Мен не ме притесняват проверителите.
Преглед за печат
Мен не ме притесняват проверителите.
Напълно си прав, но като гледам резултата от анкета не виждам как да разсъждаваме над тези въпроси. Явно е че контрола над семействата е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕЖЕЛАН.
Общо взето пчеларите искат: никакъв контрол, никакви данъци, подпомагане на семейство, заплащане на опрашване, висока цена на меда. Сладка работа а? Търси се кой да обещае гореизброеното и веднага се превръща в тотален лидер. Никакво обединение няма да ни трябва.
Внимавайте какво си пожелавате!
Ако искате сериозен контрол, то трябва да се започне от подвижните пчелари. Хайде да не се правим на глухи и слепи.
Като ти сложат 2-3 прегледа преди местене и отрият някакъв "проблем" - забрана за местене, карантина.... отиде и акация и рапица... А накрая се оказва, че било неоснователно! :bigsmile:
Рости, прав си че повечето пчелари искат точно това, но не може да си представиш до какви последици биха довели подобни носталгични по комунизма утопични блянове. Знам че по стара българска традиция повечето най-обичат сами да си го начукват, но от това най-тежко ще пострадат едрите пчелари. Манол не го мислете, той ще се уреди някак, но ТИ лично, от сега да те питам, какво си склонен да купуваш - отводки или мед?
Лично аз нямам нищо против подобна недалновидност, на мен ми е все тая - като си ликвидирате пчелите- ако се наложи, и мед мога да почна да ви продавам (поне ще знаете че ядете мед чист откъм пестициди).
Мисълта ми е, система за ветеринарен контрол е необходима, НО моля ви, впрегнете сивото вещество да размишлява върху система отвъд пчеларите-проверители.
Все пак парите така или иначе излизат от вашия джоб (нали не мислите че министерството пачките ги бере от някое дърво), помислете си добре как бихте ги похарчили за да се постигне максималния ефект, с минимални средства от ваша страна.
пчеларите-проверители
Има ли някъде статистика да ли са имали реални резултати нали ги е имало толкова години. Не можах да открия в нета но това не означава че не са имали .
Може би някой знае, аз не знам само умувам.
И аз самия не съм много умен ( изненада а? ), но поне се ослушвам какво се случва в другите държави. Препоръчвам ви и вие да правите същото, така по-добре ще знаете какво ви очаква.
Аз не прочетох нито една разумна алтернатива. Нямам време и нерви сега да ровя как се справят колегите в чужбина. Трудно работя с чуждите езици и ми трябва много време и усилия. За пореден път казвам, че не съм се хванал за проверителите като удавник за сламка. Аз също се притеснявам от злоупотреби, но съм ЗА реда и контрола, защото българина самосъзнание НЯМА.
Плагиатстваш а? :bigsmile: Разбира се, че не ни очаква нищо добро и не се учудваме на това. Резервирани сме към всяко нещо. Дано не прозвучи песимистично, но в България всичко се прави на парче, на принципа речено-сторено. Няма планиране, няма перспективи, няма визия за развитие и т.н. или ако има, то те са насочени да задоволят интереси на малак кръг хора. Погледнете един произволно избран закон или подзаконов нормативен документ, в рамките на няколко години, ако не е сменен, то колко поправки е понесъл.
Ето ви и пример.
ЗАКОН ЗА ПЧЕЛАРСТВОТО
Обн. ДВ. бр.57 от 24 Юни 2003г., изм. ДВ. бр.87 от 1 Ноември 2005г., изм. ДВ. бр.30 от 11 Април 2006г., изм. ДВ. бр.51 от 26 Юни 2007г., изм. ДВ. бр.36 от 4 Април 2008г., изм. ДВ. бр.43 от 29 Април 2008г., изм. ДВ. бр.26 от 6 Април 2010г., изм. ДВ. бр.8 от 25 Януари 2011г., изм. ДВ. бр.19 от 8 Март 2011г., изм. и доп. ДВ. бр.61 от 25 Юли 2014г.
Ако сега трябваше да повдигам този въпрос пред министерството нямаше да съм толкова отворен. Сега многознайствам за да представя и другата гледна точка.
Самото понятие "пчелар- проверител" ми звучи баш като балканска измишльотина - но това да речем как да е, ала и на практика е пак същото, някаква напълно неефективна, безсмислена и създаваща само проблеми идея. Има си служби за тази цел - ветеринарния контрол - които ....... всъщност те са толкова много неща, че кое по- напред да се посочва, за по в кратце, просто е пълна пародия на "нещо си", този вариянт, с който сме запознати всички и който се предлага: най- напред това не е проверка, даже не е и подобие на проверка, а някаква убий време глупост, от която няма съвършено никакъв смисъл, ама абсолютно никакъв. Изцяло ЗА съм ветеринарния контрол - изцяло ПРОТИВ съм подобна на "пчелар- проверител" парлама. Тази форма на ветеринарен контрол т.е. "пчелар- проверител" е форма на нищото - това е, като психологическо хапче, което го пиеш и си въобразяваш, че става нещо, нали, че има нещо, че нещо се случва, пък в действителност просто си халюцинираш. самовнушаваме си, че има контрол някакъв, че се правят проверки ..... мда. Ако ще се прави нещо - да се прави като хората. Другото са глупости, от които си имаме в излишък и без "пчелар- проверител" няма ветеринарен контрол.