Ето новия репорт на Сащ за пчелния мед. http://www.ams.usda.gov/mnreports/fvmhoney.pdf
Да не повярваш на каква цена са внесени 159 648 кг. от България през септември - 2.98 долара за килограм, от вида Light amber
Преглед за печат
Ето новия репорт на Сащ за пчелния мед. http://www.ams.usda.gov/mnreports/fvmhoney.pdf
Да не повярваш на каква цена са внесени 159 648 кг. от България през септември - 2.98 долара за килограм, от вида Light amber
Това де не е китайски мед минал за по-пряко през България?
За мен това си е скандално. Мисля, че трябва да си информират по някакъв начин американските власти, който отговарят за вноса на храни в САЩ. Как може при изкупна цена на меда средно от 5лв. за 2014г. той да бъде доставен в САЩ на цена от 4,5 лв. ?
И в САЩ май произвеждат храни за пчели!!??
да има всъшност си е цял закон за китайския дъмпинг на стоки... и да знят че е китайски но не могат да го спрат понеже официално влиза като виетнамски, индийски, мексикански, български и т.н. пчелен мед в случая
Мой познат така топи меда - в нещо като квадратна кутия /метална/ побираща 4 тенекии / отстрани остава по около един пръст разстояние, пълни я с вода и на възможно най бавния огън на газова горелка за ден - два ги разтапя тези 4 тенекии / на височина кутията е малко по ниска от височината на тенекиите/.
Копирано от фейсаVanco Nikolov
27 мин.
Едно прасанје до моите колеги пчелари од Бугарија.Зосто кај Вас цената на медот е пониска од од сите на Балканот.Изгледа Виекако да не знаете колку вреди медот и колкав е васиот труд додека го соберете.Ако не сси ја цените Васата работа ценете ја работата на пчелите.Кај нас во Македонија 1кг мед моментално е 8.3 лева на големо во Србија несто поскапо во Грција многу поскап и да не набојувам секаде.Знам дека ке добијам негативни коментари од васа страна кој сум јас да Ви казувам колку да го продавате Вие Васиот мед.Зосто ве прасувам затоа сто насите трговци и насите фирми кои пакуват мед стално ни казуват дека кај Вас е поевтин.Сто знач
и со васата ниска цена ја русите цената на сите нас,а Вие подобро знаете колку е цената во Европа.Ако со несто сум ве навредил колеги пчелари Ве молам да ми опростите. Ви благодарам.