Цитат:
Първоначално публикувано от Mateev
На старите вече им е писнало да повтарят едно и също нещо по 1000 пъти и при появата на поредния новобранец няма кой да му отговори на някой елементарен въпрос.
Проблема не е, че на "старите" им е писнало да повтарят по 1000 пъти едно и също. Проблема е, че по-голямата част от "новобранците" влизат и създават нова тема, за неща, за които са изписани вече няколко теми. Нека да прочетат написаното и ако нещо има не ясно да зададат конкретни въпроси. Освен това е добра всеки, които е решил да отглежда пчели, да вземе малко да попрочете книжките, да научи основните неща и чак тогава да пита. Някой може да каже, че е надменно, но често се случва да прескачам въпроси от типа -имам едни пчели, какво да ги правя. Преди 9 години, когато аз се сдобих с първия си кошер, един роднина ми написа един списък с литература, аз отидох в един магазин в София и си купих не само тези книжки, а всички, които имаше в магазина и ги прочетох по един път опознавателно, след това образователно и след като ме понажилиха жестоко, моят роднина ми каза, че вече съм 1% пчелар. И беше много прав. Това красноречиво говори, че пчеларството си е необятна наука и че още не се е родил човека, който знае всичко за пчелите.