Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Сашо, не можеш всичко да си го направиш сам. Защо не започнеш сам да си садиш и жънеш жито, сам да си го мелиш, сам да си правиш тесто и да си печеш хляба? Защо не си направиш сам телевизор или хладилник. Защо не си отвориш ковачница и сам да си чукаш ножове и рамкоповдигачи? Защо сам не си тъчеш плата и шиеш дрехите? Защо сам не си правиш обувките? Да продължавам ли?

Защо от всичките вещи у вас, които така или иначе си ги купуваш, реши че именно основите трябва да си ги правиш сам? В тях ли си най-големия специалист? За тях ли имаш най-доброто оборудване, щото да станат евтини и качествени?

Не е ли по-добре да правиш САМО ТОВА, КОЕТО НАЙ-ДОБРЕ ГО МОЖЕШ, и от него да получаваш пари, с които да си купуваш останалите неща? Когато правиш нещото, в което си най-добър, тогава труда ти няма да струва нула лева, а да кажем 5 лева. И ако си използваш цялото лично време по цена 5 лева, ще имаш много пари за купуване и на всички други необходими ти неща. Когато използваш времето си за несвойствени дейности, и се самооправдваш че то е нула лева, няма да ти остане време, от което да получаваш по 5 лева на час. От тука идва и беднотията и нямането на пари да си купуваш другите полезни неща.
Прав си,но винаги има изключения,които си заслужават компромиса.Никой не може да ми предложи този фреш,който аз бих си направил,защото съм сигурен в съдържанието му.Същото е и с восъчните основи-ти самият някъде писа,че тези от чист восък,които си направил,са били с различен цвят и трошливи.Аз например,си купувам яйца от една баба,живееща в къща наблизо,вместо от евтин масов производител.Прясното мляко също.Лятото на вилата си садя домати,и вярвай ми,не съм ял по-вкусни от тях.Цената не е от значение в случая,защото печелиш нещо безценно-ЗДРАВЕТО СИ,както и това на твоето семейство.А това не се купува.Не мога да си правя всичко сам-да,но когато тези неща са от съществено значение и ти е приятно да ги правиш-винаги си струва.Смяташ правилно според мен,но не всичко в живота е въпрос на сметки или бизнес.