Тази салатка няма да мине с по една ракия'
Преглед за печат
Тази салатка няма да мине с по една ракия'
Прикачен файл 10768
Размера не е важен, обаче не е зле да е повече.
Относно това как ще се ползва...Еми там е заровено кучето
Прикачен файл 10770
Освен да ви кажа наздраве, друго не ми идва наум?
Лука в тая бургаска салата може и да е от лилавия, но обезателно лимончето на резени.
Прикачен файл 10771
Продължаваме.....
Прикачен файл 10772
Кат се каза морски дарове и врътнах едно мезе. ;)
Прикачен файл 10798
След трудния пчеларски ден следва и един късен обяд.
Относно морската тема искам да споделя, че чернокоп има вече на много добра цена- 5 лв. килото. Та вчера наложихме първия да престои 24 часа в солена саламура, а днес ще си полегне за 12 часа в оцет. Сетне е ясно- вътрешно и външно с противогрипна ваксина на гроздова основа. Работи с една, две, че и с повече игли. Сертификата обаче важи само в пределите на Родината. Може да се поставя и на деца, но само с пръстче. Особено ефективна е при възрастното население. Отшумяват всички болежки! Наздраве! Тази година има и лефер на нормална цена-30 кинта за кило. Надявам се скоро да го опитам. За краля на морската риба си заслужава според мен. И с него вървят всякакви видове ваксини на плодова или гроздова основа. Абе дето се вика готови сме за тази неравна борба. Зелето зрее в бидона, туршията кисне в марината, но майната и на войната! Пожелавам на всички много здраве, щастие, любов и най вече спокоен и достоен живот! Амин!
На тази цена и а искам 10 кила!
Няма как да ви го пратя? Иначе нямате проблем. Пазара е до мен.
Става за всяка риба. Прави се саламура от едра морска сол. Проверява се с яйце. Когато се показва над водата колкото един лев е готова. Рибата се поставя в саламурата за 24 часа. След това се отцежда и се залива с качествен винен оцет за 12 часа. Когато се извади от оцета се нарежда в буркани и се покрива с олио. Олиото е предварително загрято докато в него започне да се пържи малко хляб. След като изстине с него се покрива рибата. По желание може да се сложи дафинов лист и бахар. С тази рецепта съм мариновал сафрид, зарган, чернокоп, скумрия, паламуд, че и таранка, демек каракуда. Абе има ли мерак всичко става.
Приятен апетит!
Благодаря, ще я пробвам със скумрия. Колко време издържа по този начин рибата, как се съхранява?
Прикачен файл 10807
Наздраве на всички! Мога да ви уверя, че вкуса е превъзходен!
Здравейте.Кова е пропорцията на солта?
Прикачен файл 10810
Благодарности момчета !
Когато става дума за туршия в буркан, а не за зеле в каца това е най-лесния начин. Не се занимаваш с мерки и теглилки.
Редиш зеленчука и пълниш вода докато покрие. После ти трябва само една тенджерка и една кафяна чашка. Пълниш от буркана чашката и наливаш в тенджерата. Според броя чашки вода преценяваш колко сол да сложиш и пак я мериш със същата чашка. Бъркаш да се разтвори солта и наливаш обратно в буркана.
Кое му е сложното?
Добре, че в нета има "прости" 'ора та обясняват, иначе...тук от мозък няма 'де да стъпиш.:bigsmile:
В хладилника трае поне 5-6 месеца без стерилизация- пробвано.
Прикачен файл 10960
Готвачи има, но по-важно е, че има кой да яде! Добро утро!
С таз войнаcrying; малко ми е гузно,нооо трябва и да се яде:P
Аааа,доставки по домовете....мръкна:laughing:.
Амааааа,след предварително записване,работим с материали и терен на клиента:bigsmile:Шегувам се!
Да поясня-това не е заведение-сача е купен от пазара на Бачково,мръвките от Попов....зарзавата и ракията са домашни;)
Ааа,градуса си го знам-"замаскиран" с мед изглежда по-слаб,но си е 47-8 градуса
Добро утро!
Амиии....да започваме....
Прикачен файл 11137
Утре,като отида на църква,ще се моля за мир.А след това,ще отдам дължимото Богу!
