ПОТЪРСЕТЕ ЯРМОМЕЛКА НЯКЪДЕ В РАЙОНА ОТ КЪДЕТО СТЕ.НОСИШ ЧУВАЛ ЗАХАР И СИПВАШ,В ДРУГЯ КРАЙ ИЗЛИЗА ПУДРА ЗАХАР.ЕДВА ЛИ ЩЕ СТРУВА ПОВЕЧЕ ОТ 5 ЛВ ЗА ЧУВАЛ.
Модератор. Колега не пиши само с главни букви. За форумите, това е еквивалент за крещене.
Преглед за печат
ПОТЪРСЕТЕ ЯРМОМЕЛКА НЯКЪДЕ В РАЙОНА ОТ КЪДЕТО СТЕ.НОСИШ ЧУВАЛ ЗАХАР И СИПВАШ,В ДРУГЯ КРАЙ ИЗЛИЗА ПУДРА ЗАХАР.ЕДВА ЛИ ЩЕ СТРУВА ПОВЕЧЕ ОТ 5 ЛВ ЗА ЧУВАЛ.
Модератор. Колега не пиши само с главни букви. За форумите, това е еквивалент за крещене.
Според мен това твърдение е неправилно!Цитат:
Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
Но не става ясно кой е неговият автор.
Въпросът ми е:
Кой е автора на това обяснение- Якофов,Тодоров или Филимонов?
Цитат:
Има ли отворено пило и стъкло на хранилката, ще има и конденз. Конденз има, когато имаме наличие на влага в кошера. Имам кошери с изцяло мрежесто дъно и кошери с 1/3 мрежа, и в двата случая се получава конденз, при наличие на пило.Цитат:
Първоначално публикувано от Sandokan
Евгени , как се представи това семейство през годината ?Цитат:
evgeni.filimonov написа:
Отвора долния мрежестия е изчислен , така че да може да изтиква топлия въздух нагоре към отвора на хранилката и така да се получава конденза.
Според мен това твърдение е неправилно!
Но не става ясно кой е неговият автор.
Въпросът ми е:
Кой е автора на това обяснение- Якофов,Тодоров или Филимонов?
Въпросът ми е към Евгени Филимонов.
Чакам отговор.
И с какво ще те обогати тази информация-кой е автора на твърдението.По важното е че топлия въздух е по лек и излиза през отвора на хранилката,а там кондензира и овлажнява захарта.
Не той колегата е на позиция заядливост с Якофов,Тодоров или Филимонов.
Към колегата Сандокан,
Това нещо го чух на лекцията на Симеон Тодоров. А той 100 пъти повтори, че за да се получи този кондендз и това овлажняване на захарта - трябва подготовка, влагане на средства. Изобщо използването и ефекта от сухата захар изисква СПЕЦИАЛЕН ИНВЕНТАР и специална технология на работа.
А повечето колеги не ги вдяват тези неща и затова плюят и неразбират тази технология. Слагат захар в стандартната хранилка и чакат да потече меда от прелката. А не знаят, че хранилката трябва да е специална хранилка, със специално дъно, което да поема топлината и тн.
А към колегата Йорданов - това семейство направи страхотно пило и наистина даде много малко мед. Но и Симеон Тодоров каза на лекцията си, че меда е на последно място от продуктите, които предпочита да добива от пчелите.
Край на цитата - както казва известния софийски пчелар Васката.
Технологията по която работят и Симо Тодоров и Коцето Якофов е ориентирана основно за добив на прашец. А за да носят повече прашец е необходимо да се стимулира отглеждането на повече пило. Милеровата хранилка която ползват е изработена от пластмаса за хранителни цели и специфичен коефициент на топлопроводимост. Самата пластмаса не позволява да се образува мухъл, което също не е маловажно. Отгоре задължително е стъкло. А над стъклото на самия капак има вградена изолация(2см фибран. Цената на една такава хранилка излиза доста висока.Пластмасата излиза на 40лв квадрата(по цени на едро, на дребно е още по-скъпа) Пробвал съм и по-евтини материали, но не се получава. Както казва Иванчо "козата си иска пръч". Подобен даже още по-силен ефект се получава и при полистиролните кошери. Виждал съм чудесии при тях. При всички случаи дъната са на мрежа и то на 2/3 от дъното. При тях мрежата е алпака. И на дъното и на чекмеджето. Ако ви интересува още нещо мисля че ще мога да помогна.
Цитат:
Моля да направиш достояние, според теб, какво би трябвало да е правилното твърдение. cvete;Цитат:
Първоначално публикувано от Sandokan