Всички протестни форми в нашето мило отечество са CAUSA PERDUTA.Защото,ако бяхме единомислещи и можещи да се обединяваме,нямаше да робуваме петстотин години.
Преглед за печат
Всички протестни форми в нашето мило отечество са CAUSA PERDUTA.Защото,ако бяхме единомислещи и можещи да се обединяваме,нямаше да робуваме петстотин години.
Аз не мога да се начудя на това как на протеста се събрахте 100тина човека,от които определени хора са се срещнали с хора от минестерството,а днес в Бургас след покана от Областна Управа се състоя среща с министъра на земеделието,Мария Габриел и още незнам си кой началници,и се събраха 40-50 човека и предполагам,че е организирано от Манол Тодоров.Там министъра каза,че като се приеме закона/незнам кой/искаме,не искаме ще има една организация.Така че всичко си върви по техен план.
Вероятно е имала в предвид закона за браншовите организации. Не може да е другояче! Стана като в приказката - "Много вожд, малко индианец!" И вечно вождовете не случват на добрите индианци. Но накрая винаги скалпират индианците, а не вождовете.
Министъра учтиво мога да го пратя с размножителен мотив при близките си роднини. Държавата няма никакво право да се меси в живота на неправителствените организации. Това ако го запишете и го пратите в Брюксел и министъра ще си замине на другия ден. Да не стига до по-висока инстанция, че ще станем за смях на целия свят с невежеството на управляващите. Браншовите организации не се създават от държавата и не се контролират от нея, а само опит за подобно нещо ще е повод за поредното съдебно дело срещу държавата.
Разберете го един път и завинаги - тези министърчета нямат никаква сила, освен тази която ние самите им даваме. Нито имат право да кажат как ще се обединяваме, нито имат право да кажат коя организация ще остане. Това са глупости с цел да се скараме помежду си. ЗАПОМНЕТЕ ГО ТОВА!
Аз останах с чуството,че ще направят нещо/демек някакъв закон/който ще постави/узакони/някоя от организацийте на чело,да има с кой да водят преговори.Бай Киро покани всички на 29/вече е поканил всички лидери/в Несебър да се разбере кой ще е най,най.А Мария Габриел е открила приемна в Бургас,ако някой има да се оплаква или да дава предложения може да я посети.
Много трудно ще бъде на министърката да благослови една организация, която да представлява сектора. Това противоречи на конституцията, а и всеки който не членува в съответната министъропомазана организация ще бъде дискриминиран.(Това е аналогично на това на накой му хрумне да има само една партия в страната и само тя да има правото да управлява). Няма да се учудя обаче ако хората отговорни за законотворчеството съзнателно направят подобна грешка и приемат такъв закон. Следват дела срещу държавата, държавата бива осъдена от съда в Люксембург и нещата бавно и мъчително започват да се променят. Народа плаща мастрафа (както го плати и ще продължава да го плаща след сагата с КТБ), този заради когото е бил приет закона си свършва работата и реализира пъклените си планове, а за раята остава само да ближе рани.
Ето за това мисля, че протест трябваше да има и ако пчеларите не са разбрали, че този път имахме идеалния шанс да покажем че сме сила, явно си заслужават съдбата. Сега беше точния момент, когато тези, които кроят сценариите, не бяха подготвени за такъв развой. Но пчеларите доказахме че сме тълпа, която лесно може да бъде управлявана. А уж се водим интелигенция. Това, че някой го е домързяло да се качи на влака рейса или колата, да отиде пред парламента и да покаже, че не е рая, не означава, че тези които са организирали протеста и тези, които са отишли на него са грешници. Точно обратното. Повечето от протестиращите не бяха засегнати от промяната в закона, но отидоха на жълтите павета за да покажат съпричастност с тези, които не отидоха да защитят дори и собствените си интереси, използвайки за оправдание, че видете ли той закона временно е оттеглен. Да временно и то за много кратко време. Сценаристите уж случайно спретнаха едно показно още на следващия ден, как пчелите в населените места са опасни за хората и не трябва да ги има. Нима си мислите че всичко това е случайно? Нима не знаете кога пчелите нападат? Ако не знаете, то тогава не наричайте себе си пчелари.
Напълно , съм съгласен с колегата Бонев .
Само , една малка поправка - съда е в Страсбург .
Не е грешка. Точно този съд е в Люксембург. В Страсбург е съда по правата на човека, там също може да се съди държавата, а в Люлсембург е европейския съд. Там е много по-лесно да бъде осъдена държавата особено когато е нарушила европейските регламенти и договора на ЕС.А и решенията на този съд подлежат на незабавно изпълнение, сроковете са много по-къси(в Страасбург може да отнеме няколко години или въобще да не се стигне до гледане на делото, особено ако се намеси някое близко до управляващите българче сътрудник на назначения за разглеждане на иска съдия).
Вероятно съм тъп, защото пак не разбрах ... ама така да е .. .ще се пробвам накратко да направя хронология на събитията от моя гледна точка, и не целя да обидя или критикувам никого (Основен източник на информацията ми е настоящия форум!).
1. Протеста по начало беше организиран против промяната на ЗП - до 10 кошера в УПИ.
1.1 Пчеларските организации се координираха
1.2 Видимо във форума имаше широка подкрепа - раздел анкети 50,5% са гласували с "Да, задължително ще дойда на протест", 17,82% с "Не, няма да дойда"
1.3 Имаше дори доста разгорещени спорове по темата със "странични" хора (явно не пчелари)
2. Предложението за промяна на ЗП бе оттеглена
2.1 Някой го сметнаха за победа - би следвало да е така изхождайки от 1 - цел на протеста (вероятно това са основно пряко засегнатите)
2.2 По някой медии вероятно журналистите решиха, че протеста се отменя - и това би следвало да е така изхождайки от т. 2.1, макар че решението не е тяхно!!! Слагам 3 удивителни, защото смятам, че това изигра голяма роля в манипулацията на общественото мнение и слабото присъствие на пчелари на състоялия се протест!
2.3 Пчеларските организации НЕ ПРЕДЛОЖИХА на всеослушание ново "мото" за протеста, списък с искания, концепция и т.н.
2.4 Организаторите в крайна сметка решиха да се състои протест въпреки т. 2.3 (явно от по-горните постове не толкова единодушно), но така не става! За да бъдат лидерите лидери и мнозинството да ги следва, лидерите като такива трябва да имат ясно изразена позиция в интерес на мнозинството!
3. Протест на 10-ти юни - слабо присъствие
3.1 Пчеларите засегнати от промяната на ЗП (т. 2.1), вече нямат мотивация
3.2 Положени са усилия както казва г-н Матеев за контрол над тълпата (т. 2.2)
3.3 Демотивация на пчеларите незасегнати от промяната в ЗП (т. 2.3). Лично аз спадам към тази група (незасегнат и демотивиран по посочената причина). В друга тема помолих г-н Матеев, да оповести материали които са били подготвени за журналистите, но това е "след дъжд - качулка". Не намирам логика в това да подкрепя някого, който не знам какво пропагандира.
4. В крайна сметка се чудя, кой на кого е крив и защо всеки гледа да обвини някого за провал (т. 3), който според други е успех (т. 2.1)! И както казах по горе явно съм тъп за да не го разбера, моля Ви колеги , да ми обясните
4.1 С каква цел се състоя протеста
4.2 Защо на него присъстваха хората, които присъстваха
4.3 Защо на протеста не присъстваха хората, които не присъстваха
4.4 Защо управляващите са решили с кого да разговарят
4.5 Защо министърката казва, че ще има само една организация
4.6 Защо ....
п.п .
Прикачен файл 4467
с уважение
Христо Кирилов
Бонев , прав си . Европейският съд е в Люксембург.
Взимам си бележка.