Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 106
    Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Йорданов, благодаря ти за споделения опит аз бих си позволил да те посъветвам въпросната ламперия, да е обковеш от вън и то вертикално . Защо? Ами ако е заковеш отвътре на кощера ще е неравна повърхноста и в микро цепнатините ще се въдят гадинки.Ако е от външна страна ще е хем красиво хем изолация.Между другото все се чудех защо не достигаше лепилото а то се отклонявало за Свищов. Шегувам се :D :D
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Наблюдател
    Регистриран
    01.10.2012
    ниакои колега имали от сливен дами кайи от каде мога даси закупиа печатарски плаки за капаците?

Напуснал
    Регистриран
    26.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от ivandespotov
    Винта за дърво 4х60 - 500 броя ги купувам на 8 лева и вършат същата работа. Преценете сами кое е по добро! Успех!
    Ако не е тайна от къде купуваш винтовете,че ме позаинтригува на тази цена.

Наблюдател
    Регистриран
    24.01.2011
    Първият ми кошер го направих от съндъци от бойната готовност на службата ми.Адски миришеха на някаква химия като на дезинфектатнт,стъргах ги,горих ги,с восък ги напоявах,спасение нямаше.Но понеже нямах друг материал под ръка го заселих и нямаше никакъв проблем.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011

Тези са изработени от военни сандъци.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Такаа, да докладвам каква я свърших, ако позволите.

Лежак, конфигурация "Мини". Зелените сандъци тип "оръдие Д-91" са много подходящи по размер, според мен. Използвам всички направени сглобки и голяма част от обкова, отпадък<5%. 20 рамки ДБ. Дъно и капак - разглобяеми панти отпред, ключалки отзад. Нагласил съм го да го работя отзад, щото отпред ме е шубе. Отвътре 5 мм фазер по стените, на задната 10 мм стиропор /на плочи, втора ръка, същите и отгоре под ламарината/, обща дебелина на стените 25 -35 мм. Два сандъка са предостатъчни за конфигурация "Стандарт" - с надставка за ДБ магазинни или хранилки и възглавници когато трябва:

Поглед отзад:

Колегата Спартак ми подхвърли нещо за размисъл по "Въпроса за срещуположните прелки", така че ще ковна и тук между ключалките една прилетна дъска, за разкош. Не съм му направил прелка на късата стена, щото още умувам по дизайна, едва ли ще измисля нещо революционно. И докато го оглеждах това бунгало, и като си го представях пълно с пчели и две разтропани майки вътре, и като знам как гадно мирише рапицата, и ми подскочи адреналина. Айде набързо и конфигурация "Екшън" - с два ЛРа:

Инструментите, с които съм направил последните си три кошера, живот и здраве, и още няколко като му дойде времето:

За краката изкарах електрожен и ъглошлайф, щото знайно е - Винкело не разбира от компромиси. Лошото е, че като работя така, често спирам за кафе, пък като спра jordanov- младши и jordanova- младши идват при мен и ме питат какъв е тоз голям сандък:

Ъъъ.. таковата.. 200 кила без кафето. Всичкото това пред внимателния поглед на Инспектора по качеството, той и Главен мишепредпазител :

За свое оправдание - цялата ми информация по въпроса "Що е то лежак и има ли почва у нас?" е от двата форума ,за което спец благодарности към колегите Лежаков, Кандо и Светльо wink; за споделеното. Със смирение чакам вашите критики и напътствия. Благодаря.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Йорданович, Отлично! То с хубав материал и много машини всеки може .Дето се вика майстурлука е с минимално средства , високи резултати да постигнеш. Пожелавам ти медовици ,а на есен много жълтици

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    Ето и аз как ги правя в домашни условия

ще боядисвам с това, дано не сбъркам но само времето ще покаже

и бих се радвал на малко снимки с дъна защото до сега само корпуси имам направени

Потребител
    Регистриран
    29.12.2012
    Ако позволиш един съвет който може да помогне и на друг.Дъските от първата снимка трябва да се разцепят още веднъж точно през средата на дъгата на годишните пръстени,за да се освободи напрежението в дъската, иначе може да се появи много неприятна пукнатина на дъската и съответно на корпуса.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    joromainata, нищо че си в домашни условия, щом имаш достъп до машини праскай по един фалц и на дългите страни за ъгловата сглобка. Там май нямаш лепило ? Слагай лепило и преди да сковеш корпусите ги връзвай със стегите. Като наредиш кошерите и ги напълниш как ще отлепяш корпусите имаш ли идея? Дъното - рамка с мрежа и мрежата да можеш да я затваряш по всяко време, това ти трябва на първо време. Някога ако решиш да събираш прашец, вече ще знаеш достатъчно и за дъната.

Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •