Разчитам че в началото на слънчогледа ще допълнят и позапечатат горния магазин, а през това време пилото в долния ще започне да излиза. Ще врътна горния и после под долния.
Преглед за печат
Разчитам че в началото на слънчогледа ще допълнят и позапечатат горния магазин, а през това време пилото в долния ще започне да излиза. Ще врътна горния и после под долния.
Не залагат. Магазина с пилото е над плодника. ЛР е на 2 корпуса за плодник и пак се качват майките в магазина. Тая година не съм ротирал ЛР само размених няколко пити с пило. В долния корпус не съм поглеждал, вероятно е блокиран с перга и приемат нектара в него. Август началото майките ако работят в горния корпус може да не ги пипам. Най-много да ги оставя с магазин отгоре.
Положението става все по-ужасно. Определено се оформя мега слаб сезон с много проблеми и много работа "на вятъра". Щеше да вали една нощ, после два дни и т.н. стана цяла седмица дъжд и студ. За наше нещастие слънчогледа не намали скоростта на цъфтежа и си заминава. С него свършва и последната паша, а ние си взимаме възелина и се хващаме за големите пръсти на краката. Положението е повече от отвратително.
Като гледам прогнозата за юли месец, почти всеки ден - дъждовен.
При мен положението е същото, но аз и акация нямах. От 40 кошера продадох 40 малки пчелни семейства и за сега това. Още имам надежда за слънчогледа, но с това гадно време. Тази пчеларска година започна със студен март, после 3 месеца тотална суша и сега само дъжд, студ и вятър. Миналата година по това време бях с по 3 - 4 магазина а сега са само с 1 и той празен.
А за такива като мен, който нямат слънчоглед?