Емо от къде си?
Емо от къде си?
МонтанаПървоначално публикувано от Владо-Gillan
koragroup
Мерси за конкретния отговор![]()
Емо аз съм от Берковица, пиши на лични някакви кординати, гсм, поща или ФБ.Ще ти помогна с каквото мога, добре дошъл си и на скромния ми пчелин, когато пожелаеш
Браво колега.Адмирации за тези ти намерения.Първоначално публикувано от Владо-Gillan
Същото бих предложил и аз на колегата ако бе от моя край.
Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
Алберт Айнщайн.
няма как, и на мен така ми помагаха в началото
Здравейте! Вчера подхранвах пчелните семейства с по една килограмова питка на Bee fonda. Направи ми впечатление това, че на някой от семействата по капачето на хранилката има кондензирали капки, а при други няма.Въпроса ми е дали в тези кошери с конденза вентилацията не е добра? Според вас кое е по-удачно, да се отворят прелките и на втория корпус или да се отвори само голямото капаче на хранилките? Същите са пластмасови, стандартни от по 0,700 или 0,800 л с по две прозрачни капачета. Кошерите са ЛР. Семействата са зазимени по един и същи начин - на втори корпус с отворени прелки на дъното и на първи корпус.
Конденза е признак че може би гледат пило.Първоначално публикувано от zayo
Мисля, че кондензът в хранилката не е проблем. Топлият и влажен въздух, който пчелите издишат, съвсем естествено отива нагоре и се опитва да напусне кошера през хранилката. Важното е в гнездото да няма много влага.
Аз пък при подобна конфигурация на входовете махам хранилките и покривам отворите с вестници, велпапета и др. затоплящи и хигроскопични материали.
"It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
Sam Levenson
аз пак сам оставил горниа вход на 2 см а долниа на 3 см отворен а отгоре са сас бризен и варху бризента велпапе.така добрелие както сам ги оставил и кога да затвориа горниа вход?
В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))