Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 28 от 683 ПърваПърва ... 1826272829303878128528 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 271 до 280 от общо 6828
    Емо от къде си?

Наблюдател
    Регистриран
    13.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Владо-Gillan
    Емо от къде си?
    Монтана

Наблюдател
    Регистриран
    13.01.2013

Re: ВЪПРОСИ ОТ НАЧИНАЕЩ ПЧЕЛАР

koragroup

Мерси за конкретния отговор

Емо аз съм от Берковица, пиши на лични някакви кординати, гсм, поща или ФБ.Ще ти помогна с каквото мога, добре дошъл си и на скромния ми пчелин, когато пожелаеш

Цитат Първоначално публикувано от Владо-Gillan
    Емо аз съм от Берковица, пиши на лични някакви кординати, гсм, поща или ФБ.Ще ти помогна с каквото мога, добре дошъл си и на скромния ми пчелин, когато пожелаеш
    Браво колега.Адмирации за тези ти намерения.
    Същото бих предложил и аз на колегата ако бе от моя край.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

няма как, и на мен така ми помагаха в началото

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Здравейте! Вчера подхранвах пчелните семейства с по една килограмова питка на Bee fonda. Направи ми впечатление това, че на някой от семействата по капачето на хранилката има кондензирали капки, а при други няма.Въпроса ми е дали в тези кошери с конденза вентилацията не е добра? Според вас кое е по-удачно, да се отворят прелките и на втория корпус или да се отвори само голямото капаче на хранилките? Същите са пластмасови, стандартни от по 0,700 или 0,800 л с по две прозрачни капачета. Кошерите са ЛР. Семействата са зазимени по един и същи начин - на втори корпус с отворени прелки на дъното и на първи корпус.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от zayo
    Здравейте! Вчера подхранвах пчелните семейства с по една килограмова питка на Bee fonda. Направи ми впечатление това, че на някой от семействата по капачето на хранилката има кондензирали капки, а при други няма.Въпроса ми е дали в тези кошери с конденза вентилацията не е добра? Според вас кое е по-удачно, да се отворят прелките и на втория корпус или да се отвори само голямото капаче на хранилките? Същите са пластмасови, стандартни от по 0,700 или 0,800 л с по две прозрачни капачета. Кошерите са ЛР. Семействата са зазимени по един и същи начин - на втори корпус с отворени прелки на дъното и на първи корпус.
    Конденза е признак че може би гледат пило.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Мисля, че кондензът в хранилката не е проблем. Топлият и влажен въздух, който пчелите издишат, съвсем естествено отива нагоре и се опитва да напусне кошера през хранилката. Важното е в гнездото да няма много влага.
    Аз пък при подобна конфигурация на входовете махам хранилките и покривам отворите с вестници, велпапета и др. затоплящи и хигроскопични материали.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Наблюдател
    Регистриран
    01.10.2012
    аз пак сам оставил горниа вход на 2 см а долниа на 3 см отворен а отгоре са сас бризен и варху бризента велпапе.така добрелие както сам ги оставил и кога да затвориа горниа вход?

Страница 28 от 683 ПърваПърва ... 1826272829303878128528 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •