Здравейте!
Колега , щом са ви изградили двете основи , нищо не пречи да сложите рамката с мед в средата както ви съветва колегата, ако пък имате вече запечатан медец на питите без пило обаче , тея пити може да ги извадите от коша и да си ги приберете като резервни в склада и на тяхно място да сложите още основи за градеж.В събота го правих това упражнение аз , кошера на рапица бе изпаднал в роево извадих си питите с меда , сложих три основи за градеж , и много бързо маточниците си ги разрушиха.
Ако пък искате да качите пчели да заработят в магазина , ако питите магазинните или корпусните в зависимост от технологията ви , са изградени , може да пробвате от плодника да вдигнете пити с пило и пчели и да ги пуснете през магазина , така със сигруност ще ги накарате да се качът горе, само гледайте майката да не е на питата която ще пуснете през магазина.При мен всяка година това го правя , имам семейства които без проблеми сами се качват в магазина , а други колкото и силни да са не пусна ли поне 2 рамки през магазина не се качват , почват да изпадат в роево , но не и да се качаът в магазина, пусна ли рамки с пило и пчели през магазина на втория ден са горе.
Поздрави!