Някой беше писал , че смолите които се използват при направата му са токсични. Ако някой е наясно моля да коментира. Аз освен за капаци избягвам да го използвам.
Преглед за печат
Някой беше писал , че смолите които се използват при направата му са токсични. Ако някой е наясно моля да коментира. Аз освен за капаци избягвам да го използвам.
Лепилото съдържа формалдехид.Фазера също.Шперплата също.Въпрос на гледна точка...
не знам дали някой обърна внимание, но аз написах: ''най-малкото зло''.
Всичките листови материали съдържат лепила със съответните вредни (всъщност, силно отровни) съставки, въпроса къде процента е най-голям...? и отговора е: МДФ. има безкрайно много информация по въпроса, че прахът от МДФ е силно токсичен, който се интересува - да я потърси... на второ място по вредност (съотношение дърво:лепило) е ПДЧ-то, третото си делят ОСБ и шперплат с горе-долу равни показатели... аз лично, предпочитам да работя с шперплат...
п.с. въпрос за ''компетентните'': какъв натурален листов материал ще препоръчате, за да не се тровим със споменатите по-горе?
Не можах да разбера за каква цел желаете да ползвате „гореспоменатите" листови материали,но ще споделя моята гледна точка. За направа на кошер не са подходящи! За съхранение на пчеларски материали и рамки - да! За да имаме успех в пчеларството , трябва да се стремим да използваме чисти материали и най-вече да осигурим това ,което е дадено от природата.Всяко отклонение крие рискове!