6,50-7,00 лв
Преглед за печат
Васко обилното не означава качество.Многото нектар не означава висока захарност.
Опитай това : http://pchelari.com/forum/showthread...ll=1#post63355
В някои от пчеларските книги съм чел, че в Унгария са създали различни сортове акация с различно време на цъфтеж. Така, акациевата паша се удължава, без да се ползва подвижно пчеларство. Дали е възможно у нас да се намерят такива акации?
В кой район на България пчеларстваш?
Не са различни сортове акациите.В продължение на много години са направили селекция на ранноцъфтящи и късноцъфтящи акации които се срещат в природата.Впоследствие създават масиви и те така...
В продължение коментара на Павката, една статия публикувана в бр.23 на "Пчела и кошер", 2000г. Автор е д-р Кънчо Калмуков от Опитната станция в Свищов. Държавна политика - да, но дребен детайл е, че това става под натиска на пчеларите и съответния съюз, разбира се.
Прикачен файл 6862
Здравейте,да попитам на правилното място и с правилно зададен въпрос.Тук при нас има една акация,която цъфти жълта.Мисля,че я наричат китайска или японска,но не съм сигурен.Има ли тук писано нещо за нея? Интересува ме по кое време цъфти?Мисля,че съм виждал жълти цветове и през есента.Благодаря предварително.