Така беше. А дали ще е така, ще докладвам в неделя.
П.п. Бааго, аз ще коля прасе у събота и за пчелата май па няма да има време...
Преглед за печат
Така беше. А дали ще е така, ще докладвам в неделя.
П.п. Бааго, аз ще коля прасе у събота и за пчелата май па няма да има време...
Здравейте!
Днес ходих на пчелина-времето е прекалено топло за сезона 19 градуса.Пчелите масово бяха наизлезли даже някой носеха и прашец от някъде.Отворих последователно три кошера от любопитство.Имаха запечатано пило на средните пити с големина на кутия цигари.Запасите от мед са много добри.Ако времето продължава да е така топло семействата ще се развият рано.
Поздрави:Цветан Димитров
Днес в Дряново - 18 градуса, хвърчат и носят червеникав прашец:
Прикачен файл 9117
Имам един въпрос като начинаещ - пречи ли, че им оставям излишни корпуси отдолу, както се вижда от снимката?
Поредния слънчев и топъл ден. Макар и рядко се вижда по някоя пчела със жълт прашец. Консумацията на питките върви нормално за момента предвид, че активното отглеждане на пило още не е зачочнало
Здравейте!
При мене до Йорданов ден беше 17-18 градуса,а днес вече е с по 10-12 градуса по-ниска температурата.Дано времето се задържи по-хладно,че ще излъжи пчели и дървета.Дано падне и малко снежец,че има нужда и от него.
Поздрави:Цветан Димитров
От вчера времето се застуди и температурите спаднаха до 4-5 градуса през деня.Опитва се да вали,но колкото да намокри асвалта.Дали ще се сбъдне прогнозата,че ще завали сняг?Но по добре е да си остане студеничко отколкото да е прекалено топло за сезона и да излъже пчели и дървета.
Поздрави :Цветан Димитров
Брях, май съм забравил да се похваля.
Миналата седмица ги захлупих с по около 800 грама купешка храна, за сефте.
Днеска ги гледам, половината я няма.
И ся, ко ша праим!?