За нуклеусите съм съгласен , но не и за магазини с рамки .
Преглед за печат
17 имам в момента на ремаркето. Ще товаря още 7. Действам сам. Само един ЛР който ще бъде на 2 корпуса и магазин ми е на “мисъл“. Ма ще му таковаме, таковането.:yo:
Най ми тежко бе подреждането на втория етаж.Катерехме се на една маса с кошерите.Действието се извършваше в пълна тъмнина и усещахме само жилата на пчелите излизащи на талази от раздръканите ми тогава втора рака съндъци.
Нещо не се получи при качването.Ще потренирам и тогава ще направя нов опит.
Колеги ако някой има чертежи на платформи и какви профили могат да издържат тежестта ще съм благодарен да ги сподели . Започваме направата на четири такива с приблизителни размери 400x200см. Ще съм благодарен ако споделите къде са проблемните места и грешките които сте допуснали при направата за да ги избегнем . Платформите ще се транспортират с двуосно ремарке 300x200см. Идеята е за нещо такова (като на снимките) , като най-важното за момента е дебелината и размера на профилите за да не ги утежняваме повече от необходимото но и да са достатъчно здрави .
Прикачен файл 8402
Прикачен файл 8403
Ако все пак няма кой да даде точните размери то може да се изчисли до някъде точно. Профила се нанася три пъти на корпуса. Като се знае колко е висок един корпус то остава да се изчисли. Профилите с този размер в складовете няма да са много за да се избере подходящ. Останалото с малко фантазия и изобретателност може да се постигне. Аз бих ти ги конструирал и помогнал в изработката, но ми липсва време. Другия вариант е да се направи поръчка в някое предприятие/няма да рекламирам/, като им се дадат размерите и каква тежест ще се очаква да носи конструкцията, а там хората с необходимия ценз ще си свършат работата. Остава от теб сама възнаграждението им.
Бре, то много сложно. :bigsmile: Височината на железния профил е три пъти по малка от височината на корпуса на кошера. Корпуса е 24 см. или железния профил ще е с три пъти по - малък, или това прави 8 см.. Така като го гледам е 8х4, а на горната снимка е 10х4 - само горните греди.
Или па да си носи повече хюнебеци и да набива изотдолу:) че магазините тежъът...