не ти трябва, за това.С циркуляр може да направиш всичко
Преглед за печат
не ти трябва, за това.С циркуляр може да направиш всичко
Може, ама дърводелец,а на мен ще ми е трудно.Ще я сложа на маса и ще я ползвам само за това.Цитат:
Първоначално публикувано от gillan
така става, ама внимавай че оберфрезата е най опасната дърводелска машина
Ако се въздържаш да е в "лютеницата" :D и не я ползваш по цял ден, всеки ден, ще изкара drinks; Моето мнение е да вземеш най-евтината им, те май имат три модела.Цитат:
Първоначално публикувано от doviciozo
Няма безопасна дърводелска машина!Цитат:
Първоначално публикувано от gillan
Всичките "хапят" каквото докоснат!
Трябва да се внимава, без да се бърза и да се спазват определени правила.
При обработването на масивна дървесина има разни особености свързани с нейната структура, дървесния вид, машината на която се обработва, режещия инструмент които се ползва, операцията която се извършва...
Ама сега бързам, че пак отивам на мероприятие и няма време за дълго писане.
Ако има интерес ще драсна някои ред през следващите дни като съм по-свободен drinks;
Само с щрайхмус не може да се постигне идеална геометрия, както пишат някои колеги. Ако самата дъска е изметната или усукана, като я пуснеш през щрайхмуса, валяците я натискат и като излезе от другата страна е изгладена, но крива.
Това ще се получи при неспазване на технологичната хронология на операциите или некачественото им изпълнение.
Детайл които се обработва на щрайхмус вече има подготвена базисна една страна и щрайхмуса обработва другата, която ще стане успоредна на базисната ако ножовете на щрайхмуса са нагласени правилно...
Такива ми ти работи drinks;
Колегата говори, че само щрайхмус е достатъчен.Цитат:
Само с щрайхмус може да се постигне идеална геометрия на детайлите....
[quote
Колегата говори, че само щрайхмус е достатъчен.[/quote]
Требе и акъл ! :D
Явно "колегата" е ГУЛЕМ майсторяга щом се справя само с щрайхмуса, евала на таквиз майстори.
Аз ще си го карам по просташкия начин с повече упражнения sweating; :D
Щом требе и акъл и се е захванал само с щрайхмуса да се оправя, значи акъла му идва в повече и да вземе да запише нещо да учи, без значение какво, да го поизразходва по предназначение а не да се тормози като грешен дявол :D
И аз обичам да изцеждам възможностите на машините и какво ли не измислям ама немоа оправи геометрията с единия щрайхмус, следователно ми е малко акъла sadsmile; :D Следобед ще го долея drinks;
За всяко производство е необходимо повече от една машина защото по принцип това което може да направи машината ,ръцете не могат.Примерно -рамки никой не прави с триона и рендето пък бил той и атомен физик. :D За производството на кошери е необходим затворен цикъл рядко се прави по един кошер в повечето случаи машините се дублират,циркуляри например,всяка машина центрована за конкретна работа печели време и се изплаща за кратко-0станалото е аматьорска работа .