трудно ще ти бъде !Ще има шев ,кройка и везба от Златоградско !!!!!!
P.S Колкото до термиката ! Не бяха се справили добре !
Да кажа ли нещо , ако го споделя ще бъда като ,,Су-34,, над Сирия ?
Сещайте се сами .
е къде сети се:bigsmile:
Добре , споделям една трета от информацията -тя е от Валко .
Другите , две трети ще ви каже на пролет Василевса .:)
Прочетете постовете отново и внимателно .
Mateev, не си разбрал какво пише във файла, който ви предоставих, и от където взимаш снимката /предполагам че от там я взимаш/ .
Това са восъчни основи с малък обем на килийките, но човекът /пчеларят/ ги поставя в кошера, в рамки, и се получава това некачествено изграждана.Човекът, пчеларят, както винаги, принуждава пчелите да строят на ВО с размер 4.9 мм.
И се получава гадна история.
В хралупа, в японска тръвна, и във всякакъв обем, даже и под скала, под навес, пчелите градят нормални пити, не както в снимката. При снимката пчелите се сбъркват от „помощта на пчеларя“, който им е дал ВОСЪЧНА ОСНОВА с размер на килйката 4,9мм.........
На какво ви прилича?
Не ви ли прилича на килийки на земни пчели. Почти същите са.
Роене…………………
Валчане!
Ето това е, майката не иска да снася в черни пити и се мести в странни от тях, на новите светли пити.
Но пчелите под скалната козирка не градят големи пити надолу, защото те вибрират.Когато им казах, в този форум, че пчелите не градят големи пити /дълбоки пити/, на открито, защото питите вибрират, тук ми се подиграха. Нямам никакво намерение да им отварям очите, на тези спамаджии.
И черните пити се унищожават, което дава ново пространство за семейството.
Това важи за семества заселени под каменни козирки, в огромни хралупи, под сайвани и т.н.
Слави,пробвал ли си да преориентираш прелката на ЯК в посоката на градеж на питите.
Хей, пак ли да пиша пълни глупости или не? И какво им пречи да правят големи пити? Вибрирали. Ти виждал ли си мостовете които изграждат между питите с които ги закрепват и се получава нещо като цяло(блок) и ще има вибрации на кукуво лято. Следващото което е глупост, че майката не иска да снася на черни, а на светли пити. Майката снася на различни видове пити като пролетно време все пак снася с предимство на светлите - по - точно новите и защо? Защото това е начина да стимулира пчелите към работа. Есенно време пък обратно - предпочита тъмните пити. Следващото което не е вярно, че майката се мести на новите пити, а свободните отстрани ги яде молеца. Няма такова нещо. Докато пчелите са там не може да се допусне това. Допусне ли се молеца да се качи на питите и да започне да действа, пчелите или го унищожават или напускат когато не могат да насмогнат на инвазията.
Тази тема не приключи ли ?
Ще цитирам Великият Георги Парцалев от филма ,, Два диоптъра далекогледство ,, - Вие , сте луди ! :)
Да напомня на Василевса - в този момент , не съм си мръднал пръста , но проекта е в сила .
А,при рамковите е препоръчително,особено ако зимните ветрове духат в прелката.
Спокойно !
На пролет , ти заселваш и аз отработвам същото .
На 1 октомври теглим .
Трябва да имаме факти .
Моля , оtново Модераторите да следят изпълнението .
Адаш,направо ме отказа от японките щом са бамбашка.......Утре ще си спретна едно РОЖЕ,че ми се струва по податливо на вмешателства......
В стандартната японска тръвна с вътрешни размери 22х22 см., в каквато василевса си отглежда пчелите, не трябва да се въртят корпусите спрямо прелката. Гледайте неговите снимки.
Той тук е коректен.
Не го нападайте без да знаете за какво става въпрос.
Моите „японски тръвни“ не са стандартни. Мислил съм си за промяна на разположението на прелката, но не съм го правил.
E , ти сам си противоречиш !
Имах една , която миналата година загина , защото не бях в България .
На кого , да вярваме с колегите ?
Няма противоречие, миналата година зазимих моята нестандартна японска тръвна в съответствие на това, че няма да съм в България до средата на лятото, и тя умря.
Сега моите японски тръвни са зазимени в съответствие на това , че ще си бъда в България през пролетта.
Зазимяват се по различен начин.
Няма противоречие, миналата година зазимих моята нестандартна японска тръвна в съответствие на това, че няма да съм в България до средата на лятото, и тя умря.
Сега моите японски тръвни са зазимени в съответствие на това , че ще си бъда в България през пролетта.
Зазимяват се по различен начин.
Адаш, не винаги вмешателството е полесно, номера е да е полезно, понякога пчеларя воден от добри намерения извършва интервенции дето влияят лошо на пчелите. Аз ги оставих да се самозазимят без да местя и да правя нещо просто се убедих, в достатъчността на запасите.
Ха,ха. Значи я зазими в съответствие на това, че няма да те има в България и тя съответно на твоето съответствие взе, че умря. :bigsmile: Така. Сега си ги зазимил пак съответно, но само, че за пролетта. И какво? Сега ти съответно предполагаш, че няма да умрат съответно. А съответно сигурен ли си в това? Та както казваш -"Зазимяват се по различен начин". В единия начин вече разбрахме, че умират. :bigsmile: Живот и здраве ще чакаме втория за да видим съответно какво ще се случи.
Време е да се извиня на Василевса ! Не му повярвах за термичния метод ,но само до днес :
http://s6.postimg.org/lktabr52l/Picture_058.jpg
http://s6.postimg.org/ra9iw2b8t/Picture_059.jpg
http://s6.postimg.org/na6yxka5p/Picture_061.jpg
http://s6.postimg.org/onylsv9f1/Picture_062.jpg
След като се справиха с тази дяволска твар ,то какво остава за един акар ! Край на третирането ! :tres: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Матеев , номинирам за следващ модератор - Василевса .
А , преодолял си страха ! ;)
Въпрос към vasilevsa. Как, ще отстраняваш пчелите от медовите корпуси, когато решиш да вадиш мед от тях?
Където мед е запечатан,пчелите нямат работа там-демек пчелите липсват или са мн.малко...
http://youtu.be/IZldnd9wMLU
За да сме по-точни.
Василевса,как се намира майката, и как може да се прегледа семейството за евентуални заболявания по пилото и т.н.? Ако си отговарял на подобни вьпроси....не сьм ги видял.
В японката се раждат щастливи пчели.От щастието по-голям лек няма.Така,че в японката не може да се говори за болести.Ежегодното роене и смяна на майката,също допринася за пълната хармония и щастие.
Адаш,нещо не ме разбра.А това е самата истина-няма по щастливо семейство от роилото се.
Щастливо пчелно семейство , а какво остава за пчеларя ?
[QUOTE=vasilevsa;73571 Няма да роя.[/QUOTE]
Естествено,че ти няма да роиш.Те пчелите си знаят работата....Без роене няма щастие..Без щастие има нещастие-демек има болести,акари и тем подобни..И този път ме разбери правилно.
п.п И все пак ми се струва,че си млад и би било редно да се изроиш поне 2-3 пъти.
Василевсе , подготви още поне два-три ,,джапонеца,, ще ти влязат в работа .
Това е само при условие , че презимува този , който го имаш .
Отново задавам въпроса на , който не ми отговори - В коя , част на Япония пчеларстват по този начин ?
Като цяло статистиката съм я писал -82% в ЛР , 10% в негови разновидности имат и ДБ , но ,,Джапончето,, липсва в нея.
Утре , ще публикувам статия за традиционното ,,Японско пчеларство ,, .
Списание ,, Пчеларство ,, , брой 10 , 1990 година .:)
Имаш го . Две страннички с литографии .
Никъде го няма това творение за да твърдиш , че е традиционно японско пчеларство.
Виж тогава статистиката .:)
Защо , палеца е надолу ? Ти , не разбра ли , че стана смешен пред колегите ?
В пчеларството е така - Ако , искаш да вземеш , трябва и да дадеш .
Смешките ги говориш от самото начало - 17 юни 2015 г.
Стаж -3 години .