Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 14 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 134
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    На 24.03 от 15:00 часа, ще се проведат протести във всички областни градове.
    Протестите ще бъдат пред сградите на областните администрации или други обществени места (както решат местните структури).
    Във Варна ще се проведе пред сградата на Областната Администрация - Варна на ул. Преслав 26

Конфедерация на Българските Пчелари подкрепя протестите и първата стъпка беше направена вчера, като съгласувахме организацията му.
    Втората стъпка направихме днес, като подадохме уведомление до кмета на град Варна.
    Нека всички колеги направят същото и да забравят за един ден враждите и да излязат ЗАЕДНО на протест. За съжаление, организацията на г-н Куменов, Федерация на Българските Пчелари не успяха да намерят представител, но вярвам, че ще се включат в протестите където могат.

ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ БЪДАТ НА 24-ТИ ОТ 15:00 !!!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Дони, можеш ли да го преведеш на български, че сигурно не само аз не мога да захапя.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Дамяне, само да питам, дали е възможно да се публикува тук (във форума) в кои градове къде ще бъде протеста? Смятам, че това ще е полезно за много от нас.
    Благодаря!

Поздрави, Г. Георгиев

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Дамяне, само да питам, дали е възможно да се публикува тук (във форума) в кои градове къде ще бъде протеста? Смятам, че това ще е полезно за много от нас.
    Благодаря!

Поздрави, Г. Георгиев
    Трябва да намериш организаторите за твоя град и да разговаряш с тях. Все пак, ако излезе информация за Враца, ще ти кажа.
    Ърнест Хемингуей

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Дони, можеш ли да го преведеш на български, че сигурно не само аз не мога да захапя.
    1 ppm = 0,001 = 0,0001 %
    LD-50 - средна летална доза .
    Аз както го разбирам , ако имаш отравяне с имидаклоприд , трябва да има чувствителен спад на пилото и големи нива на DWV ( deformed wing virus - вирус на деформираните криле ) а не синдром на празния кошер . Ако греша scutellator да ме поправи

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от old_greyish Виж публикацията
    1 ppm = 0,001 = 0,0001 %
    LD-50 - средна летална доза .
    Аз както го разбирам , ако имаш отравяне с имидаклоприд , трябва да има чувствителен спад на пилото и големи нива на DWV ( deformed wing virus - вирус на деформираните криле ) а не синдром на празния кошер . Ако греша scutellator да ме поправи
    Себе си цитирам ама ... Най-мразя да мисля , та , имидаклоприд Гаучо ( Байер Кропсайънс , внос от Сърбия , 85-100 лв за литър ) 600 г/л активно в-во . 1л/100кг семе - 600гр активно вещество на 250-400 хил семена царевица или 1-1,5 млн семена слънчоглед . Пример давам , който иска да смята .
    Този пост е редактиран от old_greyish; 19.03.2016 в 07:52.

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    Каква е идеята на протеста и какви ще са целите ? Ако е за пестицидите правилния начин беше показан , просто трябва да се следва. Матеев сам каза ,че по този начин не се прави протест а сега - един ден преди другия измислен .Остава впечатление че се прави само за да е преди тоя на Михайлов. Не съм против протеста защото има много грешки и неуредици които трябва да се покажат но трябва да са ясни целите .
    Хората които ще излязат трябва да са единни в протеста си , ако се каже "против политиката на МЗХ " трябва да може да се кажат и точните грешки . Дайте по-ясни цели на протеста , че времето е прекалено малко .

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Това е което аз съм събрал във файл за акара и пестицидите. Пестицидите са лошо нещо, и не ги ползвам.
    Във файла има препратки към оригиналните източници.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    БАБХ създаде работна група за наблюдение на временното разрешение за употреба на два неоникотиноидни продукта за растителна защита

Българска агенция по безопасност на храните създаде работна група от експерти, представители на пчеларски асоциации и заинтересовани неправителствени организации за наблюдение на ограничената и контролирана употреба на два неоникотиноидни продукта за растителна защита, съобщиха от пресцентъра на БАБХ. Решението е взето по искане на неправителствения сектор, на среща между представители от Министерство на земеделието и храните, БАБХ, пчеларски асоциации и неправителствени организации, която се проведе в средата на месец март. Целта е да се гарантира стриктното спазване по ограничената употреба и предпазването от евентуални вреди на пчелните семейства.
    Предвид реалната опасност от провал на посевите с царевица и слънчоглед, двата продукта бяха разрешени с определени рестрикции и мерки за ограничаване на риска съгласно изискванията на европейския Регламент (ЕО) № 1107/2009. Употребата на инсектицидите се налага поради нарастване на плътността на два икономически важни неприятеля при царевицата и слънчогледа. Това са Сивият царевичен хоботник и Телените червеи. Идентична е ситуацията и в Полша, Естония, Финландия, Унгария и Румъния, където също се употребяват двата неоникотиноидни продукта. В периода от 2014 и 2015 година те са разрешавани и в държави-членки като Германия, Дания, Латвия, Великобритания, Финландия, Испания. Предвид възможностите на агротехническите методи и биологията на двата неприятеля, обеззаразяването на семената остава единствената възможност за ефективен контрол на тези вредители при двете култури. Отглеждането на царевица и слънчоглед е широко застъпено в българското земеделие. Ако не се води ефективна борба срещу двата неприятеля, това ще доведе до намаляване на средните добиви, нарастване броя и плътността на различните видове почвени неприятели и ще се увеличи размерът на пропадналите площи, засети с тези култури. Тези негативни производствени и икономически ефекти върху производителите на слънчоглед и царевица ще се отразят негативно върху българското земеделие.
    Ърнест Хемингуей

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    Чета и не мога да го проумея . Ако са забранени в област Добрич - значи е НЕЗАКОННО . Някой иска да го забранят в неговата област -сезира местната власт , някой иска да ги забранят в цялата страна -сезира националната власт . Не съм запознат с ползите и вредите на конкретните препарати заради което и не взимам твърда страна , но при положение ,че е постигнат резултат някъде е странно да се търсят други варианти .

Страница 9 от 14 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •