Първоначално публикувано от
Дамян Дамянов
Преди точно една година цената на меда беше 4.20 лева/кг.
Колеги призоваваха да не се продава под 4.60 лева/кг.
Цената стана 5.20 лева/кг, а след това падна малко и се продаваше на 5.00 лева/кг.
Сега ако реално гоним 6.00 лева/кг, то значи има файда от всичко което го говорим тук.
Восъкът се продаваше масово на 8-12 лв/кг, а сега може и да стигне кръглото 20лв/кг.
Цените на отводките и майките ще ги видим скоро, но най-вероятно ще има значително повишение.
Всичко това не се случи от добрата воля на изкупвачи. Замислете се колко години цената се въртеше около 4 лева и какво се е променило.
Нито една от шиб*ните организации не е постигнала това, което постигна форума за 6 месеца. С всичките пари за реклама на българското пчеларство е постигнато едно голямо НИЩО.
Като вземете 5-6 лева/кг за меда си, то благодарете на всички които изхабиха толкова нерви и време да се случи това. Ако не сте разбрали какво се случи, то върнете се малко назад във форума и прочетете отново всичко написано в темите(от темите за подхранване, през акара и до тази тема).
Вече мога да кажа, че този форум диктува всички цени в България.
Ако все още не сте го разбрали, то вече е време. Някои хора се усетиха и защитават форума точно заради това, а тези с интерес цените да са ниски правят всичко възможно да намалят влиянието на форума. Сами можете да ги познаете кои са.
След този пост най-вероятно ще се изсипят много хора, които ще ме убеждават колко не съм прав и как форума за нищо не става и колко сме безсилни пред изкупвачи, доценти и фирми-еднодневки.
Тези хора съм склонен да ги изслушам само когато докажат поне на хартия, че имат нужната компетентност да правят такива анализи. Дотогава за мен те са просто хора желаещи да намалят влиянието на форума, а който иска може да си ги подкрепя, да им се радва на нападките и все пак всеки си има глава.