Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 21 от 46 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 201 до 210 от общо 454
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Това при хората, а при пчелите доказано ли е или е просто антропоморфизъм?
    При хората излишното количество се изхвърля от бъбреците, където хроничното приемане на високи дози причинява камъни.
    Мисля, че разбирам какво искаш да кажеш
    Не става дума само за pH, но и за ефекта върху пчелата и ефекта върху бактериите в нея.
    Скоро четох статия от Майкъл Буш и той твърдеше, че с оцетна киселината не става номера, но с Витамин C става . Аз съм го изпреварил, но няма сега да му се сърдя
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Колеги как е най добре да се даде Нозевит+ пише 1мл в 200мл сироп в хранилката или чрез напръскване на кошер,ако примерно се даде на кошер 50мл сироп проблем ли ще? Че имам някой слаби семейства!Според мен важното е да се даде 1мл на кошер Нозевит нали така?

Потребител
    Регистриран
    11.10.2011
    Пчеларски район
    Варна,Добрич,Шумен
    200 мл. сироп + 1 мл. нозевит + в торбичка за фризер от най-малките поставени върху рамките, пробити отгоре на две три места и ако е хубаво времето изчезва за 20 мин.
    вземат го и най-слабите

Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Това при хората, а при пчелите доказано ли е или е просто антропоморфизъм?
    При хората излишното количество се изхвърля от бъбреците, където хроничното приемане на високи дози причинява камъни.
    Дони имах в предвид, че подобрява имунната система на Нозема, за това беше и намигването. Не виждам причина едно и също вещество (в случая вит С) на един организъм да влияе добре, а на друг зле. Но това са и мои размишления и сигурно са грешни.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Дони имах в предвид, че подобрява имунната система на Нозема, за това беше и намигването. Не виждам причина едно и също вещество (в случая вит С) на един организъм да влияе добре, а на друг зле. Но това са и мои размишления и сигурно са грешни.
    Въпросът ми беше зададен с тази цел - някой да намигне! Крайно време е и някой да викне - във форума се пръкнаха едни юнаци, регистрирани от половин година, които се оказаха много "продуктивни" - написаха по около 1000 поста, повечето от които са....систематизирани глупости! Когато обаче им го кажеш, те веднага са готови да се "аргументират" - пускат снимки на едни розови кошерчета, изрезки от списания, клипчета, телевизионни интервюта, даже аматьорски интервюта с евродепутати и министри.
    Working....

Наблюдател
    Регистриран
    14.04.2015
    Здравейте!
    Днес говорих с един ветеринарен лекар и той ми препоръча да ползвам ФАРМАКОКС 2.5% разтвор за третиране на нозематозата при пчелите. Някой ползвал ли го е и знае ли повече информация относно този разтвор?
    Този пост е редактиран от kameliyanna; 15.04.2015 в 00:53.

Потребител
    Регистриран
    27.05.2013
    Пчеларски район
    с.Брестово Ловешко
    Цитат Първоначално публикувано от kameliyanna Виж публикацията
    Здравейте!
    Днес говорих с един ветеринарен лекар и той ми препоръча да ползвам ФАРМАКОК 2.5% разтвор за третиране на нозематозата при пчелите. Някой ползвал ли го е и знае ли повече информация относно този разтвор?
    http://www.farmavet.bg/bg/catalog/it...l#.VS1AunDIXSw

Наблюдател
    Регистриран
    14.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от tsvetanko1973 Виж публикацията
    Благодаря, tsvetanko1973, и аз намерих тази информация. Това беше единствената информация, която намерих. По тази причина питам дали някой знае нещо повече и дали го е пробвал.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    От няколко дена пчелите хвърчат и дрискат жълто. По колата намирам доста нацапано, а в кошерите няма нищо и се развиват нормално. Дали е някаква диария или е от прашеца който са задръстили всичко.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    От няколко дена пчелите хвърчат и дрискат жълто. По колата намирам доста нацапано, а в кошерите няма нищо и се развиват нормално. Дали е някаква диария или е от прашеца който са задръстили всичко.
    Еми какво да дрискат - червено ли? Що за въпроси задаваш.

Страница 21 от 46 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •