Първоначално публикувано от
M.Milkov
Колеги от югоизточния регион,какво е положението при вас.Миналата седмица на моите кошери им сложих храна/питки/ по-2кг на семейство,за да се подплатя за всеки случай.Но ми направи впечатление че много малко са изяли от меда си и имат доста мед.Работя с ЛР.кошери,поради това им сложих питки.Зазимени са на 1корпус,а отгоре имат празен корпус които е преграден от семейството с покривна табла.Таблата е увеличена с 5см.с цел да може да се обръща когато им слагам храна или разпечатвам пита с мед да я пренесат по близо до пилото през пролетта.Пролетно време когато се позатопли и започне развитието на семейството слагам празния корпус отдолу с две цели.Първо да му е по-топло ,второ да ми е по-лесно да работя когато разпечатвам и слагам разпечатаната рамка в/у другите за да я оберат.След като изпълнят корпуса и се развият. правя ротация.Работя с 2 корпуса поради слабата паша в района в който пчеларствам.Тръгне ли паша качвам по 1 или 2 рамки със запечатано пило за да ги кача да работят горе като м/у питите слагам основа за градеж.Пчелите ми са 30 бр. и са в едно Ямболско село.При тях съм от март до ноември.Зимата съм в Елин Пелин че семейството ми е тук.Това ми е основното препитание ,плюс пенсията от армията.