а не става ли да се ползва декстроза вместо пудра захар много по евтина е
Преглед за печат
а не става ли да се ползва декстроза вместо пудра захар много по евтина е
А защо трябва да се правят филийки от захаросан мед? Лятото напълвам мед в буркани и след време той се втвърдява. В кошерите до хранилката имам направен отвор, в който при нужда мога да сложа гърлото на буркан с мед....
Така е старите таванки имат такъв отвор,но буркана иска висок капак или надстройка.А с резена се ползва същия вид таванка или покривка,кой както е решил.А вместо буркан колеги пълнят хранилка.
Старите ми кошери не побираха стандартни буркани....и използвах малки - от лютеница или сладка :) Беше голяма играчка да пълня бурканчета и да дебна кога ще им изпапкат меда. Сега капаците ги правя малко по-високи и нямам грижи да слагам всякакви буркани :)
Хем се оплаквате, че е ниска изкупната цена, хем храните с мед, вместо да го продадете и да си купите било то захар за пудра, било то готова храна. Не ви разбирам! При цена на меда 5 лв., захар 1.10 лв, готова храна без екстри 2.80 лв. Дерзайте.
Мед давам в краен случай. Предпочитам да щадя пчелите и да не им давам само купена храна.... Вероятно заради това тази година нямам жертви сред пчелните семейства.
Ей...един не почерпи за инфото за захарта.
К'ви хора сте :laughing:
Захира на цена 1,01 с ДДС до 24.09.2014
До 14.09.2014 -10% на захарни, но само тези без допълнителна промоция.
Гледах една друга ще пускат на 0.87лв/кг (или нещо такова), марката беше нещо с "А".
Днес отново правих сироп и грам пяна нямаше и се замислих.
Явно има разлика в партидите.
Успех колеги и дано съм ви спестил някое левче.
Гледайте внимателно пакетите на Захира. В еднакви пакети слагат захар на немския производител от завода му в Унгария и захар за която пише произведена в ЕС без посочена калоричност.