Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 47 от 61 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 461 до 470 от общо 601
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ivan14 Виж публикацията
    А обмена на информация не е ли помощ?Цялата тема съм прочел от 1страница до 46 и просто не ми отваря линковете,но мисля че няма смисъл да спорим ако някои иска да ми помогне няма да спори с мене къде са линковете, а просто с едно копиране на линка ще ми го прати и това е.Просто незнам какъв ти е проблема.
    Това не е негов или мой проблем - а, е проблем, който се създава от хора, които си мислят, че като си регистриран от няколко години, имаш еди си колко години пчеларски стаж, и трябва да си им като форумен гугъл... И, то става въпрос за неща които с няколко кликвания на мишката, изчитане на няколко страници и правилното използване на полето "Search" горе вдясно. Това в последно време се превърна в масова практика, напоследък няма седмица без подобен "казус", регистрираш се и започваш със въпросите, чиито отговори са давани нееднократно. Вчера мернах недоволство от някого, че никой не му е дал информация за района и пчелина му, въпреки че е качил и гугъл снимка, а той дори и въпрос небеше задал - просто ейхтъй ние да си гадаем, и въпреки че сме на стотици километри да даваме мнения "наизуст"...
    Не ме разбирай погрешно, ни най-малко не искам да нападам новорегистрираните потребители, нито да ги стряскам да задават въпроси, питайте, но паралелно си правете и свое проучване, и гарантирано ще получите отговори на повечето си въпроси, особенно ако са правилно зададени.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Не се заяждам.
    И никъде не е казано, че трябва задължително да си помагаме. Форума е за да обменяме информация и постфактум да извличаме взаимна полза от това. Няма никъде правило, че трябва да се хвърляме с всички сили да помагаме на всеки за каквото му е дошло а ума. Сигурен съм, че в тази тема има поне на 5 места линкове към документите и просто трябва да прочетеш темата, но колко е по лесно да попиташ и да ти сервират на готово информацията. Прочети темата и ако не откриеш линк към документите, публично ще ти се извиня ще ти дам линка и на лични съобщения или по телефона ще ти обясня всички тънки моменти по кандидатстването, точкови системи, всички сметки и т.н.

Възможно е линковете временно да не работят. Това е нормално за страницата на ДФЗ. В момента също няма достъп. След няколко часа ще тръгнат.
    Няма 6-5, трябва да се помага, особенно ако въпросът е зададен от потребител регистриран преди няколко дни, впрягаш се и с всички сили му изровяш нужната информация и правилните линкове, в противен случай означава, че се заяждаш, и не помагаш!!!

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2014
    iskren Нямам думи за вас ,аз съм начинаещ пчелар с 25 кошера от 2години и искам да науча повече неща от хора с опит и повече знания от мен,а вие се правите на интересни.Аз мисля че вие не знаете за какво е форумът и не ме е интересува какво си мислите. И 100 години стаж като пчелари да имате и 200 кг мед да сте изкарали си проличава какви хора сте и какво възпитание имате.Заради такива като вас няма млади хора които да се занимават с пчеларство.И изобщо не ме плашиш да не си единствен в тоя форум.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    iskren Нямам думи за вас ,аз съм начинаещ пчелар с 25 кошера от 2години и искам да науча повече неща от хора с опит и повече знания от мен,а вие се правите на интересни.Аз мисля че вие не знаете за какво е форумът и не ме е интересува какво си мислите. И 100 години стаж като пчелари да имате и 200 кг мед да сте изкарали си проличава какви хора сте и какво възпитание имате.Заради такива като вас няма млади хора които да се занимават с пчеларство.И изобщо не ме плашиш да не си единствен в тоя форум.
    Добре бе Иване, от една година си регистриран, не забеляза ли, че тези двамата много пъти са отговаряли и на по-глупави въпроси от твоите... Не те знам на колко години си, но единия от тия които "Заради такива като вас няма млади хора които да се занимават с пчеларство", е много по-вероятно да е по-млад и от тебе...

Не е тука мястото да давам съвети, но ще ти кажа: ако въпросът ти беше: "прочетох презентацията за програмата и не ми стана ясно това-и-това, моля помогнете", досега щеше да има още три страници с обяснения от много хора. Вместо това ти подскачаш и се държиш като мома ощипана на хорото на мегдана...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2014
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Добре бе Иване, от една година си регистриран, не забеляза ли, че тези двамата много пъти са отговаряли и на по-глупави въпроси от твоите... Не те знам на колко години си, но единия от тия които "Заради такива като вас няма млади хора които да се занимават с пчеларство", е много по-вероятно да е по-млад и от тебе...

Не е тука мястото да давам съвети, но ще ти кажа: ако въпросът ти беше: "прочетох презентацията за програмата и не ми стана ясно това-и-това, моля помогнете", досега щеше да има още три страници с обяснения от много хора. Вместо това ти подскачаш и се държиш като мома ощипана на хорото на мегдана...
    На 16 години съм, няма смисъл от този спор и не мисля че въпросите са ми глупави.Незнам ако не такива какви въпроси трябва да се задават.Но стига не искам да ми отговаряш.Успех през новият сезон и добри добиви ви пожелавам живи и здрави.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Извинявай ако съм те обидил, успешна година и на теб. А за програмата има много време.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2014
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Извинявай ако съм те обидил, успешна година и на теб. А за програмата има много време.
    Няма проблем благодаря.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Мадежо(ivan14), започни с малко информация за себе си, и си задай правилните въпроси!!!
    Ти ли искаш(имаш желание, планираш) да кандидатстваш по тригодишната НПП - защото, ти си от всякъде НЕДОПОСТИМ кандидат, поне до към 15 декември 2016 година(навършил годините се брои от следващият ден след рожденният ти ден, плюс още няколко дни минимум - необходими са ти за регистрациите на пчелина като животновъден обект и регистрацията ти като ЗП)!
    Първо според Наредба 9 от 19 ноември 2013 година(виж чл. 18 и чл. 14), за да участваш по на НПП, трябва да си регистриран като ЗП(Земеделски Производител):

http://www.dfz.bg/assets/5896/NAREDB...1.2013_NPP.pdf

Второ според чл. 3 от Наредба 3 от 29 януари 1999 година, то за да се регистрираш като ЗП, трябва да си навършил 18 тодини.

http://www.mzh.government.bg/odz-sli...TC_L.sflb.ashx

Така, че за сега забрави за програмите на ДФЗ, или поне за приеме по НПП за 2016 година, ако имаш късмет приема за 2017 год., да е след като навършиш 18 - там може и да се класираш, обаче по сега действащите правила има една камара точки които се събират за образование в пчеларството, пчеларски стаж(а, такъв се брои - от когато си пегистриран като ЗП), то там трудно ще събереш особенно много точки, тъй че няма да ти е никак лесно. Освен ако не намериш някой твой пълнолетен роднина, близък или пък доверн човек(не е за препоръчване да въртиш съвместен бизнес с приятели, освен ако неискаш да си развалите приятелството), на негово име да си регистрираш пчелина и той да участва по тритодишната НПП.
    Надявам се да съм отговорил на въпросите ти вече, а ако възникнат нови, то не се свени да питаш, но бъди по конкретен!!!

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2014
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Мадежо(ivan14), започни с малко информация за себе си, и си задай правилните въпроси!!!
    Ти ли искаш(имаш желание, планираш) да кандидатстваш по тригодишната НПП - защото, ти си от всякъде НЕДОПОСТИМ кандидат, поне до към 15 декември 2016 година(навършил годините се брои от следващият ден след рожденният ти ден, плюс още няколко дни минимум - необходими са ти за регистрациите на пчелина като животновъден обект и регистрацията ти като ЗП)!
    Първо според Наредба 9 от 19 ноември 2013 година(виж чл. 18 и чл. 14), за да участваш по на НПП, трябва да си регистриран като ЗП(Земеделски Производител):

http://www.dfz.bg/assets/5896/NAREDB...1.2013_NPP.pdf

Второ според чл. 3 от Наредба 3 от 29 януари 1999 година, то за да се регистрираш като ЗП, трябва да си навършил 18 тодини.

http://www.mzh.government.bg/odz-sli...TC_L.sflb.ashx

Така, че за сега забрави за програмите на ДФЗ, или поне за приеме по НПП за 2016 година, ако имаш късмет приема за 2017 год., да е след като навършиш 18 - там може и да се класираш, обаче по сега действащите правила има една камара точки които се събират за образование в пчеларството, пчеларски стаж(а, такъв се брои - от когато си пегистриран като ЗП), то там трудно ще събереш особенно много точки, тъй че няма да ти е никак лесно. Освен ако не намериш някой твой пълнолетен роднина, близък или пък доверн човек(не е за препоръчване да въртиш съвместен бизнес с приятели, освен ако неискаш да си развалите приятелството), на негово име да си регистрираш пчелина и той да участва по тритодишната НПП.
    Надявам се да съм отговорил на въпросите ти вече, а ако възникнат нови, то не се свени да питаш, но бъди по конкретен!!!

Да наясно съм че ми трябват 18 години и не отговарям на нито едно изискване но мислех един мои роднина да кандидатства с завътршено висше в сектора на селското стопанство.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Някои знае ли по кои мерки може да се кандидатства за увеличаване на пчелните семейства?Благодаря предварително!
    Аз също много обичам да отговарям на въпроси във форума за неща, които си мисля че ги знам. Когато обаче въпроса и отговора се намират на разстояние само 10 секунди търсене с GOOGLE - тогава предпочитам да си замълча и да запазя за себе си това, което си го мисля за питащия.

Знанието не идва на готово. Човек трябва да се потруди за него и да задава въпроси само тогава, когато вече не му е останала друга алтернатива. Въпросът трябва да е правилен, и тогава на него най-вероятно ще получи много на брой отговори.

Не искам да критикувам когото и да било, но искам да ви напомня, че всеки един път когато вие напишете нещо недообмислено във форума, вие принуждавате поне 1000 човека да го прочетат. Така вие отнемате от личното им време против тяхната воля, и естествено предизвиквате раздразнение и недоволство. В случая младежа за да икономиса 30 секунди собствено време, открадна от всички останали съвкупно около 20-30 хиляди секунди (5-7 часа). Предполагам всички ще се съгласят, че това не е редно.

Умолявам всички посетители на форума да пишат ново мнение само тогава, когато според тях то ще е значимо поне за част от аудиторията. А за тези, които питат - добре сте дошли, но не задавайте въпроси от типа колко е 2х2. Първо положете малко усилия сами да си намерите верния отговор и ако не го намерите - тогава вече питайте с чиста съвест.

Страница 47 от 61 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •