Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 21 до 23 от общо 23
    VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Вчера след обяд и днес времето е по-топло. Пчелите излитат устремено и кацат на прелката устремено ( на ята по десетина пчели излитат и кацат ). Наблизо има цъфнали вишня и ябълка. По тях няма нито една пчела. Явно са намерили по добър нектар. Вече не изхвърлят търтеи. Нещата при мен се нормализираха, надявам се и при вас да е така колеги Генов и sachi. Опирайки се на мненията на Skutellator и Вълчан, търтеевия подмор съм склонен да го тълкувам така:
    1.В следствие застудяването пчелите са се събрали на кълбо около пилото, а търтеите са останали в страни.
    2.Търтеите останали в страни от кълбото са премръзнали в следствие на което започват да умират или се е отключило някакво заболяване по тях.
    3.Поради студеното време подмора не се изхвърля веднага, а през по топлите часове, когато се е събрал повече

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Още веднъж искам да благодаря на всички които се отзоваха с мнения и да Ви пожелая успешен сезон.

Потребител
    Регистриран
    23.04.2012
    Пчеларски район
    Ихтиманска Средна Гора
    Здравейте,
    след преглед на въпросните кошери с подмор вчера, установих че и при мен всичко е нормално-добре развити семейства с 7-8 рамки пило и обилни запаси от нектар и прашец. Ако наистина се е простудило пилото, за мен е загатка как се е получило имайки предвид, че на обяд всички междурамия бяха изпълнени с пчели и видимо вече му е тясно но щом опитните колеги предполагат така значи най-вероятно е това,все пак се получи точно при застудяването.
    Поздрави!

Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •