"Докато умните се наумуват,лудити се налудуват"
Който има кошери за местене да го прави и да спре да пита и се притеснява.От това по-подходящо време няма.
Преглед за печат
"Докато умните се наумуват,лудити се налудуват"
Който има кошери за местене да го прави и да спре да пита и се притеснява.От това по-подходящо време няма.
бих добавил: най-подходящо време за преместване на по малко от три км!При местене на повече от три км,изобщо не е подходящият момент!Цитат:
Първоначално публикувано от buci59
Юри и Буци прави сте и аз така го осещам от това време по подходящо няма и да се разбута кълбото не е минусова температурата и кълбото пак ще се събере поне според мен. Днеска минах да вида как е положението температурата въпреки че според прогнозата трябваше да е 12 градуса не мина 9 а като гледам такава ще е и за напред и една пчела не видях на старото място. Иначе колега Ганев не всеки има възможност да ги закара някъде на 3-4 км без да ги откраднат ако имах възможност още след Липата щях да съм ги закарал!
Единственния риск след това преместване,е че семействата са на кълбо!Другия риск,който съществува при всяко преместване е някакъв проблем с майката,като претискане примерно!Ако сега семейството загуби майка,може да не се брои,а ако е края на април или май-не е така!Това имах в предвид,но в твоя случай няма как!Дано всичко е минало добре!Успех
Пламене прав си, но предполагам, че колегата не ги е търкалял до новото място, а е внимавал до колкото е възможно. Питите най-вероятно са заклеени и едва ли са се разместили. Разбира се 100% гаранция няма, но щом се налага, сега времето е много подходящо.
На мен пи предстои да местя но трябва да мина по много лош черен път с наклон и малко ме е страх че в джипа ще се раздрусат яко.Дано всичко мине както трябва.
Ако го направиш при външна температура около 10 градуса, мисля, че всичко ще е наред. Само предварително напълни кошера с рамки (макар и празни) за да не се разместват другите и да смачкаш майката. И внимавай до колкото е възможно.Цитат:
Първоначално публикувано от Атанас Воденичаров
Грижливо подготвени кошери. Подредени съобразно профила на трасето. Възможно най-ниска скорост на движение.
В съботата разхождах 2 бр. ДБ из двора, на 10ина метра. Бяха по-леки от други години по това време.
Нищо Чудно. Топлата есен съкрати доста от запасите. Подготви се да подхранваш.
Е да, аз знам какво е станало и какво да правя. Нали не съм догматик blush; , нямам скрупули и за зимно хранене. Споделям информация, евентуално да заостря внимание. drinks;