Василевсе, ти да не си помисли, че тук са унищожили тази оса термично? Жестоко се лъжеш.
Пусни им стършел да видиш.
07.10.2015, 21:52
delta.e
Цитат:
Първоначално публикувано от slavi 13
Няма противоречие, миналата година зазимих моята нестандартна японска тръвна в съответствие на това, че няма да съм в България до средата на лятото, и тя умря. Сега моите японски тръвни са зазимени в съответствие на това , че ще си бъда в България през пролетта. Зазимяват се по различен начин.
Сподели , къде е разликата ? На мен ми става , все по-интересно ?
07.10.2015, 21:52
scutellator
Цитат:
Първоначално публикувано от vasilevsa
Тук някои колеги казваха, че само японската пчела го може. Иване да не си внесъл японски пчели?
Всички пчели могат да убиват оси и стършели по този начин. Уникалното при азиатските пчели е че примамват стършела да влезе в кошера, след което му разказват играта. Европейските предпочитат да водят войната извън кошера.
07.10.2015, 21:55
delta.e
Цитат:
Адаш, не винаги вмешателството е полесно, номера е да е полезно, понякога пчеларя воден от добри намерения извършва интервенции дето влияят лошо на пчелите. Аз ги оставих да се самозазимят без да местя и да правя нещо просто се убедих, в достатъчността на запасите.
Ангеле , ти и да искаш да местиш нямаш тази възможност . :)
07.10.2015, 21:56
solaris60
Цитат:
Първоначално публикувано от scutellator
Всички пчели могат да убиват оси и стършели по този начин. Уникалното при азиатските пчели е че примамват стършела да влезе в кошера, след което му разказват играта. Европейските предпочитат да водят войната извън кошера.
По кой начин, че малко не се разбира?:ae:
07.10.2015, 21:59
vasilevsa
Цитат:
Първоначално публикувано от delta.e
Ангеле , ти и да искаш да местиш нямаш тази възможност . :)
Глупости говориш! Мога но няма смисъл да се подигравам с труда на пчелите си. Тъпо е да се прави.
07.10.2015, 22:00
Ivan Mankov
Цитат:
Тук някои колеги казваха, че само японската пчела го може. Иване да не си внесъл японски пчели?
Нееееееее , това е местен чешит ! Породата е устойчива освен на акар !!!
07.10.2015, 22:01
vasilevsa
Цитат:
Първоначално публикувано от Ivan Mankov
Нееееееее , това е местен чешит ! Породата е устойчива освен на акар !!!
На акар няма как да е. Ма проблема не е от породата а от съндъка. Да не е от "Родопиката"?
07.10.2015, 22:08
delta.e
Цитат:
Пусни им стършел да видиш.
Бре ! Момче , посмали малко .
Кошера ти е копие на ,,Джапонец,, , но пчелата е българска.
Много се увлече .
07.10.2015, 22:10
vasilevsa
Цитат:
Първоначално публикувано от delta.e
Бре ! Момче , посмали малко .
Кошера ти е копие на ,,Джапонец,, , но пчелата е българска.
Много се увлече .
И какво от това? Днес видях как оса бе допусната да влезне вътре и я изнесоха след малко "гробарите".