Айде до тука станахте двама. Не каза коя година е това или да смятаме по цифрите от ника? Димо Колев трябва да си го чувал?
Преглед за печат
Айде до тука станахте двама. Не каза коя година е това или да смятаме по цифрите от ника? Димо Колев трябва да си го чувал?
Брях, през 90 - та и аз бах в Белене ама чак на почивка в троянския балкан не са ни водили . Втори район Сахара при змиите.То беше и криза , купонна система . Шест месеца на сухари карахме няма хляб. Цигарите дефицитна стока .Правих татуси- русалки, котви , имена на гажета и т.н. за да изкарам някоя кутия Стюардеса ,ама беше готино с другарите ,нищо че бяха сиромашки времена. :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Съжалявам колеги, но съм подписал декларация да не оповестявам информация по този въпрос. Надявам се да ме разберете правилно - свързано е с националната ни сигурност!!
Е споко де, ще те чакаме да изтече давността и тогава се включвай. Па и ние знаем да пазим "военна" тайна.
Бъзикам радиото бе колеги!!:bigsmile: - артилерист на 130/152мм оръдие/гаубица в НШЗО-то първата година, 87-88г., втората по разпределение в Самоков, по пътя за Боровец, на края на града в ляво има един полк, обслужвахме стрелбите на Военната Академия, колко снаряди сме одумкали, за да се научат фрицовете да управляват огъня на дивизиона...аз пак бях горе-долу по-добре от останалиге колеги ст.школници - бях на системите БМ-21 ГРАД, а не на старите гаубици Д20
Димо Колев е голям пич!Двамата с Борозенката от артелната бяха голям тандем.Не знам дали ви е разправял как една вечер двамата се черпили и им свършило мезето и обърнали на счукан лук с червен пипер и оцет и на сутринта жена му как го е била по главата понеже цялата миришела на лек сутринта.Иначе служих 83-84година. Взводен ми беше лейтенант Петров.Беше току що завършил.Сега Демо го виждам понеже работя в Напоителни Системи Плевен и се налага от време на време да ползваме услугите на водолази по язовирите и той отговаря за тях.
В поделението където служих, повечето момчета не бяха от Бургас. А от почти цяла България. Та като захвана първата зима и те питат има ли зима? Аз- твърдо не! Е както често се случва оказа се че греша. И по повод на снегопочистването ! Се присетих, че там чистихме плаца с пружините от леглата. Вързвахме ги с колани и дърпахме и бутахме на воля! Ама като изпокъсахме коланите се наложи да сменим системата..
Поделение 24160, гр. Харманли 88-90 година