Търсим я от години,но все не я намираме.Според мен много малко хора я виждат,но не казват.:bigsmile:Така по лесно ще се справят с колегите.:bigsmile:
Преглед за печат
Аз също нямам слънчоглед, но и при мен лазят втора година. Този сезон е само в единия край на пчелина /по-слънчевия/, но не мога да разбера от кои точно кошери /кошер/. Загубих 16 семейства през зимата, като само в един от кошерите имаше диарични петна. Направи ми впечатление, че не си запечатаха меда на повече от 30 - 40% и така го намерих пролетта. После, като го събрах този мед отделно, прокисна в тенекиите и замина преди 5 дни за ракия. Покрай тези кошери измитах много подмор предното лято, няколко пъти намерих и пълзящи майки, търтеи също много. Мисля, че някъде из темите публикувах и резултата от изследването, но не помня къде точно.
Вируси,вируси и то много вируси
Да не би това да е новата нозематоза церане???
Не знам колко е безопасен и дали са пръскали само с него. Информацията ми е от колега с пчелин на 1,8 км от мен, като стана на въпрос за разцъфнали блокове между нас. Показа ми и снимки на препарата и клипа, който е негов. При мен не е толкова зле положението, но е осезаемо.
https://www.youtube.com/watch?v=0VKcnvbGIY4
Как пръскат тези вагабонти. Ще го изпомачкат ако нямат авиация.