-
Питам те защото и аз така си мислих, че е по добре. След като се слепят да се минат през щрайха. Точно поради тази пречина още се колебая дали да си взема един хоби щрайхмус/абрихт понеже макс. размер на детайла за щрайха е 150мм и ще трябва първо да ги минавам и после да ги слепвам
-
Аз заформям един малък цех в мазето си,където ще слепвам режа и сглобявам,а другите операции ще ми ги прави приятел дърводелец.Тези дни ще пусна клип на приспособлението ми за ръчния циркуляр,реже под точен ъгъл без забележка.
-
Тъй побъбрихме добре да се върнеме на машините.
Е такова шаблонче мисля да си направя за оберфрезата.
http://www.youtube.com/watch?v=g_Rgf...eature=related
-
Това шаблонче се продава и цената му е космическа.Познавам хора които ОПИТАХА да го направят.Най евтиното е 50 паунда в И БЕЙ но май няма шипинг за България.
http://www.youtube.com/watch?v=pFH80GOhPow
-
Има го и в България. Гледах го някъде из магазините в Пловдив,на 130-140 лв. Ама ако правиш 1-2 кошера може да се заиграеш с такива сглобки, ама ако трябва да правиш доста повече вече става много трудоемко и нерентабилно. Гледах някъде на скоро един клип с много интересна сглобка, но се искат инструменти, които така и не съм виждал на нашия пазар. Когато всичко е направено по правилата то и с обикновената сглобка ще кара много време. Първите ми кошери се пообелиха доста, но не са мръднали.А са на 10-тина години.Просто тогава правих по няколко бройки годишно и всичко се правеше както трябва. После всичко в последния момент и стана еднодневка.
-
Наистина е така,аз гледах една обикновенна диблачка която е 130 лева,но е истинска и не бих жалил пари за качествен инструмент.Истината е да имаш човек в Америка и да ти донася като си идва,или да ги праща по някой.Там цените са доста ниски дори и за нас/голяма конкуренция/
-
Станко, имам една молба. Обясни ми, като за начинаещ, как се настройват ножовете на абрихт !
Гледах това видео и стигнах до извода, че двете плоскости и ножа трябва да са на нула. Според други мнения из форумите, ножа трябва да повдига леко летвата, от 2 до 8 мм в зависимост от диаметъра на вала.
Понеже тепърва прохождам в дърводелството, не мога да преценя, кое е правилно. другото, което си мисля, че ще е добре, е да пробвам всички варианти и сам да преценя, кое става за моята машина.
Машината е габровски циркуляр и абрихт. Подвижни плотове, някаква хоби версия...
Благодаря предварително!
-
Според видеото също са на нула.Сега си играх пак. Може и нещо плотовете да са ми криви, въпреки, че машината изглежда като неработила.
Та, при добре настроен нож, спрямо вала, се получава разлика от 2мм спрямо плота в двата края.Плотовете са от студено огъвана дебела ламарина, затова си мисля, че няма как да падна под тази разлика. Искам да знам,това нормално ли е или да търся допълнителни начини за регулиране?
Вярно че 2мм не са съвсем много в дърводелството, ама не съм свикнал да мисля в сантиметри wink;
-
"аз"-при габровката първо настройваш плотовете и ножовете в една равнина и след това сваляш предния плот с 2 мм -тя и без това няма сили за повече.Това описание с летвата и мм. което дават в инструкцията към нея -не върши работа и няма да рендосва право а може и да ти дълбае в края.
-
благодарско Spens drinks;
Утре съм зает....в петък подновявам настройките...