Обикновената хранилка не върши същата работа.
Преглед за печат
Обикновената хранилка не върши същата работа.
Да,и до няколко дена ще си я вземат.стига да ти е затворена хранилката.Цитат:
Първоначално публикувано от Lazrov
Цитат:
Първоначално публикувано от Lazrov
С цел да поема влагата и да подхранва-същевременно,поставям обикновенна питка от мед и пудра захар,но увита с тензух .Защо храните продавани в пч.магазини са опаковани във полиетилен-естествено за да няма фира.Питката обвита с найлон няма как да поеме влага и да облекчи атмосферата в кошера през зимата.
Със суха захар съм подхранвал през август във рамка хранилка(2кг).Съчетано с млада майка= 8 рамки пило на 1 септември.
Говоря за явлението кондензиране на водни пари в обикновена хранилка.
И в няколко поста да повтаря, че не става подхранването със суха захар в обикновена хранилка.
Може да се подхранва със суха захар и в обикновена хранилка. И в нея също да се образува конденз. И пчелите да взимат захарта.
Ако говорим за ефективност- да, “топлата хранилка” вероятно е по-ефективна.
Аз лично не ползвам хранилки.
Смятам подхранването със суха захар за допустимо, при известни условия.
Имам познат, който го практикува успешно.
Аз лично не съм го прилагал.
Виждал съм братя сърби да хранят със суха захар в обикновени хранилки,но за моя район няма проблем нито с прашеца,нито с нектара....защо тогава да си мъча пчелите със суха захар....
Не прочетох никаде,някой да те е карал на сила да ги мъчиш сас захар,и след като не го правиш от къде си сигурен че ги мъчиш?Цитат:
Първоначално публикувано от Даниел Йорданов
Обзалагам се, че Сандокан обича да чете и цитира Чудомир.wink; Аз не съм от тез, како Сийке.Цитат:
Първоначално публикувано от Sandokan
А пък за чукундура знае, че е най-медоносното растение от някакъв реферат, а не от опит. wink;Цитат:
Първоначално публикувано от Sandokan
Аз не съм от тез, како Сийке! wink; wink; wink;
sleepy;
Sugar - The Bitter Truth това е филм за захарта ,хайде изгледайте го ,ако искате и после си помислете !!! Аз тази гадост не бих я дал на пчеличките нищо,че не им пречи,разпечатвам от питите и си хапват натурален медец ,в хранилките наливам отвари от разни билки
Да. Можеш да им дадеш и "Салвия" - ще се почустват чудесно!Цитат:
Първоначално публикувано от estabien6