Поляци инвестират в завод за пчелен мед
Преглед за печат
Тази година те бяха хората предлагащи най-ниска изкупна цена.И още нещо,по-интересно-две седмици след като ми взеха проба на акацията ми се обадиха и казаха,че меда ми имал едва 7% акация,42-43%рапица и 16% бобови.Тази година времето по време на пашата от рапица беше много студено,а освен това и блока с рапица ми беше на повече от 4км,а аз и без изследване мога да си преценя дали меда ми ще мине за акация или не и знаех колко мед имам в кошерите преди акациевата паша и след нея.Предложиха ми да ми го вземат на 5.20 като букет и отказах.Месец по-късно се оказа,че абсолютно същия сценарий,дори със същите проценти се е разиграл при още двама колеги от района.....по-добре да не правят преработвателно предприятие в БГ,а да си оправят цените и коректността,после да реват че българското правителство не им помага!
Сигурен ли си за фирмата.Да не са били от Йот Ги Вал?
Е да де именно за тях става въпрос и техния управител на наша територия г-н Русев.
Йот Ги Вал са поляците,които имат медопреработвателно в северна БГ(намира се в село Камбурово,Търговище) и точно за тях става въпрос в линка на tsc1
Много подобен сценарии се разви и с мен и още един колега с който дадохме проби в един ден. В пробите ни откриха какви ли не полени. Най-смешното беше че откриха рапица в мед от кошери които са в планински район и рапица никога на са виждали. Разликата при нас беше че нямаше как да не открият достатъчно, акация защото то беше очеизвадно, че меда е акациев. Стигнахме до сделка, но имам " едно на ум", а след като се случва и с други колеги ще имам " едно голямо на ум":bigsmile:
Не виждам за какво да се извиняваш,а за това колко големи играчи ще са зависи според мен от цените които ще ни предложат.Но щом ще искат да правят голяма инвестиция тук явно има много пчелари които си дават меда на цена 5лв на тях,докато имаше много други които предлагаха 5.20лв.....Аз лично след това което ми се случи с тях и с колегите тук при мен,а сега и както Рости е писал повече за Йод Ги Вал няма и да си помисля.
Мирослав от Йот Ги Вал тази година минаха взеха ми проби за акация, след което ми се обажда и ми вика че в меда ми в пробата открили теазин и нямало как да ми вземе меда, викам му това е невъзможно поради простата причина че не използвам химически препарати за обезпаразитяване камоли антибиотици. Просто си намери причина да не ми вземе меда но това си е негов проблем и съм го зачеркнал вече. Просто явно не им трябва Акация не могат да я реализират.
Трябва им акация, но ако мине номера да я платят като букет.