За сега само ще го омърлям,а утре,след молитва......
Добре се помолихме.;)
Ние като си нямаме скари си я караме на кисело зеле.
Прикачен файл 11155
Шегувам се.При наличието на толкова месарлаци и то от цял свят бългърското кисело зеле се явява като деликатес.И ако е и домашно производство .
Продължаваме молитвите,в очакване на Възкресението.....агнето вече е подготвено за утре.
Честит ви Гергьовден. Днес ще е така...Прикачен файл 11251Прикачен файл 11252Прикачен файл 11253Прикачен файл 11254
Закуска - кашкавал,ябълка и грозде.
Прикачен файл 11266
Здравейте. Как това в металнита кутип да се превърне в това което е в пластмасовата кутийка ?
Прикачен файл 11325 Прикачен файл 11326
Прикачен файл 11327
Туфо с масинки за закуска. Соево сирене.
Прикачен файл 11400
Приятна комбинация.
От китайски магазин.
Батипейчо, з@еби ги тия готови храни дето си ги купуваш от магазина, дай нещо дето ти си го сготвил/направил. При теб му казват "home made" ако не греша, та да оплакнем окото, като на колегите по-горе. Не знам кога си вазирал към GB, но и в BG вече си имаме супермаркети ;)
Няма време за глезотии. Една разядка .Люти чушки,камби и чесън.Цитат:
Първоначално публикувано от Pero Melifero
Прикачен файл 11426
Утре, ще го покажа наготвено.Прикачен файл 11679
Що не го показа тоз коч на живо:laughing:
Не е за всеки вкус, но ще изпие една ракия, докато стане другото.;)Прикачен файл 11680
kiss;
Тва на първата снимка,щик ли е:bigsmile:
А във павурчето-мЯза ми на оцет:(ю
drinks;drinks;
Това дали ще върви с мускатовата...Прикачен файл 11739
Ааааааааа,пробвай и докладвайtube;drinks;
п.п. Мариновани круши???
Здравейте.Чувал съм ракията вървяла с круши.
Всъбота използвах последния подходящ ден за открито барбекю...:cool:
Прикачен файл 11770.........
В казармата,имаше горе-долу два месеца,есен и пролет по един,когато наблягахме на гъби.Предимно сърнели,пачикрак и манатарка.
Пържехме ги в свинска мас или печени директно на печката...
Та твоите гъби ме върнаха 35г назад...blush;
Честито на именниците и наздраве на празнуващите.Прикачен файл 11771Прикачен файл 11772
Здравейте . Стори ми се че това е най близката тема до клипа по долу .Мислех да отворя нова тема като например „Какво ядем “ но се въздържах. То по принцип темите би трябвало да са две .Какво да ядем и какво да не ядем ?
Спирам за сега да може тези които не са се запознали вече с клипчето да се запознаят .
П.П.- Може ли някой да каже че форума не се посещава от хора които не са пчелари?
Моето мнение е че този форум не е само за пчелари но се явява като обединител на нацията .
Служи като скрита реклама (зкрастване ) на нови пчелари . Ако има съмнения в думите ми следете каква е посещаемоста на „ Базови познания “
https://www.youtube.com/watch?v=O2ukucHVGWc
Е по леко ще откажеш новите кандидат пчелари .Цитат:
Първоначално публикувано от Кразз
То и аз днес готвих .Ха - Ха.
Салатка с бульонче и пуканки .
Прикачен файл 11797
Прикачен файл 11798
.........................
Здравехте . Да попитам в БГ среща ли се този вид зеле ? Или някой да го е одглеждал ? Според моя на вкус е по вкусно от румънското зеле което идва от Румъния .
Прикачен файл 11814
Здравей . Как да разбирам ? Че от всички сортове си показал по една пръчка ли ?Цитат:
Първоначално публикувано от Angel Yosifov
Светли празници на теб и всички съфорумци .
За сега това, утре, ще е по-друго...:bigsmile:
Прикачен файл 11826Прикачен файл 11827
Освен суджуци и пастърми, да покажем и нещо друго:
Прикачен файл 11831Прикачен файл 11832