Ловния сезон започна с пълна сила.Аз засега приютих две височайши особи.
Преглед за печат
Ловния сезон започна с пълна сила.Аз засега приютих две височайши особи.
В неделя при преглед на отводка от 28.04. с маточник,намерих млада майка белязах я,разширих,нахраних и седнах да изпия една бира.Тогава от същия кошер излезе рояк и започна да кръжи около едно дърво на около 10м от кошера.Започнах да пръскам с Пророй в посока от летящите пчели към празен кошер,поставен над кошера от който излезе рояка.След около 15 мин.пчелите се прибраха в кошера, който бяха напуснали.Отворих го отново и за моя изненада открих 2-ра майка.Белязах я и с част от пчелите преместих в празния кошер.След около 30мин.и двете семейства се успокоиха.Вчера ги прегледах и 2-те сестри си снасяха спокойно.
Черпя всички колеги с вида на този хубав рой, който се хвана за едно от дърветата в градината ми :)Прикачен файл 1411Прикачен файл 1412
На първо четене 2кг.-8 междурамия, готов медовик.
Перфектен е! Виждам само основи, пита с пило сложи ли му? Такива са фурии. Браво.
Сложих му и една пита с пило, както и две стари изградени пити. Снимките ги направих, когато още не им бях нагласил напълно новата им къщичка. Освен това, натърках хубаво както кошера отвътре, така и част от новите рамки с маточина. Не че имаше нужда, защото просто ги тръснах вътре в кошера, но да им стане густо.:bigsmile:
И още рояци от работното място.На третата снимка пчелите се канят да пускат втори рояк-вторак с неоплодена майка.
Добро работно място.
Хахаа, Наборче, тия ора по вашия край не четат ли форума бре...
Незнам,наборе,дали четът форума,но знам,че не пият бира,вино......От две години съм във Видин и още несъм пил бира с пчелар,а рибари много.Нагледах се на снимки и клипове(на риба),но още не съм ял Дунавска риба.
Трябва да отбележа,че рояците на горните снимки са от хралупи,дупки...по около 4 междурамия.