Не се подигравайте,човека е от Русия и се опитва да пише на български,макар,че не е длъжен.Цитат:
Първоначално публикувано от galin_f
Преглед за печат
Не се подигравайте,човека е от Русия и се опитва да пише на български,макар,че не е длъжен.Цитат:
Първоначално публикувано от galin_f
абе аз още от началото му видях мейла и разбрах, че не е наш, после го скри....ами нека пише на руски...ще е по разбираемо, отколкото да го напише на руски и после Гугъла да му го превърти Руски => Англииски => Български wink;
..............
Bee Varna, пиши на руски, ще те разберем по-добре!
Лошо няма, напротив, точно обратното. Добре дошъл!Цитат:
Първоначално публикувано от buci59
Аз следя форума до колкото мога, но никъде не се сещам да е представил такава информация, за да го имам предвид и да бъда по-толерантен, може и да съм пропуснал. Аз не съм ясновидец а и нямам навика да разглеждам подробното резюме на потребителите. Виждам какво и как се пише, и от това се оформя мнението ми за всеки, форум е все пак.
Срещал съм доста българи които се изразяват по подобен начин, което е жалко. Във форума пишат предимно българи, не съм забелязал да е интернационален обема потребители. Затова първo сигнално не се сещам за чужденец а за поредния "грамотен" българин.
Аз също не съм голям филолог. Покрай друго мое хоби общувам с хора почти от всички континенти, плещим си на всевъзможни много развалени езици (не си придиряме) и пак се разбираме. Затова и вече започнах да имам подобни съмнения за Bee Varna. Като се представиш, дори и да не се извиниш, никои с твоите интереси няма да се държи с неуважение към теб!
Моите извинения ако съм засегнал някого!
Уважаемые пчеловоды!
Спасибо, что посаветовали мне писать на родном Русском языке, но думаю мой ломаный Болгарский все же лучше чистого Русского, Вам будет удобней понять смысл написанного мной на вашем родном языке, да и живу я достаточно в Болгарии что бы писать и читать на болгарском языке. Така да е да мина вече на Български, моля да ме извените ако греша тук там.
не ползвам гугл,пиша сам, без да има помогачи от електронен произход.Кой то иска търси начин, кой то не иска търси причина...Аз от първите
Ба я виж как хубаво си приказваш български,не ги слушай.
Когато пиша за кошери имам в предвид че всеки трябва да се занимава с неговото. дърводелец да прави кошери и да носи отговорност, пчелар да гледа пчели и да отговаря за тяхното развитие.аз не искам да знам от какъв материал и как трябва да направя кошер, искам да го купя от коректен производител, а тези които търсят как да си го вкарат сами да купуват без пари и от познати, след това ще ги плюете яко но това е друг разговор.Импрегнирайте, обработите с масло и парафин, боядисвайте, правете каквото трябва, но не дейте да правите кошери и да търсите материал, оставете това на дърводелеца.Прав този който с мнението за специалисти които не могат да отличат иглолистен материал и да го разбият по видове, такива има единици, та за какво говорим тогава? давайте да обсъдим дъно, хранилка, преградни дъски, табла, форма и размери, а не от какъв материал и как да направиш кошер. В къщи, в стаичка, в малка работилничка, лудост, един - два кошера, да согласен съм, но 100- 150 наведнъж? как и кой и каде, и се връщамсе на начало- дърводелец, майстор, не приятел, не познат, с твърд договор и куп други неща и гаранции. Такива има, за това го пиша, да го знаете, едно ще ви кажа, иглолистно дърво, пиша без да уточнявам вид, един кубик готов материал за производство на кошери струва 1100 лева, това е качествен материал, утре ще кача снимки за да го видите с очите си.тогава продължим разговор. Смятам това за коректно и уважително отношение
Bee Varna,ти дърводелец ли си или пчелар?
Разгеле разбрах ми се! Уточнявайте ги такива неща, ние се чудим бъзикат ли се с нас или... Добре, че не сте писали в някои мото форум. Там да видите как щяха да ви грабнат за мезе в това студено време :D
Българина е странна порода човек, не е като другите. Любознателен е и иска много неща да умее и знае дори и да не е специалист във всичките.
Като пример ще дам себе си. Изкарвам си парите с дадено нещо, (проектиране и производство на мебели)но ги харча в хобитата си (кучета, лов, мотори, риболов, пчели т.н., че е дълъг списъка нищо, че някои са временно замразени)в които се стремя да бъда вещ на много високо ниво, дали го постигам е друг въпрос.
От друга страна политиката на страната е такава, че го принуждава да бъде изобретателен и универсален за да оцелее поне малко в тази среда.
На повечето занимаващи се с пчели това им е допълнително занимание (хоби) и като може си прави кошерите като още едно допълнително занимание (хоби).
Които се занимава професионално с пчеларство сигурно предпочита да си купува инвентара и които може да си го позволи финансово го прави. Но да не забравяме политиката на страната ни която принуждава повечето желаещи да си закупят инвентара да си го произвеждат сами за да могат да оцелеят и да имат доходи. Казвам доходи, защото печалбата е друго нещо! Повечето работят за да си покрият разходите и да си докарат добра заплата. Генерирането на печалба на средна фирма в България е невъзможно без шашми. И незначителен е процента на професионални пчелари на които им е приятно да си изработват сами инвентара.
Затова хората питат от какъв материал е по-добре да си изработят кошерите, едните от любознателност, другите по принуда. Но това с нищо не възпрепятства дискутирането и на другите предложени от вас теми. Има раздели, подраздели, теми... Всеки каквото го вълнува пита ако някои знае и иска му помага. Всеки които иска да каже нещо ново пише и се дискутира темата. Все градивни неща.
Аз лично не съм много деен в този форум, защото са ми малко познанията в тази сфера. Повече съм по въпросите. Но щом имам въпроси, дори и глупави да са, значи има надежда за развитие. Ако нямаш въпроси значи, нищо не разбираш и няма как да ти излезе смислен въпрос в главата, или пък си се развил до съвършенство в материята което малко не ми се връзва.
Вее Varna призовавам ви и ще ми е приятно да изложите вашите виждания по въпросите които искате да се дискутират в съответните теми. Дори и да не се включа в дискусията ще ми е приятно да ги следя когато имам възможност, както съм правил и до този момент.
Успешни начинания!
Благодаря на Галин за разбирането.