Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 91 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 901
    Потребител
    Регистриран
    05.09.2011
    Здравейте!Да попитам и аз нещо.Става въпрос за един рой,който се е настанил в оточната тръба на един покрив.Та въпроса ми е,дали да взема тръбата и да я поставя в закрито помещение,или да изчакам до пролетта.Вие,как бихте постъпили?Благодаря ви предварително.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Жоро$73
    Здравейте!Да попитам и аз нещо.Става въпрос за един рой,който се е настанил в оточната тръба на един покрив.Та въпроса ми е,дали да взема тръбата и да я поставя в закрито помещение,или да изчакам до пролетта.Вие,как бихте постъпили?Благодаря ви предварително.
    Най-добре за покрива е пчелите да изчезнат от оточната тръба или тръбата да се подмени.

Потребител
    Регистриран
    05.09.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Aleksey
    Цитат Първоначално публикувано от Жоро$73
    Най-добре за покрива е пчелите да изчезнат от оточната тръба или тръбата да се подмени.
    Мен покрива,не ме интерисува.То собственика не е заинтерисован,а камо ли аз.Интерисува ме роя,защото ако река да сваля тръбата,бая чукане и тракане ще падне.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Колегата иска да ти каже че в оточна тръба е неподходящо място, ще тръгне водата събираща се от покрива и ще ги издави със сигурност.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Потребител
    Регистриран
    05.09.2011
    Разбрах.Значи ще сваля тръбата,пък пчелите ако устискат при мен в хамбара до пролетта,ще му мисля тогава.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Днес реших да наобиколя пчелинчето си.Бях си взел стетоскоп,понеже имам две по слаби отводки-да ги чуя как са. Отводките се чуваха добре но за моя изненада от един от най добрите ми кошери не се чуваше никакъв звук.Отворих го,вътре няма грам пчела. Осем рамки 90% пълни с мед,на дъното само 26 умрели пчелички и незначителен брой акари.Къде се дянаха тия пчели.Средата на август третирах с варотом,при зазимяването началото на октомври бяха на осем рамки и бая мед.Някой има ли обяснение какво може да е станало?

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Избягали са.
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Опитвам се да кача и клипче но не знам дали ще се получи.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Колеги, ВАРОТОМ е препарат, към който акарите са вече резистентни. Бях писал някъде, че при направения анализ за изчезването на пчелите през пролетта се дължи на това, че е третирано с ВАРОТОМ. Дори имаше един такъв случай при който повечето кошери бяха третирани с ВАРОТОМ и бяха избягали, а останалите не му стигнали лентичките и беше третирал с ВАРОСТОП си стояха. Твърде е вероятно и при теб да е така.

Страница 9 от 91 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •