В книгите пише, че крайните две пити са с мед. Да ама не. Както казва колегата питите са пълни с пило от край до край, а аз имам и 14-ци.
Преглед за печат
Колеги аз имам 70 ДБ 12 и сега като ви чета се сещам ,че последните години рядко стигат 9-10 рамки пило.Дали от отравяне ,дали от майките?Вие с какви майки работите?
Няма как майка, снасяща по 2000 яйца на ден, да запълни с пило повече от 42 000 килийки, тъй като на 21-вия ден всички яйца се раждат и килийките се освобождават.
Ето сметките: 21 * 2000 = 42 000. Това е математиката и с нея не може да се спори ........ :)
Ако пилото ви е разпиляно на повече от 7-8 пити, значи коефициента на запълване е малък ....... :)
Матеев все искам да те питам. Тези майки, които снасят по 2000 яйца, кога си ги видял да го правят и всеки ден ли го правят? Това да не са Сингер машини. Това е математиката, но понякога се намесва и природата, а в нея има и биология, и химия, и физика. Ти много добре го знаеш. Там също властват някои закони, които също не отстъпват на математиката по важност.
Снасянето на 1900 - 2000 яйца е епизодично явление, а не всекидневно.
Моите майки би трябвало да са потомки на родопиката.По принцип и аз съм доволен от тях ,ама като чета тук за какви резултати се говори ,взех да се замислям.
Дааа, Брат Адам бил вадил и 300. Това ще ми го кажат само след малко. Ако се случи да се получи толкова то това е единичен случай в пчелина. Трябва да има и прекрасни условия през цялото лято за да се получи тоз благодат, но едва ли ще се получи такава поредица от благоприятни условия. Сами виждате как стоят нещата. Ако беше така нямаше да плачем за помощ от държавата, че годината била лоша.