А ние не лъжем ли също за пчелините си само и само да изкараме някой кирлив лев.Хората се цанят и знаят как да се цанят.По времето на БСП в София имаше ценоразпис за длъжност 20к лв беше шеф на данъчно.
Преглед за печат
А ние не лъжем ли също за пчелините си само и само да изкараме някой кирлив лев.Хората се цанят и знаят как да се цанят.По времето на БСП в София имаше ценоразпис за длъжност 20к лв беше шеф на данъчно.
Аз съм твърдо за субсидии и то от поне 100лв на семейство но да не надхвърлят 50 000лв на стопанство с референтна дата разбира се която да важи за 5год.Също така да имаме право на пасища или гори както имат останалите зс. При някои водещите полукълба са защитени с череп,а при други-с гащи
Минимум 100лв на семейство, може и повече - да искаме поне €60-€70, пък колкото дадат!!!
100лв на семейство, но срещу реализирана продукция да кажем примерно за 150 или 200лв на семейство - нарича се ОБВЪРЗАНА ПОДКРЕПА!!!
То повечето си докарват по 100 лв от кошер, а някой и по малко, язък отидоха им субсидийте. Като се замисля, ако найстина се дадът тия пари пчеларите ще започнат да вадят по 30 кг минимум(демек ще изписват продаден мед, а реално не са произвели толкова, ще стигнем първо място в света по добив на кошер, както сме сега с биото), а колко захар ще има вътре не се знае.
Ако има тия пари куцо и кьораво ще сложи кошер.:bigsmile:Копуваш за 50лв кошер и го обявяваш за субсидия 100лв/егувам се/.;)Ако има субсидия трябва да се дава само при сключен договор с изкупвач за следващата година.Така изкупвачите ще си вържат гащите за следващата година, а ние ще се омажем по брадата.:bigsmile:
Абе аз да вържа стотето лева пък чужбина ще почака.:bigsmile:Веднага инвенстирам за ново 200 бр.:bigsmile:10к лв ще ми останат бонус.
Тогава няма да можеш да продаваш тенекията на черно по 7 лв, а при повече кошери, по голямо количество, тогава ще търсиш големите фирми, но тогава цената ще е паднала на 1 лев килото и няма и да го купуват, защото ще има много. Тогава как ще им падаш на колене за листа хартийка показващ договор с фирма, за да вземеш субсидията.