Първоначално публикувано от
Mateev
Стимула ще го имат под формата на кобалт и витаминни комплекси в сиропа, както и тънкия номер, че захарта ще е само еднократно рафинирана. Ще мирише на цвекло, но за сметка на това ще е пълна с дълъг списък полезни за пчелите съставки. Това не съм го измислил аз ........
Иначе кошерите ми са полистиренови, така че имам известно преимущество в топлинния режим спрямо дървените кошери. Хранилката ми също е от полистирен и е много по-топла от дървените. Всичко е премислено. Ако наистина все пак им стане студено на пчелите, ами да си стоят отдолу и да лапат запасите, с които така или иначе обилно ги набълбуках през есента.
На практика аз нямам нужда от подхранване. Всичките ми семейства имат храна в изобилие и дори ще остане излишна. Слагам тези питки и сиропи с цел някакво стимулиране, но не съм много сигурен дали наистина ще започнат да ги ядат интензивно. Това всъщност е едно презапасяване, което ако не помогне, поне няма да попречи. Също така спазвам и един от базовите принципи на индустриалното пчеларство - ако ще се прави нещо, то трябва да е едновременно по всички кошери, независимо че са на различен етап на развитие.