Приятели това е кошер ДБ поне така съдя по рамките, едва ли ползва и втори корпус.За да има толкова мед и то запечатан майката е била блокирана още август месец.Къде да осеменява и колко пчели ще произведе за зимуване.Казвам ви при мен положението беше същото писъл съм в някоя от темите.Само че аз и усигурих място да работи и да произведе пчелите за зимуване.Според мен и магазините е свалил рано.Ако в този период е имало и паша и той е свалил магазина блокирането на плодника е сигурно, ако е и подхранвал още по лошо.Според мен за да разберем какво е станало трябва да даде повече информация за пашата и неговите действия.Бях снимал една пита във форума с около 3кг мед от извадените за центруфогиране и Иван Деспотов тогава ми каза че ако по-голямата част от питите в сем.изглеждат така пролетта ще имам много мед и никакви пчели.Аз напълно подкрепях мнението му.Като гледам питите майката не е могла да произведе зимните пчели. В тези пити през септември пило не се е люпило, ако се беше люпило щеше да има и участъци с незапечатан мед пренесен на мястото на излюпилото се пило, а в тях такъв не видях.Останалите пчели родени преди август постепенно са напуснали гнездата и са умрели навън.Поне аз така мисля, а и говоря от собствен опит.Не задължавам никого с мнението си.