Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 65 от 107 ПърваПърва ... 1555636465666775 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 641 до 650 от общо 1063
    Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Цитат Първоначално публикувано от Silvia Виж публикацията
    Прикачен файл 6310
    Ако и твоя е такъв, не те съветвам да го използваш с ОК, нашият след два ремонта още в гаранция и неизползване на ОК, освен при последното третиране след втория ремонт, завърши в този вид, след като на мъжа ми му писна, да си губи времето в опити да третира. Това е фогър за третиране в земеделието предимно с пестициди и други препарати за овошки и зеленчуци. То не беше дюза, не беше помпа и накрая обвинения от Рени, че едва ли не сме некомпетентни да го използваме, както и да пълен буклук, особено за високата си цена.
    Да същия модел е.Не съм го използвал въобще.Чисто нов е,само изпробван с чиста вода за да видя дали работи.От тогава стои в кашона.

Потребител
    Регистриран
    15.06.2012
    Да споделя аз как третирам с оксалова киселина - със самоделен изпарител краят на ноември.
    Изпарителят ми излезе 3 лева - толкова ми взе стругарят.Представлява подгревна свещ от дизелов автомобил, плочка изрязана от бутало на тежкотоварен автомобил с дебелина 8мм ( да може да влиза през прелката), на която са вкопани 2 бр. ванички събиращи точно 2 гр. оксалова киселина.Плочката е завита на свеща, а от другият край на свеща съм завил подръчна пръчка. Включвам, към зарядното за автомобил (необходими са около 10А ток !) и за около 2 минути на кошер съм готов.
    Използвам противогаз !
    Доволен съм !

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от krasimir2006 Виж публикацията
    Да споделя аз как третирам с оксалова киселина - със самоделен изпарител краят на ноември.
    Изпарителят ми излезе 3 лева - толкова ми взе стругарят.Представлява подгревна свещ от дизелов автомобил, плочка изрязана от бутало на тежкотоварен автомобил с дебелина 8мм ( да може да влиза през прелката), на която са вкопани 2 бр. ванички събиращи точно 2 гр. оксалова киселина.Плочката е завита на свеща, а от другият край на свеща съм завил подръчна пръчка. Включвам, към зарядното за автомобил (необходими са около 10А ток !) и за около 2 минути на кошер съм готов.
    Използвам противогаз !
    Доволен съм !
    Колега,би ли споделил третираш ли с нещо друго през годината или само есенното с ОК.
    Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.

Потребител
    Регистриран
    15.06.2012
    Слагам и ленти за успокоение, но мисля че ефекта от изпарителя е по-голям.
    Миналата година прибрах един късен рояк със мнооого акар - то затова и е излязъл.
    Изредих 2 вида ленти като спазвах времето по листовка - ефекта бе нулев.
    Третирах с испарителя ( нищо, че беше август ) и акар след това не видях, което не значи че е изчезнал на 100%.
    От изпарителя (третирам 3-та година с него) не съм забелязал странични ефекти .
    Не мисля, че нещата за да се случват добре човек трябва да използва скъпи неща.
    Понякога за да пуснеш топлата вода просто трябва да развъртиш кранчето !
    Поздрави и успех !

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от krasimir2006 Виж публикацията
    Слагам и ленти за успокоение, но мисля че ефекта от изпарителя е по-голям.
    Миналата година прибрах един късен рояк със мнооого акар - то затова и е излязъл.
    Изредих 2 вида ленти като спазвах времето по листовка - ефекта бе нулев.
    Третирах с испарителя ( нищо, че беше август ) и акар след това не видях, което не значи че е изчезнал на 100%.
    От изпарителя (третирам 3-та година с него) не съм забелязал странични ефекти .
    Не мисля, че нещата за да се случват добре човек трябва да използва скъпи неща.
    Понякога за да пуснеш топлата вода просто трябва да развъртиш кранчето !
    Поздрави и успех !
    Малко доверие на лентите имам само на Супер Стрип! А ефекта от МК и ОК е най ефективен с най малко финанси! Това мисля е всеизвестно вече. Стига да се спазват правилата на третиране с тях.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от M.Milkov Виж публикацията
    Mоят Фогър е от немския вариант.Закупил съм го от/ renyshoney.eu./-Райна Петрова.От 2 год. го имам,и не си спомням производителя му.За това питам.Работя с ЛР.кошери.
    Точно така, ''Немски" вариант, а това е производителят му - http://www.ulv-sprayer.com/news/use-mini-fogger.html , http://www.diytrade.com/china/pd/389...rroa_mite.html

Наблюдател
    Регистриран
    16.07.2015
    Пчеларски район
    община Добричка
    Здравейте, ще ползвам рецептата на Скулатор със спринцовка ще накапя междурамията, въпроса е температурата няма ли да е висока ? И мисля три третирания да направя 1 ден 5 ден и 9 ден ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от pepo32` Виж публикацията
    И мисля три третирания да направя 1 ден 5 ден и 9 ден ?
    Два пъти го прочетох и не можах да разбера логиката на 1 ден 5 ден и 9 ден
    ако имаш в предвид че ОК действа три дни. Но защо искаш така да го направиш

Наблюдател
    Регистриран
    16.07.2015
    Пчеларски район
    община Добричка
    Запечатаното пило е 12 дена да хвана пълния цикъл

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Пълният цикъл се лови като се махне майката и е на 21 ден и се третира на 19ден.

Страница 65 от 107 ПърваПърва ... 1555636465666775 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •