Е Лалов ,може и да съм се объркал.Минаха доста години ,но е важно сегашното положение с пчелите.
Преглед за печат
Е Лалов ,може и да съм се объркал.Минаха доста години ,но е важно сегашното положение с пчелите.
Не си се объркал а ми изчезват мистериозно постовете.
Затова гледай външната температура да е положителна все пак - приблизително между 1 и 5°C. 50 м не са кой знае колко, та да се превъзбудят прекалено, но ако все пак разпуснат кълбото, след ок. час ще разберат, че пролетта е още далече, ще се успокоят и ще се съберат пак на кълбо.
Вече писах постинг на тази тема - вмъкнал си някакъв Ctrl символ и си объркал визуализацията на постинга ти. Просто можеше да влезеш и да си го поправиш, а не да се жалваш във форума и да чакаш аз да го поправя. То си се вижда къде прекъсва текста и коя думичка трябваше да я изтриеш и да я пренапишеш отново.
Колеги днес на пчелина се доближих до един кошер и чух жужене ама малко по силно от обикновенното и като се загледах на горната прелка тъкмо една пчеличка изгони една досадна муха от кошера.Има ли място за притеснение при прослушването на другите не жужаха толкова силно като този та чак да го чуя най вече от горната прелка дали кълбото не е близо там( горна прелка),че затова да се чува ?
Еднин въпрос към колегите работещи с изцяло мрежести дъна.При започване на майката да снася,затваряте ли дъната? Знам, че има различни мнения по въпроса,ще се радвам да чуя колеги които са практикували! Благодаря предварително!
Аз не съм ги затварял никога но винаги има корпус с празни пити на първа позиция а на "втори етаж" е семейството - така зимуват