Предполагам, че за да имаш запечатано пило, маточниците са излюпени преди 5-6 дни, огледай за майка, но внимателно, може да не е оплодени още.
Преглед за печат
Ще ги прегледам пак другата седмица и ще споделя. Не видях търтеи в семействата които отварях,дано да има да се оплоди. Също си мисля,че може да е изядена от лястовица,понеже на този пчелин са много и не мога да ги отуча да идват и да пируват,хвърлям по тях,камъни,пръчки,но това изобщо не ги плаши!
Надявам се хората получили майки от мен да споделят как са се развили/зазимили/ семействата. Благодаря предварително.
Мисля, че няма да има проблем семейството да изкара зимата, защото има достатъчен брой пчели. Майката си е супер и много ще съжалявам, ако догодина няма да имам възможност да си ЗАКУПЯ от теб. Отново благодаря за подаръка и като се затопли ще публикувам снимки
Ще се обади, ще се обади. Трябва все пак малко време за да се видят истинските качества на една майка. За два месеца ще снесе 3 пити с яйца най - много и това ще е. Напролет, ако иззимуват - дай боже ще се види на какво са способни. Добри ли са или не.
П.П. И си допиши мисълта.:bigsmile:
Нали четеш мисли от разстояние :-):-) . Благодаря на panonaca за споделеното. Имам обаждане преди време по телефона от Варна, че майката си наредила питите за зимуване както трябва, без да се пренареждат от пчеларя и още едно на лични, че е събрала доста повече мед от друг :-):-):-). Нищо не пречи да пишете и пролетта.
Чувствам се готино, от 40 подарени майки само 4 човека да споделят. Цели 10%, това е голям успех сред пчеларите :-):-):-)
И аз да се включа при мен инфото е старо и за това не се включвам от началото на Септември семейството беше слабо за това го обединих с друго което се опитваха да ограбят запазих майката на Янко.Рано е още за каквито и да е крайни оценки нека да оцелее зимата пролетта как ,ще се развие какви са му роевите инстинкти и за събиране на мед .Едва тогава ще си правим заключенията.Все пак благодарим за размяната на ГЕНИ който ,ще имаме възможност да опресним .Като идва към Русе почерпката е от мен