Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 179 от 496 ПърваПърва ... 79129169177178179180181189229279 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,781 до 1,790 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Въпросът ми беше за да те приобщя, а не за да съм груб. Благодаря за отговора.

Соларис днеска нещо не ме разбира
    Много добре те разбирам. Човека културен. Отговори ти, а ти представи ли се на него, както е редно? НЕ. А беше нормално като толкова се интересуваш да цъкнеш в гуглето и да разбереш каквото те интересува. Човека го е написал под ника си. Просто трябва да се почете малко повече, а не "шшшшшшшш ей, ти от къде беше"? Матеев трябва и тук да изнесе една лекция, като че ли.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    В гуглето едва ли щях да разбера, че човека е бил в Балчик и че иска да отглежда ранни майки за Германия. А това ти го разбра благодарение на моя въпрос.
    Винаги може по-добре.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    В България консумацията на мед на глава от населението си е много добра, дори и по-висока от на другите страни, но това не влиза в официалните статистики. Причината е много проста - хората не си купуват мед от магазинната мрежа, и затова статистиките показват такива ниски стойности. Хората в България предпочитат да си закупят мед от някой познат пчелар, и това създава огромен вътрешен пазар за продажби на дребно, който по обеми може би е съизмерим с официалния пазар, регистриран от прекупвачите на мед.

За моето семейство мога да кажа, че консумираме средно по 1 тенекия мед на година и това си е било винаги така - много преди да реша да ставам пчелар. Меда през годините сме си го купували от познати пчелари или чрез техни приятели. Мед от магазина не си спомням да сме купували, освен преди 3 години, когато веднъж от любопитство и за целите на експеримента закупих по един буркан от всички видове мед, който се предлагаше в супермаркета.

Всички сме наясно с официалния брой кошери, регистрирани от статистиката, но това са хора обикновенно с над 10 или дори с над 20 кошера. Има ли си обаче някой представа колко са хората с под 10 кошера, нерегистрирани от никого, и колко мед те произвеждат на година? Склонен съм да си мисля, че става въпрос за над 50 000 човека с общ брой кошери от порядъка на половин милион. Те произвеждат поне по 10 000 тона мед на година, който не го ловят никакви статистики. Ей това е меда, който се изяжда от Българите, и ако той влезе в статистиките, ще се окаже че България не само че не е на последно място по консумация на мед, а точно обратното - заема едно от челните места.
    Тази статистика не съм си я измислил аз, просто цитирах Учебника по Пчеларство на проф. Ненчев и проф. Желязкова, издание 2009год, въпросният цитат се намира на стр. 5, последният абзац.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Учебник по ПЧЕЛАРСТВО.png‎  

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Imker DE Виж публикацията
    На нашем российском форуме представлены многие национальности, есть и болгары и сербы. Все довольны, дружба народов.
    http://www.pchelovod.invo
    Да, Вы все довольньi, но вы культурные люди, а мы не так. Вы увидите.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    В гуглето едва ли щях да разбера, че човека е бил в Балчик и че иска да отглежда ранни майки за Германия. А това ти го разбра благодарение на моя въпрос.
    А той какво разбра от теб? Кажи му и ти нещо, че да не е валат човека.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Ами ще му кажа. Аз съм български пчелар с около 150 кошера и 13 годишен стаж. И много ще се радвам ако и на мене ми произведе малко ранни майки, че много са кът при нас.
    Винаги може по-добре.

Наблюдател
    Регистриран
    04.09.2015
    Пчеларски район
    Landkreis Waldeck-Frankenberg
    Сори. Info

Наблюдател
    Регистриран
    04.09.2015
    Пчеларски район
    Landkreis Waldeck-Frankenberg
    Ругани хватает тоже,
    В ЕС живет очень много русскоязычных, их сразу и определили в тему Пчеловодство ес. Что бы общались между собой тк условия пчеловодства одинаковые.
    Вообще мировая цена на мёд растёт, но капитализм в Болгарии как и СНГ, дикий.
    Лидер ЕС фасовки меда
    www.bihophar.de
    Am Salgenholz 2
    38110 Braunschweig

Telefon: 05307/ 9200 -0
    Fax: 05307/ 9200-42
    Может кому поможет с реализовать мёд.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Колега Imker каква ти е системата кошери, в профила си написал "друга система".
    Винаги може по-добре.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Аз си продадох меда, няколко тона – букет/слънчоглед на цена 6,60(шест и шейсет)лв/кг на едро на прекупвач от южна България.

Страница 179 от 496 ПърваПърва ... 79129169177178179180181189229279 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •