PDA

Виж пълната версия : Времето през 2019 г.

Трендафил Дончев
04.01.2019, 09:38
Обещаха сняг, а още една снежинка не се е появила.

mici-92
04.01.2019, 10:45
Бих се похарчил,но и при нас е малко 4-5см.

Трендафил Дончев
02.02.2019, 16:17
Нещо не го познаха времето за нашия район. Цял ден облачно.

freddie46
02.02.2019, 20:08
И при нас не го познаха,но беше много топло и имаше пчели на разходка.Ще видим утре как ще бъде-дават го да бъде още по-топло.Пчелите бяха нападнали кокичетата и минзухара.
Поздрави:Цветан Димитров

Алексиев
02.02.2019, 20:42
Октомври брах ябълки а имаше и цвят. Вчера видях цъфнал нарцис а дряна още няма нищо. Изтървали сме му края ама дано пчелите поне си знаят работата.

Nik_m
02.02.2019, 21:16
Много лошо време днес, облачно, ветровито и студено. Пълно фиаско на синоптиците, къде го видяха това слънце и тия 16 градуса.

Трендафил Дончев
03.02.2019, 14:53
Тоя Чолаков направо ни разби с прогнозата за уикенда. Само що не е заваляло още.:bigsmile:

jdrumev
06.02.2019, 17:22
За сетен път познаха.В момента вали хубав сняг при нас на Бояна.Добре,че децата се облетяха и ....:bigsmile:

mici-92
06.02.2019, 18:36
Нека ,времето да ги задържи,че толкова малки кълба как ще го покриват пилото.От тук нататък,ще ни е нужен голям късмет!

jdrumev
06.02.2019, 19:21
Нека ,времето да ги задържи,че толкова малки кълба как ще го покриват пилото.От тук нататък,ще ни е нужен голям късмет!

Малко съм притеснен,че днес ги гледах бяха в хранилката,а застудя доста.

Nik_m
06.02.2019, 20:52
Малко съм притеснен,че днес ги гледах бяха в хранилката,а застудя доста.

Чакат да им напълниш, а ти само на себе си сипваш :) засрами се :)

jdrumev
06.02.2019, 20:56
Чакат да им напълниш, а ти само на себе си сипваш :) засрами се :)

https://youtu.be/2MtBCikGPIo Ееее,за какъв ме имаш.Почерпил съм ги и тях.:bigsmile:

Христо Димитров
06.02.2019, 20:59
https://youtu.be/2MtBCikGPIo Ееее,за какъв ме имаш.Почерпил съм ги и тях.:bigsmile:

Дака ,ти голям папарак ще излезнеш :) Само те набеждават, че айтикюто ти било ниско, а ти правиш и качваш клипове в ютюб :)

jdrumev
06.02.2019, 21:02
Дака ,ти голям папарак ще излезнеш :) Само те набеждават, че айтикюто ти било ниско, а ти правиш и качваш клипове в ютюб :)

Наскоро се научих.:bigsmile:А снимам щото не си записвам.;):bigsmile:

kuline
06.02.2019, 21:03
Наскоро се научих.:bigsmile:А снимам щото не си записвам.;):bigsmile:

Ей, ти и в някои други сайтове с хиксове да не би да качваш, пък да не ни казваш. :bigsmile:

jdrumev
06.02.2019, 21:07
Ей, ти и в някои други сайтове с хиксове да не би да качваш, пък да не ни казваш. :bigsmile:

Ти не се прави нали си имаш абонамент за платеният ми канал.:bigsmile:

kuline
06.02.2019, 23:39
Ти не се прави нали си имаш абонамент за платеният ми канал.:bigsmile:
Имам аз, ама вайбър и току ми пищи, баш кога съм при големия шеф.

Трендафил Дончев
07.02.2019, 07:28
Имам аз, ама вайбър и току ми пищи, баш кога съм при големия шеф.

Смени си номера бре, аланкоолу.;)

jdrumev
07.02.2019, 08:04
Смени си номера бре, аланкоолу.;)

За какво да го сменя нали аз го плащам/вайбъра/?:bigsmile:

jdrumev
14.02.2019, 22:07
Някой гледал ли е времето на синоптика?Това възможно ли е?:bigsmile:

Трендафил Дончев
15.02.2019, 00:27
Невероятно, но факт - заваля сняг.

jdrumev
15.02.2019, 00:33

Чудя се какво ще правиш това пило?:bigsmile:Май няма да бързам със сухата сахар тая година .:bigsmile:

Трендафил Дончев
15.02.2019, 07:35
Чудя се какво ще правиш това пило?:bigsmile:Май няма да бързам със сухата сахар тая година .:bigsmile:

Ще гоня добив от 155 оки.;) от кошер, а не от целия пчелин, където не е изключено и това. Всичко става. При нас има и лоши дни в които пчелите не работят в магазините.

бат тянко
15.02.2019, 07:56

Да някой снимка, че ние тука само чуваме за това чудо?

Алексиев
15.02.2019, 09:02
И при нас е люта зима, днеска, вчера си беше пролет и пчелите носеха прашец. Нах'рида/Ахрида/

Трендафил Дончев
25.02.2019, 11:52
Голям клинч. Върна семействата един месец назад.

Илиев
25.02.2019, 12:19
Много съм любопитен - имам 6-7 слаби семейства, буквално на по 2-3 малки/къси междурамия ДБл( МК на 3-4) - дали са оживели през тези 4-5 дни студ, в петък го дават топло, ще ги видя дали са живи.

Трендафил Дончев
25.02.2019, 12:30
Много съм любопитен - имам 6-7 слаби семейства, буквално на по 2-3 малки/къси междурамия ДБл( МК на 3-4) - дали са оживели през тези 4-5 дни студ, в петък го дават топло, ще ги видя дали са живи.

Ако са опаковани добре ще прекарат, но иначе - не знам. Пчела от студ не мряла, ама доста си заминават май.

delta.e
25.02.2019, 16:57
Спокойно ! Всичко е в реда на нещата .
След три дни температурите се покачват до 12-16 градуса .

barkov1982
25.02.2019, 17:48
Голям клинч. Върна семействата един месец назад.

Тази година семействата тръгнаха доста късно с пилото в повечето райони, не смятам че 3 дни студ ще повлиаят чак толкова, стига да не изгубят контакт с храна, все пак са само 3 дни. Днес на завет и слънце бе доста приятно. В нашия район доста нетипично, всичко е много назад

Трендафил Дончев
25.02.2019, 18:44
Тази година семействата тръгнаха доста късно с пилото в повечето райони, не смятам че 3 дни студ ще повлиаят чак толкова, стига да не изгубят контакт с храна, все пак са само 3 дни. Днес на завет и слънце бе доста приятно. В нашия район доста нетипично, всичко е много назад

бАРКОВ, ти от къде беше? ;) Къде си ти, къде сме ние, а да не говорим за някои.;)

Илиев
25.02.2019, 18:51
Преди да стегне студът им дадох по едни малки питки по около 300гр. в целуфанови пликчета със захаросан липов мед над кълбенцата на всички семейства - ще докладвам след петък, ако има случайно загуби - иначе съм ги опаковал като за износ за второ направление!!

barkov1982
25.02.2019, 18:59
бАРКОВ, ти от къде беше? ;) Къде си ти, къде сме ние, а да не говорим за някои.;)

Ех, Дончев тази година едно от най неблагоприятното време беше именно при нас, но все пак знаеш че комуникираме по между си с други колеги. 2016г.купувах кошери от радомирско (не от Бат Славчо) на 05.02.имаше на 2+пити запечатано пило, при мен имаше повече тази година на същата дата имаше само яйца на една рамка. Ако здрави семейства не могат да устискат 2 рамки пило за 3 дни дали са такива. Имам и право да се позова на това, че посочвам "повечето райони";)

Трендафил Дончев
25.02.2019, 19:11
Ех, Дончев тази година едно от най неблагоприятното време беше именно при нас, но все пак знаеш че комуникираме по между си с други колеги. 2016г.купувах кошери от радомирско (не от Бат Славчо) на 05.02.июаше на 2+пити запечатано пило, при мен имаше повече тази година на на същата дата имаше сано яйца на една рамка. Ако здрави семействя не могат да устискат 2 рамки пило за 3 дни дали са такива. Имам и право да се позова на това, че посочвам "повечето райони";)

Не съм чул да ви дават по новините за разлика от други.;)

barkov1982
25.02.2019, 19:38
Не съм чул да ви дават по новините за разлика от други.;)

Не върху това е акцента, но както и да е, ще разберем след няколко дни

jdrumev
25.02.2019, 20:22
Всичко е ясно няма какво да се разбере.Който ги натисна рано с храна си хвърли парите на вятъра.:bigsmile:

kuline
25.02.2019, 20:28
Всичко е ясно няма какво да се разбере.Който ги натисна рано с храна си хвърли парите на вятъра.:bigsmile:

Разгеле едно "компетентно" мнение. Туй месията ли ти го рече или ти си го измисли?

ch.atanasov
25.02.2019, 20:40
Разгеле едно "компетентно" мнение. Туй месията ли ти го рече или ти си го измисли?

Няма да е месията, той ги натиска с храна целогодишно.:bigsmile:

Трендафил Дончев
25.02.2019, 21:31

Сам Господ му се яви лично и му го прошепна в ушето.:bigsmile:

jdrumev
25.02.2019, 21:32
Няма да е месията, той ги натиска с храна целогодишно.:bigsmile:

Той знае какво гони.;)Сега като пусне МПС-та във вид на пакет ще избие рибата.:bigsmile:

barkov1982
25.02.2019, 21:34

Ще си позволя лукса да не съм съгасен с теб, въпреки че знам за твоите порочески способности. Зависи от много неща каква е храната, имало ли е приток на прашец, сила на семействата, предполагам има и други. Та след няколко дни ще има резултати

ch.atanasov
25.02.2019, 21:35
Сам Господ му се яви лично и му го прошепна в ушето.:bigsmile:

Вярно е, аз установих, че господ освен българин, е и Пчелар.:bigsmile:

jdrumev
25.02.2019, 21:45
Ще си позволя лукса да не съм съгасен с теб, въпреки че знам за твоите порочески способности. Зависи от много неща каква е храната, имало ли е приток на прашец, сила на семействата, предполагам има и други. Та след няколко дни ще има резултати

Така казваш защото не знаеш хора какво дават на своите пчели.:bigsmile:

Трендафил Дончев
25.02.2019, 21:56
Така казваш защото не знаеш хора какво дават на своите пчели.:bigsmile:

Но и ти не знаеш. ;)

jdrumev
25.02.2019, 22:00
Но и ти не знаеш. ;)

https://youtu.be/jKy7ulSJcvc Е няма що да знам то тубата е пълна с подобни клипове.:bigsmile:

ch.atanasov
25.02.2019, 22:11
https://youtu.be/jKy7ulSJcvc Е няма що да знам то тубата е пълна с подобни клипове.:bigsmile:

Тука от скука се губим с времето, а купонджиите оттатък глей с кво се занимават ::bigsmile:

"След като на заседанието на 21.02 беше предложена за финансиране с 300 000 лева дейност по замразяване на сперма от търтеи днес получихме писмо с аргументирано искане за включване на дейност за финансиране с това заглавие: "Разработване на технология и съответното оборудване за използване на микроводорасли /хлорела / за допълнително подхранване на пчелите "."

jdrumev
25.02.2019, 22:16
Тука от скука се губим с времето, а купонджиите оттатък глей с кво се занимават ::bigsmile:

"След като на заседанието на 21.02 беше предложена за финансиране с 300 000 лева дейност по замразяване на сперма от търтеи днес получихме писмо с аргументирано искане за включване на дейност за финансиране с това заглавие: "Разработване на технология и съответното оборудване за използване на микроводорасли /хлорела / за допълнително подхранване на пчелите "."

Абе чудят се хората какво да правят парите отпуснати за пчеларство.:bigsmile:Бая работа ще има тая работна група.:bigsmile:

Христо Димитров
25.02.2019, 22:18
Наистина голяма "шега" си направи времето с пчелите.Предната неделя като видях какво мъкнене на прашец беше ми е ясно, че майките са направили доста пило, което не знам дали са успели да топлят тези 3-4-5 много студени дни. В моя район от +15 стигна минуси 13-14 до днес.От утре го дават да се затопли постепенно, но определено им удари яка спирачка в развитието.Дано да няма проблеми.В петък го дават по-хубаво и ще мина да ги погледна.

Илиев
25.02.2019, 22:21
Гледам най-различни клипове и отзаде няма ли баири и стърнища - значи няма да има ни пчели ни мед....няма ли ги баирите, значи нищо няма да има според мен.

jdrumev
26.02.2019, 08:47
-5 днес в 6 30,но духаше вятър и се чувстваше по студено.Сега слънце напича и мисля,че събота ще мога да ги присвия и загащя.:bigsmile:

The Chef
26.02.2019, 09:33
Гледах дългосрочната прогноза на ВВС . Последните снежинки в равнините ще са около 1-7 Март . След това няма да имаме отрицателни температури ?! Годината ще наподобява на изминалата . Така , че гответе се за буйно развитие на кошерите през март и садете ранните картофи . Успех !

jdrumev
26.02.2019, 09:49
Аз като думам,че до 8 март няма да ги барам ми се смееха.:bigsmile:Незбравяйте,ка то ги правите силни,че ще почнат да пръскат житата.:bigsmile:Как каза колегата от Банкя наблягайте на ранните картофи по ще е изгодно.:bigsmile:

Трендафил Дончев
26.02.2019, 10:19
Аз като думам,че до 8 март няма да ги барам ми се смееха.:bigsmile:Незбравяйте,ка то ги правите силни,че ще почнат да пръскат житата.:bigsmile:Как каза колегата от Банкя наблягайте на ранните картофи по ще е изгодно.:bigsmile:

Така избиват рояците още в зародиш, демек летящата пчела. Като го направят два пъти и той сезона мина.

jdrumev
26.02.2019, 12:31
Така избиват рояците още в зародиш, демек летящата пчела. Като го направят два пъти и той сезона мина.

Това не е толкова фатално,като го вкарат в кошера гледай какво става после:bigsmile:Хита минала година беше хубави маточници на търтеиви личинки.:bigsmile:Тая година чакам с нетърпение новите иновации в пчеларството.:bigsmile:

Трендафил Дончев
26.02.2019, 14:41
Това не е толкова фатално,като го вкарат в кошера гледай какво става после:bigsmile:Хита минала година беше хубави маточници на търтеиви личинки.:bigsmile:Тая година чакам с нетърпение новите иновации в пчеларството.:bigsmile:

На мен ли го казваш да гледам? Аз гледах, гледах, но сега е ред на други да погледат. Пръскането е в основата, но биоцинозите, екосистемите са в колапс, защото е нарушено равновесието. И ще се оправи, но ако не се спре пръскането, то това ще случи на п.....ден.

jdrumev
26.02.2019, 15:10
На мен ли го казваш да гледам? Аз гледах, гледах, но сега е ред на други да погледат. Пръскането е в основата, но биоцинозите, екосистемите са в колапс, защото е нарушено равновесието. И ще се оправи, но ако не се спре пръскането, то това ще случи на п.....ден.

То всичко зависи от нас.Гледали снощи за зехтина в новините?:bigsmile:При такива храни трябва да се подведе виновника или като терорист или като опит за убийство на много хора.:bigsmile:Другия вариянт е на стадиона като в Китай.:bigsmile:

Трендафил Дончев
26.02.2019, 15:20
То всичко зависи от нас.Гледали снощи за зехтина в новините?:bigsmile:При такива храни трябва да се подведе виновника или като терорист или като опит за убийство на много хора.:bigsmile:Другия вариянт е на стадиона като в Китай.:bigsmile:

Не. Дай някакво инфо. Къде, кога?

jdrumev
27.02.2019, 21:47
Времето при нас май се очартава неподходящо за загащване по метода на Кюлота,човаля... и др.

jdrumev
06.03.2019, 21:36
Днес гледах,гледах месечната прогноза и ме жегна нещо.Това време не е ли подходящо за вируси и нозема.Ще изчакам със подхранването макар и да збъркам сметките на калоколатора.:bigsmile:

Трендафил Дончев
06.03.2019, 21:50
Днес гледах,гледах месечната прогноза и ме жегна нещо.Това време не е ли подходящо за вируси и нозема.Ще изчакам със подхранването макар и да збъркам сметките на калоколатора.:bigsmile:

Кое подхранване?;)

kuline
06.03.2019, 22:03
Кое подхранване?;)

По сметалото на Друмев, всичкото подхранване е изпразни джоб, тъй че няма смисъл. :bigsmile:

Влизат двама апапи от нашию край в кафене и поръчват на сервитьора:
- Две кафе и едно Фанта.
- Каква да бъде фантата? - пита сервитьора.
- Няма смисъл. (демек без значение)

jdrumev
06.03.2019, 23:32
Кое подхранване?;)

Пролетното кое?:bigsmile:
п.п.Сега е момента да хакнем БИО-то ама нямаме наши хора във власта.:bigsmile:Интересно ми е Русянския тарикат няма ли да подава оставка или трябва протест да се прави.:bigsmile:Без да храни как ще направи 60кг добив и то Био направо се чудя и се мая?:bigsmile:

Трендафил Дончев
07.03.2019, 00:13
Пролетното кое?:bigsmile:
п.п.Сега е момента да хакнем БИО-то ама нямаме наши хора във власта.:bigsmile:Интересно ми е Русянския тарикат няма ли да подава оставка или трябва протест да се прави.:bigsmile:Без да храни как ще направи 60кг добив и то Био направо се чудя и се мая?:bigsmile:

Друго имах предвид, но май труден ти се видя въпроса.

jdrumev
07.03.2019, 00:17
Друго имах предвид, но май труден ти се видя въпроса.

А разбрах те от раз.:bigsmile:По окрасих въпроса.Ама честно няма ли да подава оставка?:bigsmile:

Трендафил Дончев
07.03.2019, 00:30
А разбрах те от раз.:bigsmile:По окрасих въпроса.Ама честно няма ли да подава оставка?:bigsmile:

Това не ми влиза в работата. Кой кога, какво и защо?

jdrumev
07.03.2019, 00:31
Това не ми влиза в работата. Кой кога, какво и защо?

Ама е свързано с времето.:bigsmile:

Илиев
10.03.2019, 10:05
Много силен, на моменти ураганен вятър при нас, досега слагах тухли и керемиди на капаците.

Трендафил Дончев
10.03.2019, 10:12
Много силен, на моменти ураганен вятър при нас, досега слагах тухли и керемиди на капаците.

Малеееей, като чуя тухли и керемиди и настръхвам. Тази година съм прехвърлил и продължавам да прехвърлям "продукцията на една фабрика" сигурно.:bigsmile:

Чудя се как да ги застопорявам, но да е колкото се може с по - малко труд и материали.

Трендафил Дончев
02.04.2019, 23:09
Ще започват яки валежи май? Та чак до 15-16 април.

barkov1982
03.04.2019, 00:40
Ще започват яки валежи май? Та чак до 15-16 април.

Малко се обърках(сефте), ама април или май;)

Трендафил Дончев
03.04.2019, 06:29
Малко се обърках(сефте), ама април или май;)
Според тълковния речник:
За изразяване или подсилване на несигурност, предпазливост, вероятност, възможност, предположение; по всяка вероятност, изглежда, като че ли, сякаш. Той май е болен. • Май че.
Според синонимния речник:
Като че ли, комай, изглежда, вероятно, сигурно, почти, току-речи, гаче ли, види се, струва ми се, чини ми се, сякаш, може би, възможно е, тъй да се каже.

Помислих си, че някой МУШМОРОК няма да го схване кое - как, но в теб най - малко се съмнявах. Уж знам, че ти работи междуушното пространство, но започвам да се съмнявам. ;) Дали това не е подвластно на дружбата ти с Данче Друмевски?:bigsmile:

jdrumev
03.04.2019, 07:08
Пак аз виновен.:bigsmile:

barkov1982
03.04.2019, 07:24
Според тълковния речник:
За изразяване или подсилване на несигурност, предпазливост, вероятност, възможност, предположение; по всяка вероятност, изглежда, като че ли, сякаш. Той май е болен. • Май че.
Според синонимния речник:
Като че ли, комай, изглежда, вероятно, сигурно, почти, току-речи, гаче ли, види се, струва ми се, чини ми се, сякаш, може би, възможно е, тъй да се каже.

Помислих си, че някой МУШМОРОК няма да го схване кое - как, но в теб най - малко се съмнявах. Уж знам, че ти работи междуушното пространство, но започвам да се съмнявам. ;) Дали това не е подвластно на дружбата ти с Данче Друмевски?:bigsmile:

Ти пръв почна да се бъзикаш, ще вали ама май, а аз го чакам този дъжд, че всичко изгоря(справка два пожара от онзи ден, единият на 5км по права линия от пчелина). А за Друмевски си прав отдсвна разправям, че винаги отива към по лошото, а бе то ти не си успял да го облагородиш, та Я ли. ;)

barkov1982
03.04.2019, 07:25
Пак аз виновен.:bigsmile:

Ти не си виновен, ти си причина за следствието :laughing:

Трендафил Дончев
03.04.2019, 09:25
Ти пръв почна да се бъзикаш, ще вали ама май, а аз го чакам този дъжд, че всичко изгоря(справка два пожара от онзи ден, единият на 5км по права линия от пчелина). А за Друмевски си прав отдсвна разправям, че винаги отива към по лошото, а бе то ти не си успял да го облагородиш, та Я ли. ;)

Ще се оплакваш на Чолаков, а за пожарите чух и веднага си помислих за теб. Виж как мисля за теб, но с нищо не мога да ти помогна. Е, ще ти стискам палци, когато имам време, а аз нямам.;):bigsmile:

barkov1982
03.04.2019, 16:24
Ще се оплакваш на Чолаков, а за пожарите чух и веднага си помислих за теб. Виж как мисля за теб, но с нищо не мога да ти помогна. Е, ще ти стискам палци, когато имам време, а аз нямам.;):bigsmile:

Знаех си, че може да се разчита на теб........ама друг път ;)
Иначе благодарение на 20лв Друмев ми направи молебен за дъжд та падна малко, е не е уговорените 11литра на м2, ама карай

jdrumev
03.04.2019, 18:19
Иначе благодарение на 20лв Друмев ми направи молебен за дъжд та падна малко, е не е уговорените 11литра на м2, ама карай

Ти язовир ли искаш за 20лв да ти напълня.Прати 200 в събота и неделя да ме молиш да го спра.:bigsmile:

Трендафил Дончев
03.04.2019, 18:27

Ха, ха...20 лв. :bigsmile: Ти за 20 лв. газирана вода не можеш си купиш, дъжд си поръчал. Абе бАРКОВ, а аз си мислех...няма значение.:bigsmile:9983 Друмев щял да му прави дъжд.:bigsmile:

ndm
03.04.2019, 19:10
За Друмев правенето на дъжд е детска игра, той вятър прави когато си поиска, та един дъжд ли ще му се опре.

jdrumev
08.04.2019, 19:27
При мен в София заваля и то много добре.

jdrumev
09.04.2019, 10:28
Края на април и на чалото на май слънце и температура 25градуса.:yahoo::yahoo::yahoo::yo:на Рашаните ако познаят това време.:bigsmile:

Трендафил Дончев
09.04.2019, 10:34
Края на април и на чалото на май слънце и температура 25градуса.:yahoo::yahoo::yahoo::yo:на Рашаните ако познаят това време.:bigsmile:

Тъкмо семействата в дъждовното време преди това ще се подготвят за роене и като дойде периода за който споменаваш, ще си хвърчат на воля. ;)

jdrumev
09.04.2019, 10:40
Тъкмо семействата в дъждовното време преди това ще се подготвят за роене и като дойде периода за който споменаваш, ще си хвърчат на воля. ;)

Аз преградни дъски,Кофналив и Кауфлански редбул не съм ползвал.:bigsmile:Да му мислят колегите с тоновете сахар какви мерки ще вземат да не им се роят.:bigsmile:Бай Иван Акацията ми казваше:"Даче,Даче топли зими и от рано много храна не води до хубаво 101% рязане на клона.:bigsmile:

Трендафил Дончев
10.04.2019, 10:50
Временцето го дават доста време да е дъждовно. Каква ли ще е ситуацията след това? :tres:

jdrumev
10.04.2019, 10:54
Временцето го дават доста време да е дъждовно. Каква ли ще е ситуацията след това? :tres:

Проблема е по-време,а не след това?Бая Храна ще трябва за тия семейства иначе дупка пак.В прочем след 10 дена ще има втора дупка.;)

Трендафил Дончев
10.04.2019, 11:43
Проблема е по-време,а не след това?Бая Храна ще трябва за тия семейства иначе дупка пак.В прочем след 10 дена ще има втора дупка.;)

Хайде пак да започнем от начало. Защо проблема да е по - време, а не след време? Ти акцентираш на храна. Че пчеларя за какво е?

Илиев
10.04.2019, 12:54
Май е време да прошнуроваме ловушките - като чета "9 рамки пило", а за 15 да не говорим!!:bigsmile:...."втори даданблат корпус"....ще е грехота, да не се заложат няколко капана - ей тъй за спорта и тръпката.

Трендафил Дончев
22.10.2019, 07:29
Таз година пролетта дойде късно, а есента два пъти по - късно. Това добре ли е според вас? Как ще се отрази на зимуването?

Ангел Йосифов
22.10.2019, 18:46
А,кой е измислил "циганското лято" и кога?
п.п. през 2019г рапицата зацъфтя(на места) още през март.

ch.atanasov
22.10.2019, 19:31
Таз година пролетта дойде късно, а есента два пъти по - късно. Това добре ли е според вас? Как ще се отрази на зимуването?

Ами как-никак. Други неща оказват влияние на зимуването.

Христо Димитров
22.10.2019, 21:10

Според мен, късното идване на есента не е добро от гледна точка на запаси,поне при мен е така.Доста от семействата ги намалиха и ако не застудее скоро мисля за питки.Иначе при мен пило няма поне от 2 седмици, което е добре.Успешно презимуване на всички семейства, колеги!

Трендафил Дончев
22.10.2019, 22:46
Още десетина дни и ще има студ, а тук там и сняг.;)

SanifleX
22.10.2019, 23:05
А дано, че забравихме последно кога валя дъжд.

Трендафил Дончев
23.10.2019, 06:34
А дано, че забравихме последно кога валя дъжд.

То някъде валя добре, но на други само им прекапа и това беше. Трудна година излезе.

зуница
23.10.2019, 08:50
Грях ми на душата, ако се оплача от Дядо Господ за времето.Тая и предната година даде достатъчно и предостатъчно.Мед, отводки и дори рой се засели в преносно сандъче пълно с парцали.Времето трябва да е било добро.Вярно ,че целия август капка дъжд не падна и плодовете изсъхнаха по дърветата преди да узреят, но това се приема за нормално.Август на високото всичко съхне.Дори чешмите пресъхват, защото в ниската част на селото активно се полива с питейна вода и кмета безсилно вдига рамена.И той е в ниската част на селото.Та от Бога добре!Сполай му! А от хората...

Трендафил Дончев
23.10.2019, 09:24
Грях ми на душата, ако се оплача от Дядо Господ за времето.Тая и предната година даде достатъчно и предостатъчно.Мед, отводки и дори рой се засели в преносно сандъче пълно с парцали.Времето трябва да е било добро.Вярно ,че целия август капка дъжд не падна и плодовете изсъхнаха по дърветата преди да узреят, но това се приема за нормално.Август на високото всичко съхне.Дори чешмите пресъхват, защото в ниската част на селото активно се полива с питейна вода и кмета безсилно вдига рамена.И той е в ниската част на селото.Та от Бога добре!Сполай му! А от хората...

И кво ся? Мислиш, че ще ти завиждам ли?:bigsmile:

barkov1982
23.10.2019, 09:45

И друг път сме го коментирали, сртана колкото човешка длан, но с 5 различни пръста

зуница
23.10.2019, 09:51
И кво ся? Мислиш, че ще ти завиждам ли?:bigsmile:
Не вярвам!Не мязаш на завистник. Важното е да сме благодарни за това що ни дава Господ.Що не е богат тоя що има много, а тоя на който му стига! Ако тая година е било зле някъде, то догодина ще е добре.Ако не точно догодина ,по натам.Но ще е добре.От 2000-ната до сега последните две години са подчертано добри.А преди това... Не го помня с лошо.Времето не можем да променим, колкото и някои да се заблуждават.Към времето можем само да се нагодим!И за да ни е леко на душата и сърцето можем на Господа да благодарим! hi;

agro
23.10.2019, 21:28
...не е богат тоя що има много, а тоя на който му стига...
Ей това е приказка, баш! Ама що толкоз малко хора го вдяват това...

Трендафил Дончев
01.11.2019, 06:16
В момента, това е най - скапаното време за пчелите.

Ангел Йосифов
01.11.2019, 06:37
Да,ама за гъбите....

Трендафил Дончев
01.11.2019, 07:21
Да,ама за гъбите....

За гъбите след ден- два. Да се стопли малко, а и така го дават. Предполагам, че ще има.

Pero Melifero
01.11.2019, 07:28
За гъбите след ден- два. Да се стопли малко, а и така го дават. Предполагам, че ще има.

за сърнели ли говорите или и други мислите че ще има?

Трендафил Дончев
01.11.2019, 07:43
за сърнели ли говорите или и други мислите че ще има?

Сърнели и печурки със сигурност трябва да има, а за другите малко спорно.

kuline
01.11.2019, 08:26
Сърнели и печурки със сигурност трябва да има, а за другите малко спорно.

Как спорно бре? На припанките сега им е времето. Между другото вече започнаха да се подават.

бат тянко
01.11.2019, 08:27
Преди месец хапнах манатарки. Изкупвачите ги вземаха от индийците по 25 лв. Идущата седмица пак ще е 20 градуса така че, са на стендбай.

Трендафил Дончев
01.11.2019, 08:34
Как спорно бре? На припанките сега им е времето. Между другото вече започнаха да се подават.

Е деее. То гъби бол, знае ли човек коя ще бухне, че да каже със сигурност. ;)

Filyov
01.11.2019, 09:01
Още от утре, пак тръгва в положителна посока :)

viktor tit
01.11.2019, 10:16
Още преди две седмици, набрахме една пазарска чанта с припънки.

Pero Melifero
01.11.2019, 21:01
Аз вече ги налазих дами и господа
10239
е, вярно че са кауфландски, но важното е че съм в играта;)

Ангел Йосифов
02.11.2019, 07:53
Аз вече ги налазих дами и господа
10239
е, вярно че са кауфландски, но важното е че съм в играта;)

Ей за таз гъба(и не само),оптималната температура за развитие е около 10*С.Не са необходими 20* и кусур..

barkov1982
15.12.2019, 17:37
Времето за разходка е супер, но за пчелите не знам, миналата година по това време само ги прослушвах днес всяка 3та пчела с прашец. В сряда ще погледна запасите и за пило, на определени семейства. Според мен ще се отрази негативно топлото време, но каквото за всички така и за мен

Filyov
15.12.2019, 19:29
При мен днес, най-силният кошер започна облитане още при 7-8 градуса на сянка преди обед. Следобед температурите стугнаха 13-14 градуса. Най-слабият доколкото видях беше само на две междурамия, вероятно няма да го бъде.

Трендафил Дончев
15.12.2019, 19:39
При мен днес, най-силният кошер започна облитане още при 7-8 градуса на сянка преди обед. Следобед температурите стугнаха 13-14 градуса. Най-слабият доколкото видях беше само на две междурамия, вероятно няма да го бъде.

Може обратното да се получи. Но тук сме. Ще споделиш.

зуница
15.12.2019, 22:25
Ако няма продължително застудяване не очаквам проблеми.Пчелите едва се чуват.Мърморят си нещо.Питките стоят горе и никой не ходи при тях.Около обяд се облетяха и изнесоха по 5-6 умрели.И пред прелките няма много изхвърлени.На пролет ще е истината.

Трендафил Дончев
15.12.2019, 22:51
Ако няма продължително застудяване не очаквам проблеми.Пчелите едва се чуват.Мърморят си нещо.Питките стоят горе и никой не ходи при тях.Около обяд се облетяха и изнесоха по 5-6 умрели.И пред прелките няма много изхвърлени.На пролет ще е истината.

Пак ще има много силни и много слаби.

barkov1982
15.12.2019, 23:12

Тая година така като гледам, аз поне (много силни) няма да имам

зуница
15.12.2019, 23:15
Те и пчелите са неповторими индивидуалности.Трябва да си им свикнал вече, след толкова години."Ходиш по гайдата" на всички и крадеш колкото успееш от всички.Проста работа е пчеларството.:laughing:

Трендафил Дончев
16.12.2019, 07:41
Те и пчелите са неповторими индивидуалности.Трябва да си им свикнал вече, след толкова години."Ходиш по гайдата" на всички и крадеш колкото успееш от всички.Проста работа е пчеларството.:laughing:

Вярно, не е много сложна, но има винаги кой да ти я направи от сложна по - сложна. Акар има навсякъде.

зуница
16.12.2019, 13:48
Вярно, не е много сложна, но има винаги кой да ти я направи от сложна по - сложна. Акар има навсякъде.
Е, и бай Боян-овци и тсц -та много , ама от някъде все успяваш да ги изчистиш.Същото е и с акара.Аха да се отървеш и той пак се появи.sweating;

Ангел Йосифов
18.12.2019, 18:25
Днес шетах нещо и се наложи да изрежа един леторасъл от асмата иииии след минута проплака....

бат тянко
18.12.2019, 18:54
Днес шетах нещо и се наложи да изрежа един леторасъл от асмата иииии след минута проплака....

Дано и ние да не заплачем!

зуница
19.12.2019, 11:41
На 14 февруари няма да плаче , а ще се радва, защото ще я напоиш с винце!;)

Nik_m
19.12.2019, 16:42
Смокинята започна да изкара листа, има сок в растенията при тези летни температури.

Filyov
19.12.2019, 17:44
Вчера слушах синоптика по Нова, има не малка вероятност и следващите месеци - Януари, Февруари и Март, температурите да са над нормата, а пък валежите да са под нормата. :)

зуница
19.12.2019, 17:51
Вчера слушах синоптика по Нова, има не малка вероятност и следващите месеци - Януари, Февруари и Март, температурите да са над нормата, а пък валежите да са под нормата. :)
За нас е важно да не падат и да не се задържат температурите под нормите.Валежите може и над нормите.Язовир имаме да пълним.;)

Ангел Йосифов
19.12.2019, 18:59
На 14 февруари няма да плаче , а ще се радва, защото ще я напоиш с винце!;)

Ааааааа,за асма не съм чувал да се полива с вино,а само за лозе.......

todor.mitkov
19.12.2019, 19:26
Последните месец и нещо попрепръска малко дъжд на село и даже стои кално, НО нивото на една от рекичките спада + един геран, който ми е указател вместо да се понадълни е спаднал с 20-тина см. Един от арендаторите говорил с баща ми и му казал, че като орали отгоре е кал, а малко по-надолу е сухо. Към това като видях и снимка от Google Earth колко са спаднали язовирите и ми е ясно, че трябва да търся нещо фурми ли да садя или камили да гледам. Октомври месец снимката над село е все едно над Либия. Дано да е нещо момента аномалия и догодина пак да си има дъжд, че тази година прескочих ама при такива условия катастрофата е гарантирана.

зуница
19.12.2019, 19:51
Ааааааа,за асма не съм чувал да се полива с вино,а само за лозе.......
Ей, сега стана ясно защо плаче горката асмичка!:laughing:Капни и' малко , па може да ти се отблагодари!Даденото от добро сърце многократно се връща!

Ангел Йосифов
19.12.2019, 20:14
Последните месец и нещо попрепръска малко дъжд на село и даже стои кално, НО нивото на една от рекичките спада + един геран, който ми е указател вместо да се понадълни е спаднал с 20-тина см. Един от арендаторите говорил с баща ми и му казал, че като орали отгоре е кал, а малко по-надолу е сухо. Към това като видях и снимка от Google Earth колко са спаднали язовирите и ми е ясно, че трябва да търся нещо фурми ли да садя или камили да гледам. Октомври месец снимката над село е все едно над Либия. Дано да е нещо момента аномалия и догодина пак да си има дъжд, че тази година прескочих ама при такива условия катастрофата е гарантирана.

Обикновено,есента е с най-ниско ниво на подпочвената вода(влагата),но има и др. виновници за ниското ниво.Доста канали(ВиК) се изкопаха в и около населените места,което допълнително сваля-дренира нивото водата.

зуница
20.12.2019, 09:04
10275
Да чакам ли подранило пило при тая прогноза?
Май зимата тепърва ще идва?!

barkov1982
20.12.2019, 11:37
10275
Да чакам ли подранило пило при тая прогноза?
Май зимата тепърва ще идва?!

До това време, лично аз не бих чакал(на високия пчелин). Миналата (2019)година масово започнаха февруари с пилото,2018 януари средата

бат тянко
20.12.2019, 18:12
По принцип като резултат от глобалното затопляне можем да очакваме основно две неща. Първото е евентуално да ни артиса виното, а второто меда.

зуница
20.12.2019, 18:48
... Първото е евентуално да ни артиса виното, а второто меда.
Виното никога не е у повече! А ако остане мед може да го ползваме да подслаждане на греяната ракия.Ако пак остане и медовина ще правим.Като не може да го изядем, ще го изпием.Зян няма да иде.:laughing:

Ангел Йосифов
20.12.2019, 19:16
Виното никога не е у повече! :

Ако беше така,с удоволствие бих полял асмите.

зуница
20.12.2019, 19:54
Виното е кръвта Господня! И лозата що го дава само уважение и грижа заслужава!

Цеко
20.12.2019, 20:22
На тези дългосрочните прогнози изобщо им нямам вяра, но дори и да са верни са нормални за сезона, за нас пчеларите би било по зле ако те на са верни и времето се задържи топло повече от нормалното.

зуница
20.12.2019, 21:26
На тези дългосрочните прогнози изобщо им нямам вяра, но дори и да са верни са нормални за сезона, за нас пчеларите би било по зле ако те на са верни и времето се задържи топло повече от нормалното.
Топлото, ако вече е успяло да предизвика ранно пило е по-добре е да се задържи топло.Ако стегне студ с пилото и намалелите запаси ще е убийствено.Така си мисля.

agro
20.12.2019, 22:16
...по-добре е да се задържи топло.Ако стегне студ с пилото...
Студ ще стегне, както обикновено става през януари.

symp
21.12.2019, 00:41
Проблем ще има ако стегне студ повече от 3 дни под -10 ако са започнали...

Filyov
22.12.2019, 08:20
От днес започва промяна на времето - и по-добре, че тук в София се надишахме на пушалка при това тихо и безветриво време.

Pero Melifero
22.12.2019, 09:05
От днес започва промяна на времето - и по-добре, че тук в София се надишахме на пушалка при това тихо и безветриво време.

да, днес въздуха е супер свеж след тоя вятър дето вя цяла нощ, най-после дишаме:)