Да, благодаря.
Доста ириси прегледах в Интернет, според мен тези бяха най-красивите.
Преглед за печат
Да, благодаря.
Доста ириси прегледах в Интернет, според мен тези бяха най-красивите.
Кандо не чети :DЦитат:
Първоначално публикувано от estabien6
Чудех се дали може да се пусне в сайта подробна карта на България в която всеки пчелар да отбележи къде му е пчелина и може би броя на кошерите така ще се избегне пренаселването а и ще е по-лесно да се сдружаваме и помагаме.А ако нов пчелар иска да си прави пчелин да знае кой е най-близко до него.
Ако не се сдружим в нашия кошер осите един по един ще ни изяждат и ще ни обират меда.
Според мен ако се направи такава карта и всеки си нанесе кошерите и броя на нея тези които крадат ще им е доста по лесно отваря поглежда и вече му е ясно каде колко броики има.Така ние ще им помогнем. Лично мнение.Цитат:
Първоначално публикувано от dvidenov
П.П Ето вчера един колега пострада от такива хора. Има пчелини които не са охранявани и са отдалечени от населените места.
Цитат:
Колега, този регистър няма да е достатъчно показателен, защото ще има много пчелари, които ще си спестят истината, т.е. ще е безсмислено за целите, за които си описал да се ползва тази карта.
Освен това тази информация може да стане предпоставка за кражби. Може да се използва и от Агенцията по безопасност на храните за контрол на броя регистрирани официално кошери и реално притежаваните, т.е. може да се стигне до санкционирани колеги.
Май е по-добре да се качиш на колата или на колелото и да обходиш района, който те интересува и да се информираш дали и колко кошера има в него.
А ако подобна карта беше решение на проблема ни с "осите", то досега да е начертана многократно
Който го е страх от мечки в гората не ходи. Крадците обикновенно са от населеното място в което са пчелините.Тези от безопасност по храните ако бяха толкова чевръсти и сега можеше да обикалято и да изискват регистрация.
Мисля че прекалено много роева енергия сме събрали в форума и трябва да се възползваме от ситуацията ,има над 1000 регистрирани потребители и гледам срено 5 пъти повече нерегистрирани това са 25% от пчеларите в България .Толкова е половината армия ако се залови крадец и всички във форума дадем по едно левче може да се наеме адвокат който да завре крадеца на кучето в ..... .
Можем да пазаруваме колективно правим списък на кой какво му трябва и правим поръчка на едро.
А за картата тайната ми надежда беше да се сдружим и да си озеленяваме около пчелините.
То за бройките и местонахождението всеки може да пише в профила си.
Много добро мнение (идея) drinks;Цитат:
хм .... за 1000лв. адвокат - да не стане от едно левче на 10лв->15лв->30лв ..... щото они са опасни сметкаджии, търгашите на мед далеч не са най-опитните в занаята.
п.п. виж в идеята за поръчка на едро има резон.
Б.МЕДАРОВ ТОЛКОВА СИ ПРОСТ, ЧЕ ЕДНО ИМЕ НЕ МОЖЕ ДА НАПИШЕШ ПРАВИЛНО. СПРИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ И ВНИМАВАЙ КОГО ОБВИНЯВАШ, ЗА ДА НЕ ТИ НАПРАВЯ ЛИЧНО, ГЛАВАТА ЗАГАДКА ЗА МЕДИЦИНАТА !!!
АДМИНИСТРАТОР
Не пиши с главни букви./т.2 от правилата на форума/
Б.Медаров толкова си прост,че едно име не може да напишеш правилно.Спри да пишеш глупости и внимавай кого обвиняваш,за да не ти направя лично,главата загадка за медицината!!!