В такъв случай,топъл безир 2 ръце+ боя каквато и да еЦитат:
Първоначално публикувано от mityo79
Преглед за печат
В такъв случай,топъл безир 2 ръце+ боя каквато и да еЦитат:
Първите ми кошери (2000г.)ги минавах първо с бизир и после с блажна боя,но след една зима почваха да се лющят, не беше заграт безира , но незнам дали е от значение това за лющенето на боята,след това един дърводелец ми каза че лющенето на боята е от безира да не ги минавам с безир и ще е по добре.Всеки дава мнение по въпроса и то е различно едно от друго, което е по добре колкото повече мнения има изказани тоест повече мнения за импрегнацията на кошери по голям избор на варианти, то кой е по подходящ и добър това е трудното.
http://www.pic4ever.com/images/237.gif
Дървените стълбове са от чер бор.
Дървените жп траверси са от дъб, бук, може и иглолистни, производство в завода в Белово, не знам дали работи още. Импрегнацията е с креозот или пирозот /производно на нафталин и смоли/ и понеже не е проста работа се прави в специална инсталация.
И аз съм се топлил на траверси cool;
Не знаех с какво точно са импрегнирани. Въпроса е, че не е подходящо за кошери.Цитат:
Първоначално публикувано от jordanov
Ама топли яко. drinks;
Цитат:
Първоначално публикувано от Юрий Цветков
Не е подходящо защото горят като факел ли.
Поръчвам го от тук http://www.evricom.bg/bg/products.phpЦитат:
Парафина е твърд и е специален за дърво, с по-малко съдържание на мазнини.Парафина го загрявам в тава на открит огън и досега съм нямал проблем със запалване.
Ами щом става въпрос за Нафталин, сам прецени. Това че са лесно запалими е отделен въпрос.Цитат:
Търтея. Каква е цената на този парафин?
Парафина съм го поръчвал преди 2 год ,цената доколкото си спомням беше за 50 кг около 80 лв.Запазил съм tel 042692900 за справка.
търтея.
Можеш ли да качиш снимки на кошерите ти които си импрегнирали да се види прелката до колко се е нарушила импрегнацията за две години,благодаря ти предварително.