Не ги съди прекалено строго, не си дават сметка, че контактуваш с доста колеги, а и си нямат представа колко народ те е посетил в боянските или златаришките сараи където на работни разпивки, системно се обменят идеи, практики, материал...;)
Преглед за печат
Реших тая вечер да погледна и жълтура как е под ХР.Тоя кошер над два месеца не бях го бутал.Още с вдигането на магазинчето останах изненадан натежа яко.След проверка в плодника останах още по дуволен 5 медни пити ДБ почти на 100%,една пергова и 4 с пило на 80% от рамката.Така,че за вас може да е лъжа,но добавих магазин.Август хората ги махат аз пък ги слагам.Забравих да допълня,че в момента има паша.Пчелите са възстановили свободния градеж...;):bigsmile:Шантава година,но как предрекох в началото ще ми е най добрата.
п.п.Ако текне и черното злато смятайте,че трудно ще мой да се говори с мен.:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Интересно какво си очаквал да видиш в кошер който цяло лято не си отварял? Ако сега ни "застреляш" и с новината , че са си сменили майката хептен ще ни "успиш". А тая паша дето сега те е "налетяла" я опиши като резултат в края на септември.
п.п. За онова "АКО"-то нали знаеш , че и понамирисва.:laughing:
Е, ти да не мислиш, че унуката на бай Друми е запознат. Тази година, по една щастлива случайност си мисли, че е достигнал пчеларския Клондайк. Ама дали?! :bigsmile:
За дините по-съм съгласен.
Ама как се е научил да снима, чак семките на динята да преброи човек. :)
Някой хора до сърдечен удър ги докарвам с моите лакърдии...:bigsmile:
Тая диня ако я е отгледал Данчо, ще се прекръстя на Хасан:laughing:
А тук има ли жени или си правите разни п...далски майтапчета помежду си :)
Е, аз това го писах на майтап ,понеже гледам такъв е тона на писането. А за бана конкретно, мога да ти кажа точно кое ще ми накривиш :)
Ти като нямаш вкус кой ти е виновен? Та чак и квалификации правиш. Ако не се притеснявах толкова от БАНана на Дончев, бих те попитал: А ти толкова ли си смотан, та дойде да търсиш жени в пчеларски форум? Обаче понеже съм добре възпитан и спазвам правилата на форума, ще се въздържа:laughing:
Ами не търся нищо, както и отдавна разбрах,
Ей! Опасна работа тая диня.Да не пита нещо човек.С тоя двусмислен български език и с тая богата фантазия западняците могат само пушилката да ни гледат.:laughing: А по въпроса със зрелостта на динята съм сигурен , че Даката я познава по семките.Черни ли са? Зряла е! Като знам колко е подробен, точен и изчерпателен в прогнозите си Даката методът със семките е безотказно достоверен.Както и пророкуванията на Пророка!;)
Много въздържатели бре? :bigsmile:
Супер време за ручкане (Д.Д)....и за разходка из околните баири.Отново вниманието ми привлекоха жълъдите , вече пораснали, заразените отделяха мана.Не знам от кога (в кошерите имам мана)но пускането продължава,съдя по това ,че имаше и светла.Добре е ,че пчелите не са много впечатлени ,тук там се виждаше пчела.Явно им е много гъста, заради ниската влажност.И по добре.Аз кога я чаках ,тя кога се появи.Сега Какво да я правя!
,
...
В петък третирах с ОК и получиха нова питка Апифонда 1гк, предишните сложена в края на октомври при зазимяването са изядени на 90%, надявам се да изкарат зимата, следващата питка я виждам към края на януари, понеже ги зазимих на не повече от две пълни пити с мед сумарно на всеки кошер.
Обикаляйки днес в раьона на пчелина, май е време да слагам плодниковите рамки за градеж, макар и да ми изглежда доста рано, но с тази топла зима, ще видим каква ще е годината.
Здравейте,
неделен гледач на пчели съм от 18 август 2021г.Имам 6 кошера,презимуваха всички,4 по-силни 4-5 рамки пило,2 по-слаби около 3.Днес забелязах
по по-слабите кошери кафяви петна.И двата са с мрежести дъна.През есента ги третирах с Нозевит плюс,преди 2 седмици и днес пак.Как да разбера
дали са заболели от нозема и какви мерки за взема оттук нататък?
Кошерите се намират на 980 м.надморска височина