Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 192

Тема: ТИМОЛ

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Валтер Желязков Виж публикацията
    За опушването използвам този уред от статията.
    Пропорцията е по рецепта от търговеца на уреда:
    Тимол на кристали 50 до 70 грама се смесват с 1000 грама течен парафин на водна баня, за да се хомогенизират. Сместа са поставя резервоара и се правят 4-5 третирания през 7 дни.
    Да не разочаровам някой ,но за съжаление тази рецепта не е успешна! Ползвах я последните два сезона и си мислех, че правя нещо. Дори завиших дозата на тимола до 120 г . След третиране с каквото и да е винаги поглеждам какво пада на дъното (всичките ми кошери са с изцяло мрежести дъна). В последствие много се радвах на резултата (защото нищо не падаше). Повярвах, че семействата ми са изцяло излекувани. Уви!!! След като третирах с ОК чрез накапване(правя го винаги към края на ноември, но тази зима го направих в началото), срам ме е да ви опиша какво се посипа отдолу. Наложи се след седмица да повторя третирането с ОК (макар, че е препоръчително това да не се прави), просто нямах избор.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Моя фогър е с резорвар 1 литър. Не мога да му намеря по малък. Малките милилитри мисля че няма да ги отрази. Което ме води до мисълта на колегата че ще падне голямо натискане.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •