Ами така е като си имаме цигани пък и ние самите сме бетер цигани, та сме си изсекли горите, а нови не садим.
Преглед за печат
Ами така е като си имаме цигани пък и ние самите сме бетер цигани, та сме си изсекли горите, а нови не садим.
оооо аз съм казал - преди световна война,радияция,метеорит или каквото и да е,ние ще се погубим сами унищожавайки природата и това е факт,на който сме свидетели във момента.
До преди има няма 10 години във цялата околия,във всяко едно селце имаше акациеви масиви - ма във всяко едно без изключение,знаех ги всичките.Сега в момента остана само една горичка,което мяза на оглозган кокал и не е изсечена,само защото не са им дали все още разрешение на ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ.
Липови масиви имаше по-малко,но все пак имаше - сега е само една такава и то гледам баят упорито се борят и със нея.
Допълнително,колко изоставени земи има не ми се приказва - а билките,поне стари хора са ми разказвали,колко много диворастящи билки е имало на всякъде маточина,мащерка,лавандула ,мента и прочие,а сега просто ги няма,да тръгнеш да си събираш обикаляш цял ден за да напълниш поне една найлонова торбичка от супермаркетите.
Няма братче,то за това разчитам все на слънчогледа и се радвам толкова на рапицата,че до преди година-две не бяхме чували за нея.
п.п.трагедия,за мен това е трагедия,за която хората не си дават сметка - и не говоря просто за медодобив.
Е, няма угодия. Като се заяждаме - защо се заяждаме, като се ухажваме - защо се ухажваме ... публично, не може ли скришно!
Това са възможностите на емотиконите.
Ако имаше емотикона среден пръст, Иван щеще да се възмути защо го правим публично blush;, не може ли на лични.
cvete;Поднасям извиненията си на г-н Деспотов за публичното ухажване.
Моля, моля!Цитат:
Първоначално публикувано от iris
Ирис, остави земляка той е по-дърт.....ухажвай млади момчета.....например мене....хахахаха :D :D :D
Някои биха казали и за хора. Пробвах, но не можах... Дайте, моля ви, рецепта!Цитат:
Първоначално публикувано от Цеко Сифоня
Не, колега, не се подигравам. Много е полезно и се яде. Пчелен подмор и търтеево пило. Съдържа хитозан. Ще потърся рецепти и ще ги напиша.
Моля за извинение колега Цеко Сифоня. Не съм искала да те обидя с това си изказване, нито да се подиграя. Нищо, че не е по темата, извинявам се. Исках само да уточня, че търтеевото пило е полезно не само за прасета и кокошки.
Като не е по темата ще ни изтрият или ще ни преместят. Не се ползвам с никакви привилегии.
Всички сме си били главите.
Поздрави, ще намеря рецепти и ще ги напиша където трябва.
Има един колега който по това време произвежда и майки, но...той е особен случай! Има условия(климатични) и специален инвентар за това...Но това е плод на дългогодишен опит и не малко изпитания, които той не споделя, или пък споделя само при определени обстоятелства - като Чорбич!