Здравейте,имам 5бр ДБ 12р ще правя от тях отвотки май месец.Въпросът ми е на отвотките ако не и придам майка или маточник ,ще си изградят ли сами ,и ако да за колко време.Благодаря ви.
Преглед за печат
Здравейте,имам 5бр ДБ 12р ще правя от тях отвотки май месец.Въпросът ми е на отвотките ако не и придам майка или маточник ,ще си изградят ли сами ,и ако да за колко време.Благодаря ви.
Ако на отводка, не придавам майка или маточник. Бих изкарал майката в отводка. А основното да се опита в това начинание- успех!
мерси много
Дамянчо.имаш ли акация?
Ако не си правил до момента,според мен е по-добре да придадеш майка.Ако пък си решил да опиташ сам да си направиш,го направи както казва бат тянко,вземи майката от основния кошер и я използвай в отводката,а основния кошер сам да си произведе майка.Силно семейство по-лесно прави майка,а в същото време по-трудно приема,т.е. по-добре да придаваш майка на слабо семейство,отколкото на силно.
Успех
Здравейте,
Дамянчо, влизаш в "ПЧЕЛАРСКИ ТЕХНОЛОГИИ" и след това в "ПРОИЗВОДСТВО НА ОТВОДКИ И РОЯЦИ"
Четеш и си избираш това което теб те устройства най-добре. Успех!
Съжалявам но не мога (не знам как) да ти копна линк.
Поздрави, Г. Георгиев
да има доста акация
Тогава послушай бат тянко. Майката с две пити пило ще развие семейство, а основното докато се сдобие със снасяща майка, няма да храни пило и ще събере мед.
За колко време ще изведат майка трудно ще се каже. Мойте с жълтите гъзове извеждат маааалко по-бързо. А тея с кафявите и бели пръсттени малко изостават. Това за пронасянето на новите майки. А иначе абсолютно всички се излюпват около 16--я ден, от снасянето.